4.5.2018

 
 

Pelit jatkuvat sunnuntaina PyynikilläTampere United tekee seuraavan hyppyns√§ tuntemattomaan ensi sunnuntaina, kun Pyynikin urheilukent√§lle siirrettyyn otteluun saadaan vastustajaksi SJK:n kakkosjoukkue. Sein√§jokelaisjoukkue tunnetaan my√∂s SJK Akatemian U23-joukkueena, mutta k√§yt√§nn√∂ss√§ joukkueessa pelaa my√∂s t√§t√§ vanhempia pelaajia. Joka tapauksessa kyseess√§ on liigajoukkueen nuori ja n√§lk√§inen reservijoukkue, joka saa harjoitella erinomaisissa olosuhteissa. Joukkue voitti avauskierroksella TP-47:n per√§ti 4‚Äď0 ja huhtikuun harjoitusotteluissa se on voittanut Ykk√∂sen joukkueista Klubi 04:n ja FF Jaron, joten Sinipaidat n√§ytt√§v√§t p√§√§sev√§n sunnuntaina kovaan testiin.

”SJK U23 koostuu nuorista ja lahjakkaista pelaajista, joilla tavoitteena on SJK:n edustusjoukkue. Joukkueesta ei hirve√§sti ole muuta tietoa kuin tulokset, jotka ollut eritt√§in vahvoja. Edess√§mme on taas todella kova ty√∂, ett√§ pisteet j√§√§ meille”, arvioi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§.

Yksi t√§llainen nuori pelaaja on englantilainen Danny O’Brien. Nuorella 21-vuotiaalla hy√∂kk√§√§j√§ll√§ on taustaa Aston Villan ja Wiganin akatemioista ja vy√∂ll√§ on my√∂s nelj√§ ottelua Englannin U17 maajoukkueessa, mutta viime kaudella h√§n pelasi N√§rpi√∂ss√§ ja teki Kraftin paidassa kuusi maalia. T√§ll√§ kaudella tahti n√§ytt√§√§ tiukkenevan, sill√§ O’Brien teki heti ensimm√§isess√§ ottelussaan viime viikonloppuna hattutempun, ja on my√∂s pelannut ensimm√§iset liigaminuuttinsa. T√§t√§ miest√§ Sinipaitojen on siis syyt√§ pit√§√§ erityisesti silm√§ll√§.

Muutoin SJK:n pelaajaluetteloa katsoessa pistää silmään se, että Seinäjoelle on siirtynyt paljon pelaajia, jotka pelasivat Kakkosen pelejä jo viime kaudella muissa pohjanmaalaisissa seuroissa ja vähän kauempanakin. Lisäksi kokoonpanossa on lukuisia omia nuoria kasvatteja, jotka ottavat ensimmäisiä askeleitaan Kakkosen tasolla. Joukkueen vanhin ja kokenein pelaaja lienee brasilialainen Diego Jota Martins, joka pelasi FC Jazzissa kauden verran Ykkösessä jo kaudella 2014, ja on kiertänyt maailmaa ammattilaisena useassa eri maassa.

Tampere United l√§htee otteluun hyv√§st√§ tilanteessa, sill√§ joukkueen terveystilanne on edelleen erinomainen. Kilpailu pelipaikoista on edelleen kovaa, ja kokonaan kokoonpanon ulkopuolellekin joudutaan taas j√§tt√§m√§√§n pelaajia, jotka ovat n√§ytt√§neet harjoituksissa olevansa valmiita pelaamaan kovalla tasolla kun kutsu kuuluu. Yksi aukko kokoonpanossa kuitenkin on, sill√§ Leroy Maluka on sivussa nelj√§ seuraavaa peli√§. ”Taustalla on henkil√∂kohtainen syy, josta sovittiin jo sopimusta tehdess√§”, kertoo p√§√§valmentaja M√§kel√§. ”Todella t√§rke√§ pelaaja joukkueelle, mutta t√§m√§ avaa taas oven jollekin toiselle n√§ytt√§√§, ett√§ kuuluu pelaavaan kokoonpanoon.”

”Meill√§ on ollut viikko hyv√§√§ tekemist√§ reeneiss√§, ja perjantaina p√§√§semme viel√§ tekem√§√§n viimeisen peliharjoituksen, jossa keskityt√§√§n sunnuntain asioihin. Tulkaahan sunnuntaina kannustamaan TamU voittoon!” M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Myös TamU-TV on mukana Pyynikillä. Suora lähetys alkaa klo 17.30 eli tunti ennen ottelun alkua, jolloin Tarmo Lyytikäinen ja Mikko Malinen aloittavat illan ottelun pohjustamisen. Ottelun alkaessa selostusvastuun ottaa jälleen sinivihreä ääni Manu Haapalainen ja kommentattorina toimii Riku Jussila.

Ajoissa Pyynikille!

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 6.5. klo 18.30 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 17.30 alkaen.

Tammelan ja Ratinan peleist√§ poiketen Pyynikill√§ ei ole erillisi√§ lippukategorioita p√§√§katsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienest√§ koosta ja anniskelun j√§rjestelyist√§. N√§in ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 ‚ā¨ ja alennusliput maksavat 7 ‚ā¨. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ennakkoliput ovat myynnissä tälläkin sivulla näkyvän Osta lippuja -napin kautta. Myös kausikortit ovat edelleen myynnissä samassa paikassa sekä TamU-kaupassa. Kannattajakatsomoon hankitut kausikortit ovat tietenkin normaalisti voimassa myös Pyynikin otteluissa.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 17.30 alkaen anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Uudistuneen lainsäädännön myötä Pyynikille on saatu Tampere Unitedin otteluihin katsomoon sijoitettu anniskelualue, joka kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta. Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn eli sisääntuloportista katsoen kauempaan päätyyn, joten kaikki löytävät katsomosta helposti mieluisan paikan. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Tervetuloa Pyynikin urheilukentän sinivihreään tunnelmaan! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis sunnuntaina klo 17.30, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 18.30.