Peli-Tovereiden kanssa tasapeli ilman peli­tilanne­maaleja

25/01/2021
Otteluraportti

Tampere United pelasi sunnuntai-iltapäivänä vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa. Edelliset pelit oli pelattu joulukuussa, ja pelitauko ehti venähtää yli kuukauden mittaiseksi. Vastustaja Tampereen Peli-Toverit puolestaan pelasi koko talven ensimmäisen harjoitusottelunsa. Liekö siis pelituntuman puutteen syytä, että ottelun pelillinen anti jäi molemmin puolin melko vaisuksi. Ottelu päättyi tasan 1–1, kun molemmat tekivät rangaistuspotkumaalit toisella jaksolla. TamUn maalin teki Topias Järvelä ja TP-T:ltä osui konkaripelaaja Jan Kulokorpi.

Harjoitusottelu

1 – 1

Sinipaitojen maalintekotilanteet jäivät vähiin etenkin ottelun ensimmäisellä jaksolla. Ehkä ilahduttavinta antia oli se, että loukkaantumisista kärsinyt saksalaispelaaja Markus Kopf pystyi pelaamaan pitkästä aikaa täyden jakson, ja lopulta keskikentän pohjapelaaja kellotti 58 minuuttia ennen kuin tuore paluumuuttaja Arttu Mättö vaihdettiin hänen tilalleen. Kopfin jalkojen tervehtymisestä kertoo 27. minuutilla nähty rohkea laukaisu kaukaa vastapalloon, vaikkakin veto karkasi melko reilusti maalin yli.

Aivan jakson alussa pallo kävi kuitenkin jopa TP-T maalin tolpassa, kun Arttu Haapalan ristipallo löysi Nils Strömsholmin laukaus ei ollut aivan riittävän tarkka. Myös Iikka Häkkinen pääsi kertaalleen irti puolustuslinjasta ja laukoi pallon varmasti maalin takakulmaan, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Peli-Tovereiden paras jakso osui ensimmäisen jakson lopulle, kun TamU-maalilla täyden ysikymppisen pelannut Riku Tanila joutui torjumaan kolmasti lyhyen ajan sisään. Yhden laukauksista veti viime kaudella Sinipaidoissa pelannut Badr Laouini. Lisäksi TP-T:n kokoonpanossa oli entisistä TamU-pelaajista maalivahti Elias Alanen, toppari Mahad Hussein ja keskikentällä pelannut Jere Remes.

Aivan jakson lopussa Peli-Toverien johtomaali näytti jo väistämättömältä, kun pallo pelattiin vapaan näköiseen paikkaan TamU-boksiin. Tuomari näki kuitenkin valkopaitojen rikkeen, ja näin TamUn maali varjeltui.

Toisella jaksolla TamU otti Roope Kostiaisen ja Topias Järvelän kentälle, ja tämä näytti tuottavan heti parannuksen peliin. Sinipaitojen paras jakso osuikin nimen omaan toisen jakson ensimmäiseen 15–20 minuuttiin.

Lähimpänä pelitilannemaalia oltiin tunnin kohdalla, kun Roope Kostiainen pääsi puskemaan läheltä Arttu Haapalan mainiosta kulmapotkutarjoilusta. Puolustajan torjuttua laukauksen maaliviivalta Kostiainen pääsi vielä kokeilemaan kääntölaukausta, mutta Elias Alanen torjui tämä yrityksen.

Heti seuraava tilanne tuottikin sitten johtomaalin. Hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Eric Bullock juoksi läpi ja yritti kierää maalivahti Alasen, mutta tämä syöksyi Bullockin jalkoihin pilkun arvoisesti. Rankkaria asteli laukomaan Topias Järvelä, joka laukoi pallon varman näköisesti maaliin. Näin TamU johti ansaitusti 0–1.

Johtomaalin jälkeen Sinipaitojen ote hiukan hellitti. Toki Roope Kostiaisella ja Hakim Belbachirillä oli vielä vetopaikkansa, mutta tulosta ei niistä syntynyt. Sen sijaan TP-T sai hiukan kevyesti tuomitun rankkarin ja Jan Kulokorpi tasoitti ottelun 83. minuutilla.

Tämän jälkeen molemmissa päissä nähtiin vielä yksi vaarallinen kulmapotku. TP-T:n päässä pallo siivottiin jo kolmatta kertaa maaliviivalta, kun taas TamU-päädyssä Riku Tanila nyrkkeili vaaralliselta näyttäneen pallon väljemmille vesille. Pian tämän jälkeen kuultiinkin loppuvihellys ja näin tuloksena oli 1–1 (0–0) -tasapeli.

Kommentit ottelun jälkeen

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei ollut lainkaan tyytyväinen etenkään ensimmäisellä jaksolla näkemäänsä.

”Valitettavasti siinä ei ollut mitään sellaista mitä on nyt haettu.  Vastustajaa vartioitiin niin kaukaa, että heidän pelin avaaminen jää helpoksi. Oltiin aika kaukana siitä mitä on oltu aiemmin. Toisaalta voidaan kääntää asia niinkin päin että meillä on tässä aika raskas viikko ja viikkoja takana, mutta peliin pitäisi silti syttyä vähän enemmän”, Listenmaa suomii.

”Ei se oikeastaan parantunut toiselle jaksolle niin paljoa. Ensimmäisen 15–20 minuutin aikana päästiin vähän lähemmäksi ja saatiin vastustajalle vähän kiirettä, mutta sitten se lopahti yhtäkkiä.”

”Vastustajan linjan takana olisi ollut varsinkin ensimmäisellä jaksolla paljon tilaa, mutta neljä ylintä pelaaja pelasi selkä vastustajan maalia kohti, emmekä muodostaneet mitään uhkaa.”

Listenmaa uskoo kuitenkin että heikko esitys jää tähän yhteen kertaan.

”Ensi viikolla reenataan vähän eri tavalla, ja viikon päästä ollaan valmiimpia pelaamiseen.”

Kapteenin nauhaa ottelussa kantoi toppari Severi Kankkunen, joka pelasi samalla talven ensimmäisen ottelunsa.

”Yllättävän hyvältä tuntui! Paremmin jaksoin kuin olisin odottanut, ja olisin voinut vielä jatkaakin peliä, kun 1–1-maali jäi kaivelemaan. Se ei ollut minusta pilkun paikka, vaan kyllä minä siinä palloon osuin. Hyökkääjäkin sanoi että ei olisi välttämättä itsekään viheltänyt sitä.”

Peli oli luonnollisesti myös ensimmäinen yhdessä uuden topparihankinnan Po Law’n kanssa.

”Yhteispelissä on vielä hakemista, mutta ei tämä eka peli mikään katastrofi ollut. Mutta varmaan sen tietyissä tilanteissa näkikin, että ei oltu aiemmin yhdessä pelattu”, Kankkunen arvioi.

”Eka jakso oli joukkueelta todella tahmeaa, mutta toiselle jaksolle saatiin joksikin aikaa hyvä tempo, mutta en tiedä sitten tyydyttiinkö liikaa kun saatiin johtomaali, mutta sitten homma vähän lopahti”, ruotii Kankkunen koko joukkueen esitystä.

Harjoitusottelu

1 – 1

( 0 – 0 )

63′ Topias Järvelä

Yleisöä:
0

83' Jan Kulokorpi (rp)

Yleisöä:
0

1 Riku Tanila
4 Jerry Sorjonen 58'
5 Severi Kankkunen C
7 Markus Kopf 58'
9 Oskari Korpinen 46'
13 Arttu Haapala
18 Panu Väliaho 58'
19 Iikka Häkkinen 46'
21 Pyry Virtanen
23 Po Law
27 Nils Strömsholm
62 Aapo Sipponen
3 Topias Järvelä 46'
15 Roope Kostiainen 46'
16 Eric Bullock 58'
22 Hakim Belbachir 58'
25 Arttu Mättö 58'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa