Pato-voitto vei Sinipaidat jatkoon Regions’ Cupissa

10/04/2016
Otteluraportti

Tampere United jatkaa Suomen Regions’ Cupissa toiselle kierrokselle voitettuaan Tervakosken Padon vaikeaksi muodostuneessa vierasottelussa. Edes viimeisen puolituntisen miesylivoima ei tehnyt ottelusta helppoa, vaan Sinipaidat saivat taistella loppuun asti varmistaakseen 2–3 (0–1) -voiton Nelosessa pelaavasta Padosta.

Suomen Regions Cup

2 – 3

Hetki ennen alkuvihellystä
Hetki ennen alkuvihellystä

Ottelu sai painajaismaisen alun, kun jo reilun parin minuutin pelin jälkeen Padon profiilipelaaja Kari-Matti Hyvönen karkasi maalintekoon selvältä paitsiolta näyttäneessä tilanteessa. Pallo ylitti maaliviivan monta metriä jäljessä juosseen avustavan liukastellessa sivurajalla.

Tasoitusmaali tehtiin vartin kohdalla, kun TamU sai vaparin laukaisuetäisyydeltä. Matti Saaren veto jäi pomppimaan boksiin, josta Jonne Keränen pääsi lopulta laittamaan pallon verkkoon. Lähempänä tilannetta vaihtopenkkiään pitäneestä Pato-leirissä puhuttiin paitsiosta, mutta joka tapauksessa tilanne oli 1–1.

Lauri Saari pallossa
Lauri Saari pallossa

Reilu viisi minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun ikävin tilanne, kun Lassi Siivonen tuli tilanteeseen reilusti myöhässä ja ajoi napit edellä TamU-vahti Juuso Auvista päähän. Pitkän neuvottelun jälkeen päätuomari näki tilanteen vain varoituksen arvoisena, ja samaa keltaista lappua sai katsella myös tilanteeseen voimakkaasti reagoinut TamU-kapteeni Eetu Rahkola.

Seuraava maali syntyi kuin Valtteri Uimonen ja Matti Saari pelasivat lyhyen kulman, ja ensin mainittu pääsi tälläämään pallon maaliin voimalla boksin laidalta. Kyseessä oli samalla ”Uipan” ensimmäinen maali TamU-paidassa harjoitusottelut mukaan lukien. Toivoa sopii, että Tampere-Satakunnan Kolmosen viime kauden maalikuningas sai vihdoin ketsuppipullosta korkin auki.

Jakson lopulla TamU koki vielä yhden vastoinkäymisen, kun Tuomas Alasen pelikiellon myötä topparina pelannut Tuomas Lehti nilkutti vaihtoon takareittään pidellen. Otto Pitkänen siirtyi laitapakin paikalta toppariksi ja Eemeli Peltonen tuli vaihdosta ”Oden” paikalle.

Ottelu jatkuu vaikeana toisella jaksolla

Kaiken kaikkiaan ensimmäisestä jaksosta jäi sekavahko kuva. Erityisesti puolustuspään pelaaminen vaikutti epävarmalta, eikä toinen jakso lähtenyt käyntiin lupaavammin, vaan Pato-hyökkääjä pääsi karkaamaan vetopaikkaan Otto Pitkäsen kaaduttua. Maalintekoyritys jäi kuitenkin onneksi heppoiseksi.

Eemeli Peltonen tuo palloa
Eemeli Peltonen tuo palloa

Toisessa päässä nähtiin muutamia lupaavia hyökkäyksiä, mutta useimmat näistä kuivuivat kokoon ennen varsinaista maalipaikkaa. Lähimpänä maalia oli Eemeli Peltonen, jonka veto osui ylärimaan.

Moni ajatteli ottelun jo ratkenneen, kun Lassi Siivonen ajoi toistamiseen maalivahti Juuso Auvisen päälle kortin arvoisesti, ja tuli ajetuksi ulos. Vain muutama minuutti myöhemmin peli oli kuitenkin tasan, kun Dani Pullinen laukoi pallon maaliin sekavan tilanteen päätteeksi.

Viimeinen puolituntinen olikin ainakin katsomon puolella raskas, kun voitosta jouduttiin taistelemaan tosissaan vajaalla pelanneen alempisarjalaisen vastustajan kanssa. Sinipaidat toki laittoivat heti tasoitusmaalin jälkeen uuden vaihteen päälle, ja pian Eemeli Peltonen syöttikin Niclas Kalatsevin tekopaikkaan boksissa. Matkaa maaliin ei ollut paljoakaan, mutta niin vain tervakoskelaisvahti sai vedon torjuttua.

Joukkue ja Sinikaarti juhlivat voittomaalia
Joukkue ja Sinikaarti juhlivat voittomaalia

Johtomaalia ei jouduttukaan kauaa odottamaan. Asialla oli Niclas Kalatsev, joka sai ohjattua Matti Saaren vedon maaliin taidokkaalla jalkakikalla, joka nosti pallon yläilmoihin ja tolpan kautta maalin takakulmaan. Myös lisämaaleihin oli paikkoja muun muassa molemmilla Uimosen veljeksillä, Verneri Uimosen vapaaseen tekopaikkaan syöttämällä Kalatsevilla sekä lopussa kentälle päässeen Mika Kytöviidan vapauttamalla Matti Saarella.

Mika Kytöviita pääsi lopussa hetkeksi kentälle
Mika Kytöviita pääsi lopussa hetkeksi kentälle

Kommentit ottelun jälkeen

”Osasimme odottaa vaikeaa peliä ja sellaisen myös saimme”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä kamppailua. ”Peli-ilme oli parempi kuin viime pelissä, mutta kenttä antoi todellisen haasteen jalkapallon pelaamiseen. Se oli kasattu noin 160 palasesta ja oli myös sen mukainen. Jalkapalloa on kuitenkin varmasti pelattu huonommissakin olosuhteissa, eikä niiden taakse saa piiloutua.”

”Otimme sen mikä pitikin pelistä ottaa, mutta sillä oli taas myös hintansa. Tuomas Lehden ja Lauri Saaren takareisivammojen laatu selviää ajan kanssa. Juuso Auvinen onneksi pysyi ehjänä, vaikka välillä näytti, että Padon hyökkääjällä oli ainoa tavoite teloa maalivahtimme”, Mäkelä manaa. ”Jätkille hatunnosto, että pitivät päät kylmänä vaikka välillä tuntui että vastustajalla oli mielessä muu kuin jalkapallon pelaaminen.”

”Hyökkäyspelaaminen toimi ajoittain hyvin, mutta viimeistely ontui. Tästä voi laittaa pienen osan kentän kunnon syyksi, mutta vaadittavat osumat saimme tehtyä”, Mäkelä kiittelee. ”Puolustuspelaaminen ei ollut sillä tasolla millä sen täytyy olla viikon päästä, kun vastaan tulee kova PS-44. Ensi viikko siis keskitytään täysin puolustuspelaamiseen ja yritetään miettiä ratkaisu siihen. Tuomas Alanen vapautuu pelikiellosta, mikä tuo hyvän vaihtoehdon puolustuspeliin.”

TamUn ottelut jatkuvat jo ensi perjantaina Valkeakoskella Tehtaan kentällä, jossa Kolmosen sarja-avausta isännöi siis PS-44. Ottelusta tulee oivallinen tason mittaus, sillä Pallo-Sepot on laatujoukkue, etenkin saadessaan vahvistuksia yhteistyöseurastaan Hakasta. Luvassa on siis jännittävä sarjakauden avaus.

Suomen Regions Cup

2 – 3

( 1 – 2 )

15′ Jonne Keränen
27′ Valtteri Uimonen
73′ Niclas Kalatsev

Yleisöä:

3' Kari-Matti Hyvönen
66' Dani Pullinen

Yleisöä:

17 Juuso Auvinen
3 Tuomas Savinainen
5 Eetu Rahkola C 22'
9 Tuomas Lehti 35'
10 Jonne Keränen
11 Lauri Saari 55'
15 Niclas Kalatsev
18 Otto Pitkänen
19 Valtteri Uimonen 88' 89'
20 Verneri Uimonen
28 Matti Saari
1 Jussi Siltanen
4 Eemeli Peltonen 35'
7 Jussi Rasva
21 Markku Rantanen
25 Jan Riikonen 55'
26 Mika Kytöviita 89'
30 Chakib Belbachir
1Elias Lehtola
4Timo Siivonen
7Ville Vanhatalo
11Jan-Erik Iso-Somppi
12Juho Kurkikeltainen kortti 82’
14Kari-Matti Hyvänen
18Dani Pullinenkeltainen kortti 10’
20Sergo Kanajevvaihtoon 77’
23Lassi Siivonenkeltainen kortti 22’ toinen keltainen kortti 63’
24Markus SiivonenC
26Tuomas Aro-Koivistovaihtoon 46’
8Antti Luode
10Tony Kummolakeltainen korttivaihdosta 46’
13Martti Kuikka
15Matias Siivonenvaihdosta 77’
17Roope Ahlholm
30Pekko Ojalainen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2