25.1.2021

 
 

Peli-Tovereiden kanssa tasapeli ilman peli­tilanne­maalejaTampere United pelasi sunnuntai-iltap√§iv√§n√§ vuoden ensimm√§isen harjoitusottelunsa. Edelliset pelit oli pelattu joulukuussa, ja pelitauko ehti ven√§ht√§√§ yli kuukauden mittaiseksi. Vastustaja Tampereen Peli-Toverit puolestaan pelasi koko talven ensimm√§isen harjoitusottelunsa. Liek√∂ siis pelituntuman puutteen syyt√§, ett√§ ottelun pelillinen anti j√§i molemmin puolin melko vaisuksi. Ottelu p√§√§ttyi tasan 1‚Äď1, kun molemmat tekiv√§t rangaistuspotkumaalit toisella jaksolla. TamUn maalin teki Topias J√§rvel√§ ja TP-T:lt√§ osui konkaripelaaja Jan Kulokorpi.

Sinipaitojen maalintekotilanteet jäivät vähiin etenkin ottelun ensimmäisellä jaksolla. Ehkä ilahduttavinta antia oli se, että loukkaantumisista kärsinyt saksalaispelaaja Markus Kopf pystyi pelaamaan pitkästä aikaa täyden jakson, ja lopulta keskikentän pohjapelaaja kellotti 58 minuuttia ennen kuin tuore paluumuuttaja Arttu Mättö vaihdettiin hänen tilalleen. Kopfin jalkojen tervehtymisestä kertoo 27. minuutilla nähty rohkea laukaisu kaukaa vastapalloon, vaikkakin veto karkasi melko reilusti maalin yli.

Aivan jakson alussa pallo kävi kuitenkin jopa TP-T maalin tolpassa, kun Arttu Haapalan ristipallo löysi Nils Strömsholmin laukaus ei ollut aivan riittävän tarkka. Myös Iikka Häkkinen pääsi kertaalleen irti puolustuslinjasta ja laukoi pallon varmasti maalin takakulmaan, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Peli-Tovereiden paras jakso osui ensimmäisen jakson lopulle, kun TamU-maalilla täyden ysikymppisen pelannut Riku Tanila joutui torjumaan kolmasti lyhyen ajan sisään. Yhden laukauksista veti viime kaudella Sinipaidoissa pelannut Badr Laouini. Lisäksi TP-T:n kokoonpanossa oli entisistä TamU-pelaajista maalivahti Elias Alanen, toppari Mahad Hussein ja keskikentällä pelannut Jere Remes.

Aivan jakson lopussa Peli-Toverien johtomaali näytti jo väistämättömältä, kun pallo pelattiin vapaan näköiseen paikkaan TamU-boksiin. Tuomari näki kuitenkin valkopaitojen rikkeen, ja näin TamUn maali varjeltui.

Toisella jaksolla TamU otti Roope Kostiaisen ja Topias J√§rvel√§n kent√§lle, ja t√§m√§ n√§ytti tuottavan heti parannuksen peliin. Sinipaitojen paras jakso osuikin nimen omaan toisen jakson ensimm√§iseen 15‚Äď20 minuuttiin.

Lähimpänä pelitilannemaalia oltiin tunnin kohdalla, kun Roope Kostiainen pääsi puskemaan läheltä Arttu Haapalan mainiosta kulmapotkutarjoilusta. Puolustajan torjuttua laukauksen maaliviivalta Kostiainen pääsi vielä kokeilemaan kääntölaukausta, mutta Elias Alanen torjui tämä yrityksen.

Heti seuraava tilanne tuottikin sitten johtomaalin. Hetke√§ aiemmin kent√§lle vaihdettu Eric Bullock juoksi l√§pi ja yritti kier√§√§ maalivahti Alasen, mutta t√§m√§ sy√∂ksyi Bullockin jalkoihin pilkun arvoisesti. Rankkaria asteli laukomaan Topias J√§rvel√§, joka laukoi pallon varman n√§k√∂isesti maaliin. N√§in TamU johti ansaitusti 0‚Äď1.

Johtomaalin jälkeen Sinipaitojen ote hiukan hellitti. Toki Roope Kostiaisella ja Hakim Belbachirillä oli vielä vetopaikkansa, mutta tulosta ei niistä syntynyt. Sen sijaan TP-T sai hiukan kevyesti tuomitun rankkarin ja Jan Kulokorpi tasoitti ottelun 83. minuutilla.

T√§m√§n j√§lkeen molemmissa p√§iss√§ n√§htiin viel√§ yksi vaarallinen kulmapotku. TP-T:n p√§√§ss√§ pallo siivottiin jo kolmatta kertaa maaliviivalta, kun taas TamU-p√§√§dyss√§ Riku Tanila nyrkkeili vaaralliselta n√§ytt√§neen pallon v√§ljemmille vesille. Pian t√§m√§n j√§lkeen kuultiinkin loppuvihellys ja n√§in tuloksena oli 1‚Äď1 (0‚Äď0) -tasapeli.

Kommentit ottelun jälkeen

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei ollut lainkaan tyytyväinen etenkään ensimmäisellä jaksolla näkemäänsä.

”Valitettavasti siin√§ ei ollut mit√§√§n sellaista mit√§ on nyt haettu.  Vastustajaa vartioitiin niin kaukaa, ett√§ heid√§n pelin avaaminen j√§√§ helpoksi. Oltiin aika kaukana siit√§ mit√§ on oltu aiemmin. Toisaalta voidaan k√§√§nt√§√§ asia niinkin p√§in ett√§ meill√§ on t√§ss√§ aika raskas viikko ja viikkoja takana, mutta peliin pit√§isi silti sytty√§ v√§h√§n enemm√§n”, Listenmaa suomii.

”Ei se oikeastaan parantunut toiselle jaksolle niin paljoa. Ensimm√§isen 15‚Äď20 minuutin aikana p√§√§stiin v√§h√§n l√§hemm√§ksi ja saatiin vastustajalle v√§h√§n kiirett√§, mutta sitten se lopahti yht√§kki√§.”

”Vastustajan linjan takana olisi ollut varsinkin ensimm√§isell√§ jaksolla paljon tilaa, mutta nelj√§ ylint√§ pelaaja pelasi selk√§ vastustajan maalia kohti, emmek√§ muodostaneet mit√§√§n uhkaa.”

Listenmaa uskoo kuitenkin että heikko esitys jää tähän yhteen kertaan.

”Ensi viikolla reenataan v√§h√§n eri tavalla, ja viikon p√§√§st√§ ollaan valmiimpia pelaamiseen.”

Kapteenin nauhaa ottelussa kantoi toppari Severi Kankkunen, joka pelasi samalla talven ensimmäisen ottelunsa.

”Yll√§tt√§v√§n hyv√§lt√§ tuntui! Paremmin jaksoin kuin olisin odottanut, ja olisin voinut viel√§ jatkaakin peli√§, kun 1‚Äď1-maali j√§i kaivelemaan. Se ei ollut minusta pilkun paikka, vaan kyll√§ min√§ siin√§ palloon osuin. Hy√∂kk√§√§j√§kin sanoi ett√§ ei olisi v√§ltt√§m√§tt√§ itsek√§√§n vihelt√§nyt sit√§.”

Peli oli luonnollisesti my√∂s ensimm√§inen yhdess√§ uuden topparihankinnan Po Law’n kanssa.

”Yhteispeliss√§ on viel√§ hakemista, mutta ei t√§m√§ eka peli mik√§√§n katastrofi ollut. Mutta varmaan sen tietyiss√§ tilanteissa n√§kikin, ett√§ ei oltu aiemmin yhdess√§ pelattu”, Kankkunen arvioi.

”Eka jakso oli joukkueelta todella tahmeaa, mutta toiselle jaksolle saatiin joksikin aikaa hyv√§ tempo, mutta en tied√§ sitten tyydyttiink√∂ liikaa kun saatiin johtomaali, mutta sitten homma v√§h√§n lopahti”, ruotii Kankkunen koko joukkueen esityst√§.