Paraisilta haettiin maistuva voitto hyvällä esityksellä

13/09/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere United matkasi sunnuntaina Paraisille Pargas IF:n vieraaksi, ja ottelusta napattiin kolme pistettä 1–2-voiton myötä. Sinipaidat saivat pallonhallinnan takaisin omalle tasolleen muutaman vaikean ottelun jälkeen. TamUa jännitti etukäteen nurmella pelaaminen, mutta jännitys osoittautuikin turhaksi. Nurmi alustana oli jopa parempi, sillä murtavat syötöt pysyivät pääasiassa kentällä.

Naisten Kolmonen

1 – 2

  • TamU sai jälleen hyökkäyspelinsä kulkemaan toivotulla tavalla, ja maaleja olisi voitu tehdä enemmänki.
  • Tulos nostaa Sinipaidat sarjataulukossa toiseksi, ja sarjanousu on edelleen mahdollinen.
  • Kaudesta on jäljellä vielä kotiottelu IFK Mariehamnia vastaa la 17.9. ja vierasottelu LeKi-futista vastaan pe 23.9.

Oman pelin taso ei juurikaan muuttunut vaihtojen myötä, ja se antoi luottamusta siihen, että jatkossakin voidaan pyörittää huoletta vaihtorulettia tarpeen mukaan. Onnistumisia tuli jokaiselle pelaajalle, mikä on aina iloinen asia.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu alkoi vahvasti Sinipaitojen hallinnassa. Joukkue prässäsi korkealta, mutta pallonhallinnasta huolimatta laukauksia ei saatu maalia kohti. Hyökkääjät onnistuivat saamaan yläalueella riistoja onnistuneen prässin seurauksena, mutta laukaukset karkasivat yli tai ohi maalin. Jakson puolivälissä ote pelistä lipsui ja omaa maalia kohti juostiin useaan kertaan. PIF sai kaksi lähes identtistä vapaapotkua kuudentoista ulkopuolelta tiiviiseen tahtiin. TamUn maalivahti Silja Korhonen torjui näistä ensimmäisen ja toinen laukaus karkasi taivaisiin.

Ensimmäinen maali nähtiin 37. minuutilla, kun juuri vaihdosta tullut Nea Vironmäki riisti pallon boksin tuntumassa. Hän pyörähti parit valssiaskeleet ja viimeisteli pallon takakulmaan kuudentoista alueen rajalta. Viisi minuuttia myöhemmin Sinipaitojen avauksen jälkeen Vironmäki ja Lilli Koski pelasivat ping pongia, jonka seurauksena Koski pääsi kuljettamaan palloa kohti viimeistä linjaa ja haastamaan sitä. Koski siirsi pallon vasemmalle jalalle ja potkaisi pallon verkon perukoille. Näin tauolle lähdettiin 2–0-johtoasemasta.

”TamU lähti testaamaan PIF:n syyskuntoa hieman nuhaisella, mutta silti iskukykyisellä joukkueella. Pelin alussa pallo vaihtoi joukkuetta aika useasti, mutta alun pienen hermoilun jälkeen TamU otti tuttuun tapaan pallonhallinnan itselleen. Toki pelin aikana tuli hetkiä, jolloin syötöt eivät löytäneet oikeaa osoitetta ja tilanteita purettiin potkaisemalla pallo jonnekin. Kaksi tehtyä pelitilannemaalia lämmittivät kovasti mieltä”, arvioi päävalmentaja Kari Numminen ottelua.

Toinen jakso alkoi Sinipaitojen painostuksella. PIF nosti myös prässiään toisella jaksolla, eikä TamU päässyt juurikaan kierrättämään palloa alakerrassa. TamU sai kuitenkin luotua maalipaikkoja ensimmäistä jaksoa paremmin. Nea Vironmäen toimesta nähtiin useampi jo miltei varma maali, mutta pallo ei mennyt maaliviivan yli yrityksistä huolimatta.

Pinja Aaltosen, Nea Vironmäen ja Eeva Veijolan muodostama trio löysi toisensa toisella jaksolla useaan otteeseen, ja viimeinen linja murrettiin upeilla syötöillä. Treeneissä on harjoiteltu murtavia syöttöjä syksyn aikana ja tänään nähtiin Aaltosen toimesta upea ulkosyrjäsyöttö Vironmäelle. Vironmäelle ei kuitenkaan maalinteko maistunut tästäkään tilanteesta, vaikka hän oli jo nokikkain PIFin maalivahdin kanssa.

Ottelun lopussa PIF hyökkäsi jopa neljällä hyökkääjällä ja se tuotti kavennusmaalin 90. minuutilla. TamU sai pidettyä lisäajan minuutit boksiinsa puhtaana eikä päästänyt kotijoukkuetta enää maalintekopaikoille. Tämä toi ansaitun voiton ja nousun takaisin sarjakakkoseksi. Tästä on hyvä jatkaa kauden viimeisen kotiotteluun, joka pelataan ensi lauantaina 17.9. kello 15.00 Pyynikillä, kun IFK Mariehamn tulee vieraaksi.

IFK Mariehamn -otteluun on myynnissä 29 €:n hintaisia VIP-lippuja, joihin sisältyy Iron Pig Foodin maittava burger-annos, kaksi ruokajuomaa, kahvi ja makkara. Ruokajuomaksi tarjolla on ainakin olutta, siideriä, lonkeroa, punaviiniä ja valkoviiniä sekä alkoholittomia vaihtoehtoja. Ruokatarjoilu alkaa kello 14.30 eli puoli tuntia ennen ottelun alkua. Tule mukaan ja anna naisten joukkueelle rahallinen tukesi kauden viimeisessä ottelussa. Liput ovat myynnissä ennakkoon TamU-kaupassa.

”Kentällä kävi kaikki mukana olleet pelaajat. Oman pelin taso ei juurikaan muuttunut vaihtojen myötä, ja se antoi luottamusta siihen, että jatkossakin voidaan pyörittää huoletta vaihtorulettia tarpeen mukaan. Onnistumisia tuli jokaiselle pelaajalle, mikä on aina iloinen asia. Lopussa PIF nosti useita pelaajia satunnaisiin hyökkäyksiinsä mukaan ajatuksella kaikki tai ei mitään. PIF sai loppupuolella kavennusmaalin, joka aiheutti hieman värinää eteiskammiossa, mutta tiukka puolustaminen piti loput yritykset vain yrityksinä. Hieno ja tärkeä voitto pari kierrosta ennen sarjan päättymistä”, niputtaa päävalmentaja Numminen sunnuntain matsin.

Naisten Kolmonen

1 – 2

( 0 – 2 )

37′ Nea Vironmäki
42′ Lilli Koski

Yleisöä:

90′ Ellen Le Grand

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49