16.9.2020

 
 

Panu Väliaho jatkaa Tampere UnitedissaTampere United on käyttänyt tehomies Panu Väliahon sopimuksessa olleen optiopykälän kaudesta 2021. Väliaho on jo kymmenes TamUn kiinnitys tulevalle kaudelle.

Viime lauantaina Roope Kostiaisen tavoin kolmesti maaliverkkoa heiluttanut Panu Väliaho, 24, on palkittu vuoden jatkosopimuksella Tampere Unitedin kanssa. Väliaho on tehnyt tällä kaudella kuusi maalia ja on joukkueen toiseksi paras viimeistelijä maalien määrässä. Peliminuutteihin suhteutettuna Väliaho onkin sitten aivan omassa luokassaan.

”Lueskelin, ett√§ 58. minuuttia per maali joku oli laskenut tehotahdiksi, joka on kyll√§ ihan kovaa luokkaa omasta mielest√§ni. Vaikea sanoa mist√§ tuollainen maalivire on per√§isin, mutta kai sen jonkinlainen apina nyt sel√§st√§ on l√§htenyt ja itseluottamus maalin edess√§ kasvanut”, V√§liaho itse arvioi viimeaikaisia tehojaan.

Lauantain hattutemppu oli Väliaholle ensimmäinen kolmeen vuoteen. Edellisen kerran vastustajan maalivahti oli saanut poimia palloa kolmesti selkänsä takaa Väliahon jäljiltä kauden 2017 päätteeksi.

”N√§rpes Kraftia vastaan 2017 Kakkosen p√§√§t√∂skierroksella FC Villiketuissa tuli viimeksi tehty√§ hatullinen”, V√§liaho tiet√§√§ kertoa.

”Hieno fiilish√§n oli saada pitk√§st√§ aikaa hattu, maaleillahan sit√§ hy√∂kk√§ysp√§√§n pelaaja el√§√§. Ja on se hieno tunne saada niin monta osumaa peliss√§ kuin viime lauantaina, vaikka nyt maaleilla sin√§ns√§ ei ollut pelin lopputulokseen merkityst√§ kuin somistaa lukemia.”

Supersub ensi kauden työkalupakkiin

Huomionarvoista Panu Väliahon tehoissa on ollut hänen kykynsä osua tultua vaihdosta kentälle. Tätä kiittelee myös Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa.

”Panu itse sanoi Janakkalassa minulle pelin j√§lkeen, ett√§ joku valmentaja oli joskus sanonut h√§nelle h√§nen olevan parempi vaihdosta sis√§√§n tullessa, ja ett√§ ehk√§ h√§nen tarvitsee alkaa siihen itsekin uskoa”, Listenmaa raottaa taannoista keskustelua.

”Kaikillehan tuo ei sovi, mutta sitten kun sen itse tajuaa, ja havaitsee olevansa vaihdosta parempi, niin seh√§n on meille aivan uskomaton kortti, ett√§ saamme tuollaisen kaverin laittaa sis√§√§n, joka on viimeiseen kolmeen peliin pelannut 90 minuuttia ja tehnyt niiss√§ kuusi maalia”, Listenmaa intoilee.

Päävalmentaja onkin ollut erittäin tyytyväinen suojattinsa viimeaikaisiin otteisiin.

”N√§m√§ viimeiset pelit ovat nyt varmasti n√§ytt√§neet mik√§ se mies oikeasti on. Alkukauden peleiss√§ Panu oli ehk√§ v√§h√§n keskenkuntoinen ja ty√∂t haittasivat aika paljon harjoittelua. Nyt h√§n on n√§ytt√§nyt sen, miksi h√§nest√§ aikanaan kiinnostuimme”, Listenmaa asettelee sanansa.

Pelaaja luonnollisesti itse haluaa aina pelata mahdollisimman paljon. Kolmesti tällä kaudella avannut Väliaho on suhteellisen tyytyväinen saamaansa vastuuseen tähän asti.

”T√§m√§n kauden ty√∂- ja kouluhommat ovat v√§h√§n sekoittaneet omaa panostani joukkueen tapahtumiin osallistumisen suhteen, joten ymm√§rrett√§v√§√§ on, ett√§ minuutit ja vastuu ovat j√§√§neet v√§h√§n pienemm√§lle. Ainahan sit√§ tekisi mieli pelata enempi, mutta ihan tyytyv√§inen olen t√§m√§n kauden minuutteihin”, V√§liaho kommentoi.

Jukka Listenmaa on mielissään siitä, että hänellä on Panu Väliahon kaltainen pelaaja käytössään myös ensi kaudella. Hän tietää tasan tarkkaan mitä saa, kun laittaa Väliahon kentälle.

”Ty√∂ntekoa. H√§n on juoksuvoimainen pelaaja ja pystyy tekem√§√§n sit√§ ty√∂t√§ molempiin suuntiin. Tied√§mme, ettei h√§n anna yht√§√§n siimaa my√∂sk√§√§n puolustusty√∂skentelyss√§, ja hoitaa sen mit√§ tarvitsee.”

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv
Panu Väliaho, h