Peli TPV:n kakkos­joukkuetta vastaan käynnistää vuoden 2020 ottelut

03/01/2020
Otteluennakko

Torstaina takaisin harjoitteluarkeen palannut edustusjoukkue pelaa vuosikymmenen ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan. Vahvasti vastaanottamaan Ilves-Kissoja vastaan joutunut joukkue pyrkii parantamaan avauspelaamistaan sunnuntain ottelussa.

Ilves-Kissat oli ylivoimainen joulun alla pelatussa harjoitusottelussa, joka päätti joulukuun treenijakson. Sunnuntain ottelusta poissa oleva Jerry Sorjonen myöntääkin joulun pyhien jälkeen, että kyseinen ottelu oli oppirahojen makselua.

”Viime pelissä huomasi sen, että pelattiin ensimmäistä kertaa tuolla porukalla. Vielä ei ihan yhteen pelaaminen onnistunut, mutta siitä on hyvä lähteä rakentamaan kautta varten”, pohtii Sorjonen.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa manasi kyseisen ottelun jälkeen, että kentällä oli yksitoista yksilöä ja peräänkuulutti puolustuspelin kuntoon saamisen tärkeyttä. Suomen Cup alkaa Tampere Unitedin osalta jo parin viikon kuluttua, joten tähän tullaan kiinnittämään erityistä huomiota seuraavien viikkojen aikana.

”Kyllä me ennen niitä pelejä pyritään samaan sitä meidän puolustuspeliä kasaan. Keskitymme siihen, että ne tilat jäisivät sieltä pois mitä Ilves-Kissat hyödynsi. Eihän sitä missään nimessä vielä valmiiksi saada, mutta toivotaan, että se meidän puolustuksen ja keskikentän yhteistoiminta alkaisi jo muistuttamaan jalkapalloa”, Listenmaa linjaa.

Ennen sunnuntain ottelua Unitedin miehistö ehtii harjoitella kahdesti. Näiden harjoituskertojen aikana tullaan Listenmaan mukaan ottamaan koppia pelin avaamisesta, sillä oma pallollinen pelaaminen jäi hyvin vähäiseksi joulukuun harjoitusottelussa.

”Toivotaan, että sunnuntaina saataisiin siihen meidän pelin avaamiseen ideaa mukaan, ettei se peli mene maalivahdin avaamiseksi pitkänä. Se on oikeastaan ihan kaikkea muuta kuin oma pelifilosofiani”, avaa Listenmaa.

”Hyvä joukkue tulee vastaan”

TPV:n kakkosjoukkue sijoittui viime kaudella Kolmosessa sijalle kahdeksan ja on siis myös yksi Sinipaitojen ensi kesän vastustajista Ilves-Kissojen tapaan. TPV:llä jäi putoamisviivan päälle ilmaa lopulta turvalliset kuusi pistettä. Huomionarvoista TPV:n viime kaudessa oli sen otteluiden runsasmaalisuus. Pelaamisssaan 22 sarjaottelussa joukkue teki peräti 50 maalia, mutta myös päästi 76 palloa omaan verkkoonsa.

Jukka Listenmaan mukaan sunnuntain ottelun luonteen ja tason tulee hyvin pitkälle määrittelemään se, millaisella kokoonpanolla TPV otteluun tulee.

”Jos TPV saa mukaansa edustuksen A-ikäiset pelaajansa, niin siitä tulee meille todella kova ottelu. Joka tapauksessa meillä on varmuudella hyvä joukkue vastassa sunnuntaina”, arvio TamU-valmentaja.

Tampere United ja TPV 2 kohtasivat edellisen kerran joulukuussa 2016 kauteen 2017 valmistavassa harjoitusottelussa. TamU oli tuolloin ylivoimainen ja voitti tuon ottelun Tero Intalan hattutempun siivittämänä maalein 7–1.

Ottelu käynnistyy Pirkkahallissa kello 17.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Estyneitä palvelee Tampere Unitedin Twitter-tili liveseurannallaan.

Kausikortin ostaneet voivat noutaa kausikorttinsa kuuluttamon lähellä olevalta myyntipisteeltä. Kausikortteja on myös myynnissä samassa paikassa. Kausarin hinta on aikuisilta 70 € ja alennusryhmiltä 45 €. Lisäksi kausikortit ovat tietenkin koko ajan myynnissä TamU-kaupassa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2