25.5.2017

 
 

Perjantaina haussa paluu voitto­kantaanTampere Unitedin yli viikon mittainen pelitauko päättyy perjantaina, kun edessä on vierasottelu Nummelan Palloseuraa vastaan. Ottelu on Sinipaidoille tärkeä, sillä kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta on saldona vain yksi voitto ja kolme pistettä. Nummelalaisten tilanne on vielä huonompi, sillä he ovat hävinneet kaikki kolme tähän mennessä pelaamaansa ottelua. Voidaankin puhua kuuden pisteen kamppailusta, jossa voitto pitää TamUn tiukasti mukana sarjan keskikastissa, mutta tappio jättää joukkueen sarjan peräpäähän.

NuPSin alkukauden erikoisuus on se, että se pelaa vasta nyt ensimmäisen kotiottelunsa. On selvää, että joukkue haluaa katkaista tappiokierteen kotiyleisön eteen palatessaan. Viime kaudellahan kotiyleisö sai tottua pelkkään voittokulkuun, sillä Kolmosen lohkonsa voittanut NuPS ei hävinnyt kotonaan yhtään ottelua. Silti viime vuonnakin kauden alku oli hankala, ja ensimmäisen voittonsa NuPS otti vasta nimenomaan neljännessä ottelussaan. Tämän jälkeen joukkueella lähti peli kulkemaan, ja se nousi lopulta Kakkoseen voitettuaan Kolmosen lohkonsa jopa 18 pisteen kaulalla.

Tämän kauden maalintekijätilastossa NuPS-pelaajista korkeimmalle nousee molemmissa pelaamissaan otteluissa maalin tehnyt Mikael Lundsten. Viime vuonna Kolmosessa 12 maalia paukuttanut Joakim Julie ei sen sijaan ole toistaiseksi osunut, mutta 10 maalin mies Viktor Limnell on osunut kertaalleen myös tällä kaudella.

Tampere United ei ole pelannut tällä kaudella vielä yhtäkään ottelua sillä kentällä, jolle ottelu oli alunperin aseteltu. NuPS-ottelu ei tuo tähän poikkeusta, vaan myös Nummelassa kylmä kevät pitää nurmikentät suljettuna, ja ottelu on siirretty Uimahallin tekonurmelle. Tästä syystä myös TamU-TV:n ottelulähetys on vaarassa peruuntua, sillä sähkön saaminen tekonurmen laidalle on epävarmaa. Lähetyksen kohtalo ratkeaa perjantain aikana. Jos lähetys onnistuu, se alkaa vasta noin viisi minuuttia ennen ottelun alkua ja toteutetaan riisuttuna versiona ilman grafiikoita.

My√∂s p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ toteaa edess√§ olevan t√§rke√§ ottelu. ”Meill√§ on tasan tarkkaan yksi teema NuPS-peliin, ja se on oman p√§√§n tilkitseminen. Meill√§ on eritt√§in hyv√§ reeniviikko takana, ja nyt sama syke ja ajatus pit√§√§ saada siirretty√§ peliin, niin silloin tulos on hyv√§”, M√§kel√§ kertoo.

Sinipaidoille on tehty kaikissa kolmessa t√§n√§ kev√§√§n√§ pelatussa Kakkosen ottelussa kolme maalia. Moni onkin kysynyt, onko puolustuslinjaan tai keskikent√§n pohjapelaamiseen tulossa muutoksia. My√∂s loukkaantumisestaan toipuvan kapteeni Eetu Rahkolan paluuta topparin paikalle odotetaan. Kokoonpanoasioista p√§√§valmentaja M√§kel√§ ei kuitenkaan paljasta monia yksityiskohtia. ”Joukkueeseen tulee muutoksia jo pelk√§st√§√§n sen takia, ett√§ Mauno Sir√©n ei ole pelikuntoinen pienen vaivan takia, ja muutenkin muutoksia on luvassa,” M√§kel√§ kuittaa.

Ottelu pelataan perjantaina 26.5. klo 18.30 alkaen Uimahallin tekonurmella Nummelassa. Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.