15.6.2017

 
 

Perjantaina haussa tärkeät pisteet kotona TammelassaTampere United pelaa perjantaina Tammelassa kauden tähän mennessä tärkeimmän ottelun. Joukkue on jäänyt sarjataulukossa kymmenenneksi eli juuri putoamisviivan alle, ja vastaan asettuu pisteen verran SInipaitojen perässä majaileva Etelä-Espoon Pallo eli EsPa. Kyseessä on siis todellinen kuuden pisteen kamppailu. Toisaalta TamUlla on matkaa esimerkiksi sarjan viidennelle sijalle vain kuusi pistettä, joten sarjasijoitusta on mahdollista kohentaa tuntuvasti keräämällä mukava pistesaalis muutamasta seuraavasta ottelusta.

Perjantain ottelussa on kyse ennen kaikkea ilmapiiristä niin joukkueen sisällä kuin koko seurayhteisönkin parissa. Voitto antaisi kaikille uskoa siihen, että tuloksellisesti vaikea alkukausi voidaan kääntää menestykseksi kesän ja syksyn peleissä. Kakkonen on siinä mielessä raju sarja, että vain pienet marginaalit erottavat putoamistaistelun ja turvallisen pelaamisen keskikastissa.

EsPan kausi l√§hti liikkeelle komealla 3‚Äď0-voitolla nousijajoukkue Peimari Unitedin vieraillessa Matinkyl√§ss√§. T√§m√§n j√§lkeen joukkue on h√§vinnyt jo kuusi ottelua putkeen, ja osa n√§ist√§ tappioista on tullut suurinumeroisesti, pahimpina 1‚Äď5- ja 1‚Äď6-kotitappiot TPV:lle ja MuSalle. Maaleja EsPa on tehnyt TamUn tapaan vain seitsem√§n, ja n√§m√§ ovat jakautuneet pelaajien kesken sik√§li tasaisesti, ett√§ vain laitalinkki Samu Hagelberg on tehnyt kaksi maalia.

Viime kaudella EsPa v√§ltti putoamisen Kakkosesta t√§p√§r√§sti yhden pisteen erolla FC √Ölandiin. Kaudet 2014‚Äď15 joukkue pelasi Kolmosessa pelattuaan t√§t√§ ennen kaudet 2012‚Äď13 Kakkosessa. T√§t√§ aiemmin EsPa pelasi vuosikausia alasarjoissa. Seura profiloituu ennen kaikkea vahvana junioriseurana, jonka toiminta keskittyy Suurpellon, Matinkyl√§n ja Olarin kaupunginosiin. T√§m√§ profiili n√§kyy my√∂s edustusjoukkueessa, jossa on paljon nuoria espoolaispelaajia.

Tampere Unitedia on viime peleissä vaivannut omista virheistä tulleet helpot avausmaalit. Perjantaina joukkueella on käytössä kaikki puolustuspään pelaajat, kun pelikieltonsa kärsinyt kapteeni Eetu Rahkola palaa kokoonpanoon, ja muutkin eri syistä viime peleissä poissa olleet pelaajat ovat tällä kertaa käytettävissä. Rahkolan odotetaan tuovan lisää jämäkkyyttä puolustuspeliin sekä uusia vaihtoehtoja avauspelaamiseen. Varmoja poissaolijoita ovat vain Niclas Kalatsev ja punaisen kortin SalPa-ottelussa ottanut Tuomas Lehti.

”Nyt on aika ottaa ensimm√§inen kotivoitto”, suunnittelee p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Pelin t√§rkeys on tiedossa kaikilla, mutta pit√§√§ kuitenkin muistaa rentous, nautinto ja intohimo. N√§it√§ asioita haluan n√§hd√§ kent√§ll√§. Jos ja kun n√§m√§ asiat l√∂ytyv√§t ja n√§kyv√§t niin tulos on aivan varmasti hyv√§.”

”Perjantaina tullaan n√§kem√§√§n todella aktiiviset ja n√§lk√§iset Sinipaidat koko 90-minuuttisen ajan”, M√§kel√§ lupaa. ”Nyt jos koskaan kotiyleis√∂n tuki ja kannustus ovat todella t√§rke√§√§, ja uskon my√∂s ett√§ kannustus on todella kovaa.”

TamU-TV on tietenkin perjantaina mukana Tammelassa, ja aloittaa suoran ottelulähetyksensä tunti ennen ottelun alkua eli klo 17.30. Lähetyksessä käsitellään illan ottelun lisäksi Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueen asioita, ja studiossa ovat Tarmo Lyytikäisen vieraana joukkueen pelaajat Noona Hietala ja Helmi Lind. Ottelun selostuksessa kuullaan Manu Haapalaisen sinivihreää ääntä ja asiantuntijakommentit antaa pitkästä aikaa selostuskoppiin palaava Mika Suonsyrjä.

Ajoissa Tammelaan!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla perjantaina 16.6. klo 18.30. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

P√§√§syliput maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Alennusryhmiin kuuluvat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Lipun voi maksaa stadionilla k√§teisell√§ tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi v√§ltt√§√§ ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketist√§. Huomaa ett√§ ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi.

Stadionilla yleisöä palvelee mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla. Tammelan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo sekä kannattajille varattu kaupunginpuoleinen pääty. VIP-lipuilla sisään tuleville on varattu pääkatsomosta oma alueensa.

Tervetuloa Tammelan tunnelmaan!