Peli-Toverit mittaa sunnuntaina TamUn talvi­kunnon

14/02/2020
Otteluennakko

Suomen Cupin ottelut ovat Tampere Unitedin osalta takana ja katseet on jo suunnattu parin kuukauden päästä alkavaan kauteen. Kolmen Kakkosen joukkueen kohtaamisen jälkeen sunnuntain ottelu paikallisvastustaja Tampereen Peli-Tovereita vastaan onkin äärimmäisen mielenkiintoinen, koska tuolloin Sinipaidat kohtaa saman sarjatason joukkueen ensi kertaa tammikuun alun jälkeen.

Cup-seikkailu tiesi kylmää kyytiä TamUlle. Heti alkuun Sinipaidat jäivät Ilveksen kakkosjoukkueen jyräämäksi tylyin 6–1-luvuin. Tuon ottelun jälkeen moni Unitedissa vaikutti jopa järkyttyneeltä, ja ainoaksi positiiviseksi asiaksi jäi käytännössä joukkueen taustoihin kuuluvan Eemeli Peltosen sinällään varsin kaunis kavennusmaali.

TPV:tä vastaan TamU vältti jo murskatappion, ja nousujohtoiset pelit jatkuivat viime sunnuntaina, kun lohkon lopulta voittanut HJS laitettiin Pirkkahallissa ahtaalle. Tuleva TP-T:n kohtaaminen toimiikin erittäin tärkeänä suunnannäyttäjänä valmennukselle sen suhteen, mitä viimeisten viikkojen aikana on saatu omaan sarjatasoon nähden aikaiseksi.

TamUn ja TP-T:n edelliset kohtaamiset ovat kauteen 2017 valmistavalta preseasonilta. Tuolloin ensimmäiseen Kakkosen kauteensa tähdännyt TamU teki paikallisvastustajasta kahdesti selvää jälkeä numeroin 1–7 ja 5–1. Edellinen kilpailullinen kohtaaminen on Kolmosesta syksyltä 2016 Pyynikiltä. Tuolloin pisteet tasattiin sarjan päätöskierroksella sopuisan 4–4-läpsyttelyn jälkeen. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi TamUn 3–1-voittoon, mutta Unitedin kannattajille tuo ottelu on jäänyt varmasti parhaiten, tai tässä tapauksessa pahiten, mieleen nykyisen TamU-hyökkääjän Roope Kostiaisen pelottavan näköisestä loukkaantumisesta, joka vaati lääkintähelikopterin laskeutumisen Pyynikin urheilukentälle.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa painottaa, että TP-T:n kanssa saa olla sunnuntaina hereillä.

”Olen nähnyt TP-T:ltä tällä kaudella yhden ottelun, kun he pelasivat harjoitusottelun NoPSia vastaan. Siitä pelistä on jäänyt mieleen heidän vaarallinen hyökkäyskaksikko, joka pitää takuulla huolen siitä, että huonolla asenteella tulemme varmasti kerjäämään itsellemme vaikeuksia.”

Kierrätystä luvassa

Tampere United solmi aiemmin viikolla 1+1-vuotisen sopimuksen hyökkäyspään pelaajan Oskari Korpisen kanssa. Korpinen toivookin, että Cupista alkuunsa saaneet nousujohteiset esitykset saisivat jatkoa myös tulevana sunnuntaina.

”Olemme menneet parempaan suuntaan suhteellisen lyhyessä ajassa”, tiivistää Korpinen ajanjaksoa joukkueeseen saapumisensa jälkeen.

”Pidän tätä TP-T:n kohtaamista todella tärkeänä, että näemme millaisia vastustajia on oikeasti vastaan tulossa kesällä”, Korpinen korostaa sunnuntain ottelun merkitystä.

Päävalmentaja Listenmaa ennakoi ottelun alla myös normaalia laajempaa kierrätystä joukkueeseen.

”Meillä on jo osin Cupin pelien rekisteröimisten takia osalla jäänyt minuutit hyvin pienelle ja osalla niitä ei ole viime viikoilta ollenkaan. Sitten meillä on esimerkiksi Toni Tuuri, joka pelasi kaikissa peleissä täydet minuutit. Teemme varmasti paljon vaihtoja sunnuntaina, ja voi olla, että maalivahtia vaille koko joukkue vaihdetaan tauolla”, ennakoi Listenmaa sunnuntaina seuran Twitteriä käyttävälle jo hikistä toisen jakson alkua.

Kysyttäessä mihin Listenmaa olisi sunnuntaina tyytyväinen, kääntyy puhe jälleen nopeasti puolustuspelaamiseen.

”Kyllä se puolustuspelaaminen pitäisi jo alkaa pysyä kasassa ja tiiviinä. En nyt halua lähteä huutelemaan minkään nollapelin perään, mutta olisi tärkeää, että näiden seuraavien pelien aikana pääsisimme omiin päästetyissä maaleissa sinne 0,5–1,0 keskiarvoon, jolla voimme sitten kesällä pelata voitoista”, puntaroi Listenmaa ja jatkaa perään.

”Toki haluan nähdä meiltä nyt myös pallollista pelaamista, ja sitä ettemme ole ylöspäin enää pelkkien vastaiskujen varassa.”

Ottelu pelataan TP-T:n isännöimänä Pirkkahallissa sunnuntaina 16.2. klo 18.15. Kuten todettua, Tampere Unitedin Twitter-tili palvelee tuttuun tapaan liveseurannallaan. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49