Perjantain paikallis­pelissä on suuret panokset

31/08/2023 TamU
Otteluennakko

Paikallisvastustaja Ilves-Kissat isännöi Tampere Unitedia perjantain derbyssä Kaupin jalkapallostadionilla. Kello 19.00 alkavassa ottelussa molemmilla joukkueilla on paljon pelissä, kun ne yrittävät parantaa asemiaan lohkon kärkipäässä. TamU tulee otteluun ristiriitaisiakin ajatuksia herättäneen Honka-tasapelin jälkeen, ja Ilves-Kissat koki edellisessä ottelussaan ensimmäisen tappionsa peräti kuuden ottelun voittoputken jälkeen. Tampere Unitedin ja Ilves-Kissojen välillä on käyty vuosien saatossa useita mieleenpainuneita otteluita, ja perjantaina saatetaan nähdä taas yksi klassikkopeli.

Ilves-Kissat – TamU

  • Tavallisesta paikallispelistä derbyksi kasvanut kohtaaminen täyttänee Kaupin perjantai-iltana.
  • Molemmilla joukkueilla on nousu­kamppailun kannalta kovat panokset pelissä, eikä häviöön olisi varaa.
  • TamUn terveystilanne on parantunut, ja lähes kaikki pelaajat ovat jälleen käytettävissä.

Hyökkäyspäässä Kissoilla on varmaan sarjan parasta materiaalia, ja tämän vuoden aikana joukkue on alkanut puolustaa myös paremmin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Pelattiin hyvä matsi viime perjantaina. Sille tasolle pitää päästä ja mielellään parempaan. Silloin on saumaa myös täysiin pisteisiin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ennen perjantaita Ilves-Kissat majailevat sarjataulukon kolmantena kolme pistettä piikkipaikkaa miehittävän FC Jazzin takana. Porilaisilla on tosin yksi peli enemmän pelattuna eli rästipelin hoitamalla Kissat nousisi tasapisteisiin. 

TamU puolestaan on lohkon viidentenä eli viimeisellä jatkokarsintaan oikeuttavalla sijalla. TamU tähyää mielellään ylemmäs taulukossa, mutta myös takana FC Honka Akatemia ja GrIFK hengittävät niskaan vain parin pisteen sisällä. Kolmannen sijan Ilves-Kissoihin on matkaa kuusi pistettä, joten perjantaina on melkein pakko ottaa voitto, mikäli TamU mielii kiriä punapaitaisen paikallisvastustajansa ohi.

Kaikkiaan Tampere United ja Ilves-Kissat ovat kohdanneet vuosien varrella seitsemän kertaa. Näissä otteluissa TamU on niukasti niskan päällä kolmella voitollaan, kahdella tasapelillä ja kahdella tappiolla. Myös maaliero on TamUn eduksi 17–12.

Sarjan vaarallisin hyökkäys ja parantunut puolustus

Kansallista mediahuomiotakin Ilves-Kissat sai muutama viikko sitten harjoitustensa välikohtauksesta, kun yksi pelaajista oli riehunut naulalaudan kanssa. Sitä voisi ajatella moisen vaikeuttavan valmistautumista seuraavaan otteluun, mutta kaikesta huolimatta Ilves-Kissat vei seuranneesta FC Honka Akatemiaa vastaan pelatusta ottelusta voiton selvin 3–1-lukemin. Upeaa työtä koko kauden tehnyt päävalmentaja Mikko Innanen oli jälleen saanut joukkueensa kovaan iskuun häiriötekijöistä huolimatta.

Ilves-Kissoilla oli muutenkin heinä-elokuussa komea kuuden ottelun voittoputki, joka kuitenkin katkesi viime perjantaina Atlantiksen vieraana, kun Pukinmäen nurmella helsinkiläiset veivät voiton numeroin 3–2. 

Atlantista vastaan pelatussa ottelussa Kissoilta puuttuivat hyökkäyspään syömähampaat Gerald Ben ja Milad Zanidpour, mutta nähtäväksi jää, tuleeko kaksikko esiintymään perjantain paikallispelissä. Ben ja Zanidpour ovat molemmat päässeet jo tässä kohtaa kautta kaksinumeroisiin maalilukemiin. Tulitukea ovat antaneet viisi maalia mieheen iskeneet nuoret Nuutti Mustalahti ja Antti Kujala. Tampere Unitedin parhaan maalintekijän viittaa kantavat tällä hetkellä Julius Stenroos ja loukkaantunut Topias Järvelä, jotka niin ikään ovat osuneet viidesti.

”Hyökkäyspäässä Kissoilla on varmaan sarjan parasta materiaalia, ja tämän vuoden aikana joukkue on alkanut puolustaa myös paremmin. Todella vaarallinen joukkue vastassa, ei saa antaa yhtään ylimääräistä siimaa tai muuten he rankaisevat”, TamUn kanssa vastikään ensi kauden kattavan jatkosopimuksen solminut päävalmentaja Jukka Listenmaa sanoo.

Vielä ei siis ole tiedossa, nähdäänkö Ben ja Zanidpour kentällä perjantaina, mutta Listenmaa tietää, ettei vastustaja ole vain heidän varassaan.

”Kovia pelaajia siellä on vaikka olisivat poissa. Varmasti on kova joukkue tulossa vastaan.”

Laajalla ringillä isoon otteluun

TamU pelasi edellisen pelinsä viime viikon perjantaina, kun pisteet tasattiin FC Honka Akatemian kanssa lukemin 2–2 kotona Kaupissa. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa viedä täysi pistepotti nimiinsä, joten tasapeliä voi pitää oikeutettuna tuloksena. TamUn maaleista vastasivat kulmapotkun jälkitilanteista viimeistelleet Roope Kostiainen ja Arttu Raittinen

”Pelattiin hyvä matsi viime perjantaina. Sille tasolle pitää päästä ja mielellään parempaan. Silloin on saumaa myös täysiin pisteisiin”, päävalmentaja Listenmaa arvioi.

Edellisestä ottelusta on katsottu videoita, joissa näkyi sekä positiivista että kehitettävää.

”Meidän pallollinen pelaaminen oli alun jälkeen hyvää, ja uskallettiin pelata heidän prässinsä ohi. Boksin puolustamista ja miehen vartioimista pitää parantaa. Korkea prässi on toiminut viime aikoina paremmin kuin puolikorkea. Mietitään perjantaille taas, kummalla mennään.”

TamUn pelaajatilanne näyttää hyvältä perjantaita ajatellen, ja pitkäaikais­loukkaantuneen Topias Järvelän lisäksi ainoastaan Juho Heikkisen pelikunto on epävarma.

TamU on sarjan toiseksi paras kotijoukkue, ja vaikka perjantain peli onkin vierasottelu, on pelipaikkana tuttu Kaupin jalkapallostadion. Viimeisimmän kuukauden neljästä ottelusta on ailahtelevien otteiden myötä kertynyt vain neljä pistettä, mutta perjantaina ei ole varaa antaa Ilves-Kissoille ylimääräistä siimaa.

”Puhutaan isosta pelistä. Molemmille joukkueille jaossa olevat pisteet ovat erittäin tärkeitä”, Listenmaa summaa.

Derbyn järjestelyt

Ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla perjantaina 1.9. klo 19.00 alkaen. Koska kyseessä on Ilves-Kissojen kotiottelu, tarjolla ei ole suoraa lähetystä Aamulehden kautta. Kannattaa ilman muuta tulla paikan päälle Kauppiin ja tehdä kotistadionista sinivihreä myös vieraspelissä.

Ilves-Kissat on varannut Sinikaartille ja muille TamU-kannattajille tilaa katsomoiden itäpäädystä, jossa on myös oma anniskelualue ja kioskipalvelut kaikille TamU-henkisille.

Liput otteluun maksavat stadionilta ostettuna 10 € aikuisilta ja 8 € alennusryhmiltä ja ennakkoon ostettuna euron verran vähemmän.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49