3.1.2020

 
 

Peli TPV:n kakkos­joukkuetta vastaan k√§ynnist√§√§ vuoden 2020 ottelutTorstaina takaisin harjoitteluarkeen palannut edustusjoukkue pelaa vuosikymmenen ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan. Vahvasti vastaanottamaan Ilves-Kissoja vastaan joutunut joukkue pyrkii parantamaan avauspelaamistaan sunnuntain ottelussa.

Ilves-Kissat oli ylivoimainen joulun alla pelatussa harjoitusottelussa, joka päätti joulukuun treenijakson. Sunnuntain ottelusta poissa oleva Jerry Sorjonen myöntääkin joulun pyhien jälkeen, että kyseinen ottelu oli oppirahojen makselua.

”Viime peliss√§ huomasi sen, ett√§ pelattiin ensimm√§ist√§ kertaa tuolla porukalla. Viel√§ ei ihan yhteen pelaaminen onnistunut, mutta siit√§ on hyv√§ l√§hte√§ rakentamaan kautta varten”, pohtii Sorjonen.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa manasi kyseisen ottelun jälkeen, että kentällä oli yksitoista yksilöä ja peräänkuulutti puolustuspelin kuntoon saamisen tärkeyttä. Suomen Cup alkaa Tampere Unitedin osalta jo parin viikon kuluttua, joten tähän tullaan kiinnittämään erityistä huomiota seuraavien viikkojen aikana.

”Kyll√§ me ennen niit√§ pelej√§ pyrit√§√§n samaan sit√§ meid√§n puolustuspeli√§ kasaan. Keskitymme siihen, ett√§ ne tilat j√§isiv√§t sielt√§ pois mit√§ Ilves-Kissat hy√∂dynsi. Eih√§n sit√§ miss√§√§n nimess√§ viel√§ valmiiksi saada, mutta toivotaan, ett√§ se meid√§n puolustuksen ja keskikent√§n yhteistoiminta alkaisi jo muistuttamaan jalkapalloa”, Listenmaa linjaa.

Ennen sunnuntain ottelua Unitedin miehistö ehtii harjoitella kahdesti. Näiden harjoituskertojen aikana tullaan Listenmaan mukaan ottamaan koppia pelin avaamisesta, sillä oma pallollinen pelaaminen jäi hyvin vähäiseksi joulukuun harjoitusottelussa.

”Toivotaan, ett√§ sunnuntaina saataisiin siihen meid√§n pelin avaamiseen ideaa mukaan, ettei se peli mene maalivahdin avaamiseksi pitk√§n√§. Se on oikeastaan ihan kaikkea muuta kuin oma pelifilosofiani”, avaa Listenmaa.

”Hyv√§ joukkue tulee vastaan”

TPV:n kakkosjoukkue sijoittui viime kaudella Kolmosessa sijalle kahdeksan ja on siis myös yksi Sinipaitojen ensi kesän vastustajista Ilves-Kissojen tapaan. TPV:llä jäi putoamisviivan päälle ilmaa lopulta turvalliset kuusi pistettä. Huomionarvoista TPV:n viime kaudessa oli sen otteluiden runsasmaalisuus. Pelaamisssaan 22 sarjaottelussa joukkue teki peräti 50 maalia, mutta myös päästi 76 palloa omaan verkkoonsa.

Jukka Listenmaan mukaan sunnuntain ottelun luonteen ja tason tulee hyvin pitkälle määrittelemään se, millaisella kokoonpanolla TPV otteluun tulee.

”Jos TPV saa mukaansa edustuksen A-ik√§iset pelaajansa, niin siit√§ tulee meille todella kova ottelu. Joka tapauksessa meill√§ on varmuudella hyv√§ joukkue vastassa sunnuntaina”, arvio TamU-valmentaja.

Tampere United ja TPV 2 kohtasivat edellisen kerran joulukuussa 2016 kauteen 2017 valmistavassa harjoitusottelussa. TamU oli tuolloin ylivoimainen ja voitti tuon ottelun Tero Intalan hattutempun siivitt√§m√§n√§ maalein 7‚Äď1.

Ottelu käynnistyy Pirkkahallissa kello 17.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Estyneitä palvelee Tampere Unitedin Twitter-tili liveseurannallaan.

Kausikortin ostaneet voivat noutaa kausikorttinsa kuuluttamon l√§hell√§ olevalta myyntipisteelt√§. Kausikortteja on my√∂s myynniss√§ samassa paikassa. Kausarin hinta on aikuisilta 70 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 45 ‚ā¨. Lis√§ksi kausikortit ovat tietenkin koko ajan myynniss√§ TamU-kaupassa.