14.2.2020

 
 

Peli-Toverit mittaa sunnuntaina TamUn talvi­kunnonSuomen Cupin ottelut ovat Tampere Unitedin osalta takana ja katseet on jo suunnattu parin kuukauden päästä alkavaan kauteen. Kolmen Kakkosen joukkueen kohtaamisen jälkeen sunnuntain ottelu paikallisvastustaja Tampereen Peli-Tovereita vastaan onkin äärimmäisen mielenkiintoinen, koska tuolloin Sinipaidat kohtaa saman sarjatason joukkueen ensi kertaa tammikuun alun jälkeen.

Cup-seikkailu tiesi kylm√§√§ kyyti√§ TamUlle. Heti alkuun Sinipaidat j√§iv√§t Ilveksen kakkosjoukkueen jyr√§√§m√§ksi tylyin 6‚Äď1-luvuin. Tuon ottelun j√§lkeen moni Unitedissa vaikutti jopa j√§rkyttyneelt√§, ja ainoaksi positiiviseksi asiaksi j√§i k√§yt√§nn√∂ss√§ joukkueen taustoihin kuuluvan Eemeli Peltosen sin√§ll√§√§n varsin kaunis kavennusmaali.

TPV:tä vastaan TamU vältti jo murskatappion, ja nousujohtoiset pelit jatkuivat viime sunnuntaina, kun lohkon lopulta voittanut HJS laitettiin Pirkkahallissa ahtaalle. Tuleva TP-T:n kohtaaminen toimiikin erittäin tärkeänä suunnannäyttäjänä valmennukselle sen suhteen, mitä viimeisten viikkojen aikana on saatu omaan sarjatasoon nähden aikaiseksi.

TamUn ja TP-T:n edelliset kohtaamiset ovat kauteen 2017 valmistavalta preseasonilta. Tuolloin ensimm√§iseen Kakkosen kauteensa t√§hd√§nnyt TamU teki paikallisvastustajasta kahdesti selv√§√§ j√§lke√§ numeroin 1‚Äď7 ja 5‚Äď1. Edellinen kilpailullinen kohtaaminen on Kolmosesta syksylt√§ 2016 Pyynikilt√§. Tuolloin pisteet tasattiin sarjan p√§√§t√∂skierroksella sopuisan 4‚Äď4-l√§psyttelyn j√§lkeen. Kauden aiempi kohtaaminen p√§√§ttyi TamUn 3‚Äď1-voittoon, mutta Unitedin kannattajille tuo ottelu on j√§√§nyt varmasti parhaiten, tai t√§ss√§ tapauksessa pahiten, mieleen nykyisen TamU-hy√∂kk√§√§j√§n Roope Kostiaisen pelottavan n√§k√∂isest√§ loukkaantumisesta, joka vaati l√§√§kint√§helikopterin laskeutumisen Pyynikin urheilukent√§lle.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa painottaa, että TP-T:n kanssa saa olla sunnuntaina hereillä.

”Olen n√§hnyt TP-T:lt√§ t√§ll√§ kaudella yhden ottelun, kun he pelasivat harjoitusottelun NoPSia vastaan. Siit√§ pelist√§ on j√§√§nyt mieleen heid√§n vaarallinen hy√∂kk√§yskaksikko, joka pit√§√§ takuulla huolen siit√§, ett√§ huonolla asenteella tulemme varmasti kerj√§√§m√§√§n itsellemme vaikeuksia.”

Kierrätystä luvassa

Tampere United solmi aiemmin viikolla 1+1-vuotisen sopimuksen hyökkäyspään pelaajan Oskari Korpisen kanssa. Korpinen toivookin, että Cupista alkuunsa saaneet nousujohteiset esitykset saisivat jatkoa myös tulevana sunnuntaina.

”Olemme menneet parempaan suuntaan suhteellisen lyhyess√§ ajassa”, tiivist√§√§ Korpinen ajanjaksoa joukkueeseen saapumisensa j√§lkeen.

”Pid√§n t√§t√§ TP-T:n kohtaamista todella t√§rke√§n√§, ett√§ n√§emme millaisia vastustajia on oikeasti vastaan tulossa kes√§ll√§”, Korpinen korostaa sunnuntain ottelun merkityst√§.

Päävalmentaja Listenmaa ennakoi ottelun alla myös normaalia laajempaa kierrätystä joukkueeseen.

”Meill√§ on jo osin Cupin pelien rekister√∂imisten takia osalla j√§√§nyt minuutit hyvin pienelle ja osalla niit√§ ei ole viime viikoilta ollenkaan. Sitten meill√§ on esimerkiksi Toni Tuuri, joka pelasi kaikissa peleiss√§ t√§ydet minuutit. Teemme varmasti paljon vaihtoja sunnuntaina, ja voi olla, ett√§ maalivahtia vaille koko joukkue vaihdetaan tauolla”, ennakoi Listenmaa sunnuntaina seuran Twitteri√§ k√§ytt√§v√§lle jo hikist√§ toisen jakson alkua.

Kysyttäessä mihin Listenmaa olisi sunnuntaina tyytyväinen, kääntyy puhe jälleen nopeasti puolustuspelaamiseen.

”Kyll√§ se puolustuspelaaminen pit√§isi jo alkaa pysy√§ kasassa ja tiiviin√§. En nyt halua l√§hte√§ huutelemaan mink√§√§n nollapelin per√§√§n, mutta olisi t√§rke√§√§, ett√§ n√§iden seuraavien pelien aikana p√§√§sisimme omiin p√§√§stetyiss√§ maaleissa sinne 0,5‚Äď1,0 keskiarvoon, jolla voimme sitten kes√§ll√§ pelata voitoista”, puntaroi Listenmaa ja jatkaa per√§√§n.

”Toki haluan n√§hd√§ meilt√§ nyt my√∂s pallollista pelaamista, ja sit√§ ettemme ole yl√∂sp√§in en√§√§ pelkkien vastaiskujen varassa.”

Ottelu pelataan TP-T:n isännöimänä Pirkkahallissa sunnuntaina 16.2. klo 18.15. Kuten todettua, Tampere Unitedin Twitter-tili palvelee tuttuun tapaan liveseurannallaan. Tervetuloa!