10.4.2016

 
 

Pato-voitto vei Sinipaidat jatkoon Regions’ CupissaTampere United jatkaa Suomen Regions‚Äô Cupissa toiselle kierrokselle voitettuaan Tervakosken Padon vaikeaksi muodostuneessa vierasottelussa. Edes viimeisen puolituntisen miesylivoima ei tehnyt ottelusta helppoa, vaan Sinipaidat saivat taistella loppuun asti varmistaakseen 2‚Äď3 (0‚Äď1) -voiton Nelosessa pelaavasta Padosta.

Hetki ennen alkuvihellystä

Hetki ennen alkuvihellystä

Ottelu sai painajaismaisen alun, kun jo reilun parin minuutin pelin jälkeen Padon profiilipelaaja Kari-Matti Hyvönen karkasi maalintekoon selvältä paitsiolta näyttäneessä tilanteessa. Pallo ylitti maaliviivan monta metriä jäljessä juosseen avustavan liukastellessa sivurajalla.

Tasoitusmaali tehtiin vartin kohdalla, kun TamU sai vaparin laukaisuet√§isyydelt√§. Matti Saaren veto j√§i pomppimaan boksiin, josta Jonne Ker√§nen p√§√§si lopulta laittamaan pallon verkkoon. L√§hemp√§n√§ tilannetta vaihtopenkki√§√§n pit√§neest√§ Pato-leiriss√§ puhuttiin paitsiosta, mutta joka tapauksessa tilanne oli 1‚Äď1.

Lauri Saari pallossa

Lauri Saari pallossa

Reilu viisi minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun ikävin tilanne, kun Lassi Siivonen tuli tilanteeseen reilusti myöhässä ja ajoi napit edellä TamU-vahti Juuso Auvista päähän. Pitkän neuvottelun jälkeen päätuomari näki tilanteen vain varoituksen arvoisena, ja samaa keltaista lappua sai katsella myös tilanteeseen voimakkaasti reagoinut TamU-kapteeni Eetu Rahkola.

Seuraava maali syntyi kuin Valtteri Uimonen ja Matti Saari pelasivat lyhyen kulman, ja ensin mainittu p√§√§si t√§ll√§√§m√§√§n pallon maaliin voimalla boksin laidalta. Kyseess√§ oli samalla ”Uipan” ensimm√§inen maali TamU-paidassa harjoitusottelut mukaan lukien. Toivoa sopii, ett√§ Tampere-Satakunnan Kolmosen viime kauden maalikuningas sai vihdoin ketsuppipullosta korkin auki.

Jakson lopulla TamU koki viel√§ yhden vastoink√§ymisen, kun Tuomas Alasen pelikiellon my√∂t√§ topparina pelannut Tuomas Lehti nilkutti vaihtoon takareitt√§√§n pidellen. Otto Pitk√§nen siirtyi laitapakin paikalta toppariksi ja Eemeli Peltonen tuli vaihdosta ”Oden” paikalle.

Ottelu jatkuu vaikeana toisella jaksolla

Kaiken kaikkiaan ensimmäisestä jaksosta jäi sekavahko kuva. Erityisesti puolustuspään pelaaminen vaikutti epävarmalta, eikä toinen jakso lähtenyt käyntiin lupaavammin, vaan Pato-hyökkääjä pääsi karkaamaan vetopaikkaan Otto Pitkäsen kaaduttua. Maalintekoyritys jäi kuitenkin onneksi heppoiseksi.

Eemeli Peltonen tuo palloa

Eemeli Peltonen tuo palloa

Toisessa päässä nähtiin muutamia lupaavia hyökkäyksiä, mutta useimmat näistä kuivuivat kokoon ennen varsinaista maalipaikkaa. Lähimpänä maalia oli Eemeli Peltonen, jonka veto osui ylärimaan.

Moni ajatteli ottelun jo ratkenneen, kun Lassi Siivonen ajoi toistamiseen maalivahti Juuso Auvisen päälle kortin arvoisesti, ja tuli ajetuksi ulos. Vain muutama minuutti myöhemmin peli oli kuitenkin tasan, kun Dani Pullinen laukoi pallon maaliin sekavan tilanteen päätteeksi.

Viimeinen puolituntinen olikin ainakin katsomon puolella raskas, kun voitosta jouduttiin taistelemaan tosissaan vajaalla pelanneen alempisarjalaisen vastustajan kanssa. Sinipaidat toki laittoivat heti tasoitusmaalin jälkeen uuden vaihteen päälle, ja pian Eemeli Peltonen syöttikin Niclas Kalatsevin tekopaikkaan boksissa. Matkaa maaliin ei ollut paljoakaan, mutta niin vain tervakoskelaisvahti sai vedon torjuttua.

Joukkue ja Sinikaarti juhlivat voittomaalia

Joukkue ja Sinikaarti juhlivat voittomaalia

Johtomaalia ei jouduttukaan kauaa odottamaan. Asialla oli Niclas Kalatsev, joka sai ohjattua Matti Saaren vedon maaliin taidokkaalla jalkakikalla, joka nosti pallon yläilmoihin ja tolpan kautta maalin takakulmaan. Myös lisämaaleihin oli paikkoja muun muassa molemmilla Uimosen veljeksillä, Verneri Uimosen vapaaseen tekopaikkaan syöttämällä Kalatsevilla sekä lopussa kentälle päässeen Mika Kytöviidan vapauttamalla Matti Saarella.

Mika Kytöviita pääsi lopussa hetkeksi kentälle

Mika Kytöviita pääsi lopussa hetkeksi kentälle

Kommentit ottelun jälkeen

”Osasimme odottaa vaikeaa peli√§ ja sellaisen my√∂s saimme”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ kamppailua. ”Peli-ilme oli parempi kuin viime peliss√§, mutta kentt√§ antoi todellisen haasteen jalkapallon pelaamiseen. Se oli kasattu noin 160 palasesta ja oli my√∂s sen mukainen. Jalkapalloa on kuitenkin varmasti pelattu huonommissakin olosuhteissa, eik√§ niiden taakse saa piiloutua.”

”Otimme sen mik√§ pitikin pelist√§ ottaa, mutta sill√§ oli taas my√∂s hintansa. Tuomas Lehden ja Lauri Saaren takareisivammojen laatu selvi√§√§ ajan kanssa. Juuso Auvinen onneksi pysyi ehj√§n√§, vaikka v√§lill√§ n√§ytti, ett√§ Padon hy√∂kk√§√§j√§ll√§ oli ainoa tavoite teloa maalivahtimme”, M√§kel√§ manaa. ”J√§tkille hatunnosto, ett√§ pitiv√§t p√§√§t kylm√§n√§ vaikka v√§lill√§ tuntui ett√§ vastustajalla oli mieless√§ muu kuin jalkapallon pelaaminen.”

”Hy√∂kk√§yspelaaminen toimi ajoittain hyvin, mutta viimeistely ontui. T√§st√§ voi laittaa pienen osan kent√§n kunnon syyksi, mutta vaadittavat osumat saimme tehty√§”, M√§kel√§ kiittelee. ”Puolustuspelaaminen ei ollut sill√§ tasolla mill√§ sen t√§ytyy olla viikon p√§√§st√§, kun vastaan tulee kova PS-44. Ensi viikko siis keskityt√§√§n t√§ysin puolustuspelaamiseen ja yritet√§√§n mietti√§ ratkaisu siihen. Tuomas Alanen vapautuu pelikiellosta, mik√§ tuo hyv√§n vaihtoehdon puolustuspeliin.”

TamUn ottelut jatkuvat jo ensi perjantaina Valkeakoskella Tehtaan kentällä, jossa Kolmosen sarja-avausta isännöi siis PS-44. Ottelusta tulee oivallinen tason mittaus, sillä Pallo-Sepot on laatujoukkue, etenkin saadessaan vahvistuksia yhteistyöseurastaan Hakasta. Luvassa on siis jännittävä sarjakauden avaus.

1 Elias Lehtola
4 Timo Siivonen
7 Ville Vanhatalo
11 Jan-Erik Iso-Somppi
12 Juho Kurki keltainen kortti 82’
14 Kari-Matti Hyvänen
18 Dani Pullinen keltainen kortti 10’
20 Sergo Kanajev vaihtoon 77’
23 Lassi Siivonen keltainen kortti 22’ toinen keltainen kortti 63’
24 Markus Siivonen C
26 Tuomas Aro-Koivisto vaihtoon 46’
8 Antti Luode
10 Tony Kummola keltainen kortti vaihdosta 46’
13 Martti Kuikka
15 Matias Siivonen vaihdosta 77’
17 Roope Ahlholm
30 Pekko Ojalainen