Pelit jatkuvat sunnuntaina Pyynikillä

04/05/2018
Otteluennakko

Tampere United tekee seuraavan hyppynsä tuntemattomaan ensi sunnuntaina, kun Pyynikin urheilukentälle siirrettyyn otteluun saadaan vastustajaksi SJK:n kakkosjoukkue. Seinäjokelaisjoukkue tunnetaan myös SJK Akatemian U23-joukkueena, mutta käytännössä joukkueessa pelaa myös tätä vanhempia pelaajia. Joka tapauksessa kyseessä on liigajoukkueen nuori ja nälkäinen reservijoukkue, joka saa harjoitella erinomaisissa olosuhteissa. Joukkue voitti avauskierroksella TP-47:n peräti 4–0 ja huhtikuun harjoitusotteluissa se on voittanut Ykkösen joukkueista Klubi 04:n ja FF Jaron, joten Sinipaidat näyttävät pääsevän sunnuntaina kovaan testiin.

”SJK U23 koostuu nuorista ja lahjakkaista pelaajista, joilla tavoitteena on SJK:n edustusjoukkue. Joukkueesta ei hirveästi ole muuta tietoa kuin tulokset, jotka ollut erittäin vahvoja. Edessämme on taas todella kova työ, että pisteet jää meille”, arvioi päävalmentaja Mikko Mäkelä.

Yksi tällainen nuori pelaaja on englantilainen Danny O’Brien. Nuorella 21-vuotiaalla hyökkääjällä on taustaa Aston Villan ja Wiganin akatemioista ja vyöllä on myös neljä ottelua Englannin U17 maajoukkueessa, mutta viime kaudella hän pelasi Närpiössä ja teki Kraftin paidassa kuusi maalia. Tällä kaudella tahti näyttää tiukkenevan, sillä O’Brien teki heti ensimmäisessä ottelussaan viime viikonloppuna hattutempun, ja on myös pelannut ensimmäiset liigaminuuttinsa. Tätä miestä Sinipaitojen on siis syytä pitää erityisesti silmällä.

Muutoin SJK:n pelaajaluetteloa katsoessa pistää silmään se, että Seinäjoelle on siirtynyt paljon pelaajia, jotka pelasivat Kakkosen pelejä jo viime kaudella muissa pohjanmaalaisissa seuroissa ja vähän kauempanakin. Lisäksi kokoonpanossa on lukuisia omia nuoria kasvatteja, jotka ottavat ensimmäisiä askeleitaan Kakkosen tasolla. Joukkueen vanhin ja kokenein pelaaja lienee brasilialainen Diego Jota Martins, joka pelasi FC Jazzissa kauden verran Ykkösessä jo kaudella 2014, ja on kiertänyt maailmaa ammattilaisena useassa eri maassa.

Tampere United lähtee otteluun hyvästä tilanteessa, sillä joukkueen terveystilanne on edelleen erinomainen. Kilpailu pelipaikoista on edelleen kovaa, ja kokonaan kokoonpanon ulkopuolellekin joudutaan taas jättämään pelaajia, jotka ovat näyttäneet harjoituksissa olevansa valmiita pelaamaan kovalla tasolla kun kutsu kuuluu. Yksi aukko kokoonpanossa kuitenkin on, sillä Leroy Maluka on sivussa neljä seuraavaa peliä. ”Taustalla on henkilökohtainen syy, josta sovittiin jo sopimusta tehdessä”, kertoo päävalmentaja Mäkelä. ”Todella tärkeä pelaaja joukkueelle, mutta tämä avaa taas oven jollekin toiselle näyttää, että kuuluu pelaavaan kokoonpanoon.”

”Meillä on ollut viikko hyvää tekemistä reeneissä, ja perjantaina pääsemme vielä tekemään viimeisen peliharjoituksen, jossa keskitytään sunnuntain asioihin. Tulkaahan sunnuntaina kannustamaan TamU voittoon!” Mäkelä päättää.

Myös TamU-TV on mukana Pyynikillä. Suora lähetys alkaa klo 17.30 eli tunti ennen ottelun alkua, jolloin Tarmo Lyytikäinen ja Mikko Malinen aloittavat illan ottelun pohjustamisen. Ottelun alkaessa selostusvastuun ottaa jälleen sinivihreä ääni Manu Haapalainen ja kommentattorina toimii Riku Jussila.

Ajoissa Pyynikille!

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 6.5. klo 18.30 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 17.30 alkaen.

Tammelan ja Ratinan peleistä poiketen Pyynikillä ei ole erillisiä lippukategorioita pääkatsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienestä koosta ja anniskelun järjestelyistä. Näin ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput maksavat 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ennakkoliput ovat myynnissä tälläkin sivulla näkyvän Osta lippuja -napin kautta. Myös kausikortit ovat edelleen myynnissä samassa paikassa sekä TamU-kaupassa. Kannattajakatsomoon hankitut kausikortit ovat tietenkin normaalisti voimassa myös Pyynikin otteluissa.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 17.30 alkaen anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Uudistuneen lainsäädännön myötä Pyynikille on saatu Tampere Unitedin otteluihin katsomoon sijoitettu anniskelualue, joka kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta. Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn eli sisääntuloportista katsoen kauempaan päätyyn, joten kaikki löytävät katsomosta helposti mieluisan paikan. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Tervetuloa Pyynikin urheilukentän sinivihreään tunnelmaan! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis sunnuntaina klo 17.30, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 18.30.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa