Perjantaina haussa tärkeät pisteet kotona Tammelassa

15/06/2017
Otteluennakko

Tampere United pelaa perjantaina Tammelassa kauden tähän mennessä tärkeimmän ottelun. Joukkue on jäänyt sarjataulukossa kymmenenneksi eli juuri putoamisviivan alle, ja vastaan asettuu pisteen verran SInipaitojen perässä majaileva Etelä-Espoon Pallo eli EsPa. Kyseessä on siis todellinen kuuden pisteen kamppailu. Toisaalta TamUlla on matkaa esimerkiksi sarjan viidennelle sijalle vain kuusi pistettä, joten sarjasijoitusta on mahdollista kohentaa tuntuvasti keräämällä mukava pistesaalis muutamasta seuraavasta ottelusta.

Perjantain ottelussa on kyse ennen kaikkea ilmapiiristä niin joukkueen sisällä kuin koko seurayhteisönkin parissa. Voitto antaisi kaikille uskoa siihen, että tuloksellisesti vaikea alkukausi voidaan kääntää menestykseksi kesän ja syksyn peleissä. Kakkonen on siinä mielessä raju sarja, että vain pienet marginaalit erottavat putoamistaistelun ja turvallisen pelaamisen keskikastissa.

EsPan kausi lähti liikkeelle komealla 3–0-voitolla nousijajoukkue Peimari Unitedin vieraillessa Matinkylässä. Tämän jälkeen joukkue on hävinnyt jo kuusi ottelua putkeen, ja osa näistä tappioista on tullut suurinumeroisesti, pahimpina 1–5- ja 1–6-kotitappiot TPV:lle ja MuSalle. Maaleja EsPa on tehnyt TamUn tapaan vain seitsemän, ja nämä ovat jakautuneet pelaajien kesken sikäli tasaisesti, että vain laitalinkki Samu Hagelberg on tehnyt kaksi maalia.

Viime kaudella EsPa vältti putoamisen Kakkosesta täpärästi yhden pisteen erolla FC Ålandiin. Kaudet 2014–15 joukkue pelasi Kolmosessa pelattuaan tätä ennen kaudet 2012–13 Kakkosessa. Tätä aiemmin EsPa pelasi vuosikausia alasarjoissa. Seura profiloituu ennen kaikkea vahvana junioriseurana, jonka toiminta keskittyy Suurpellon, Matinkylän ja Olarin kaupunginosiin. Tämä profiili näkyy myös edustusjoukkueessa, jossa on paljon nuoria espoolaispelaajia.

Tampere Unitedia on viime peleissä vaivannut omista virheistä tulleet helpot avausmaalit. Perjantaina joukkueella on käytössä kaikki puolustuspään pelaajat, kun pelikieltonsa kärsinyt kapteeni Eetu Rahkola palaa kokoonpanoon, ja muutkin eri syistä viime peleissä poissa olleet pelaajat ovat tällä kertaa käytettävissä. Rahkolan odotetaan tuovan lisää jämäkkyyttä puolustuspeliin sekä uusia vaihtoehtoja avauspelaamiseen. Varmoja poissaolijoita ovat vain Niclas Kalatsev ja punaisen kortin SalPa-ottelussa ottanut Tuomas Lehti.

”Nyt on aika ottaa ensimmäinen kotivoitto”, suunnittelee päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Pelin tärkeys on tiedossa kaikilla, mutta pitää kuitenkin muistaa rentous, nautinto ja intohimo. Näitä asioita haluan nähdä kentällä. Jos ja kun nämä asiat löytyvät ja näkyvät niin tulos on aivan varmasti hyvä.”

”Perjantaina tullaan näkemään todella aktiiviset ja nälkäiset Sinipaidat koko 90-minuuttisen ajan”, Mäkelä lupaa. ”Nyt jos koskaan kotiyleisön tuki ja kannustus ovat todella tärkeää, ja uskon myös että kannustus on todella kovaa.”

TamU-TV on tietenkin perjantaina mukana Tammelassa, ja aloittaa suoran ottelulähetyksensä tunti ennen ottelun alkua eli klo 17.30. Lähetyksessä käsitellään illan ottelun lisäksi Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueen asioita, ja studiossa ovat Tarmo Lyytikäisen vieraana joukkueen pelaajat Noona Hietala ja Helmi Lind. Ottelun selostuksessa kuullaan Manu Haapalaisen sinivihreää ääntä ja asiantuntijakommentit antaa pitkästä aikaa selostuskoppiin palaava Mika Suonsyrjä.

Ajoissa Tammelaan!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla perjantaina 16.6. klo 18.30. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

Pääsyliput maksavat aikuisilta 8 € ja alennusryhmiltä 5 €. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Lipun voi maksaa stadionilla käteisellä tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi välttää ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketistä. Huomaa että ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi.

Stadionilla yleisöä palvelee mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla. Tammelan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo sekä kannattajille varattu kaupunginpuoleinen pääty. VIP-lipuilla sisään tuleville on varattu pääkatsomosta oma alueensa.

Tervetuloa Tammelan tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49