Panu Väliaho jatkaa Tampere Unitedissa

16/09/2020
Uutinen

Tampere United on käyttänyt tehomies Panu Väliahon sopimuksessa olleen optiopykälän kaudesta 2021. Väliaho on jo kymmenes TamUn kiinnitys tulevalle kaudelle.

Viime lauantaina Roope Kostiaisen tavoin kolmesti maaliverkkoa heiluttanut Panu Väliaho, 24, on palkittu vuoden jatkosopimuksella Tampere Unitedin kanssa. Väliaho on tehnyt tällä kaudella kuusi maalia ja on joukkueen toiseksi paras viimeistelijä maalien määrässä. Peliminuutteihin suhteutettuna Väliaho onkin sitten aivan omassa luokassaan.

”Lueskelin, että 58. minuuttia per maali joku oli laskenut tehotahdiksi, joka on kyllä ihan kovaa luokkaa omasta mielestäni. Vaikea sanoa mistä tuollainen maalivire on peräisin, mutta kai sen jonkinlainen apina nyt selästä on lähtenyt ja itseluottamus maalin edessä kasvanut”, Väliaho itse arvioi viimeaikaisia tehojaan.

Lauantain hattutemppu oli Väliaholle ensimmäinen kolmeen vuoteen. Edellisen kerran vastustajan maalivahti oli saanut poimia palloa kolmesti selkänsä takaa Väliahon jäljiltä kauden 2017 päätteeksi.

”Närpes Kraftia vastaan 2017 Kakkosen päätöskierroksella FC Villiketuissa tuli viimeksi tehtyä hatullinen”, Väliaho tietää kertoa.

”Hieno fiilishän oli saada pitkästä aikaa hattu, maaleillahan sitä hyökkäyspään pelaaja elää. Ja on se hieno tunne saada niin monta osumaa pelissä kuin viime lauantaina, vaikka nyt maaleilla sinänsä ei ollut pelin lopputulokseen merkitystä kuin somistaa lukemia.”

Supersub ensi kauden työkalupakkiin

Huomionarvoista Panu Väliahon tehoissa on ollut hänen kykynsä osua tultua vaihdosta kentälle. Tätä kiittelee myös Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa.

”Panu itse sanoi Janakkalassa minulle pelin jälkeen, että joku valmentaja oli joskus sanonut hänelle hänen olevan parempi vaihdosta sisään tullessa, ja että ehkä hänen tarvitsee alkaa siihen itsekin uskoa”, Listenmaa raottaa taannoista keskustelua.

”Kaikillehan tuo ei sovi, mutta sitten kun sen itse tajuaa, ja havaitsee olevansa vaihdosta parempi, niin sehän on meille aivan uskomaton kortti, että saamme tuollaisen kaverin laittaa sisään, joka on viimeiseen kolmeen peliin pelannut 90 minuuttia ja tehnyt niissä kuusi maalia”, Listenmaa intoilee.

Päävalmentaja onkin ollut erittäin tyytyväinen suojattinsa viimeaikaisiin otteisiin.

”Nämä viimeiset pelit ovat nyt varmasti näyttäneet mikä se mies oikeasti on. Alkukauden peleissä Panu oli ehkä vähän keskenkuntoinen ja työt haittasivat aika paljon harjoittelua. Nyt hän on näyttänyt sen, miksi hänestä aikanaan kiinnostuimme”, Listenmaa asettelee sanansa.

Pelaaja luonnollisesti itse haluaa aina pelata mahdollisimman paljon. Kolmesti tällä kaudella avannut Väliaho on suhteellisen tyytyväinen saamaansa vastuuseen tähän asti.

”Tämän kauden työ- ja kouluhommat ovat vähän sekoittaneet omaa panostani joukkueen tapahtumiin osallistumisen suhteen, joten ymmärrettävää on, että minuutit ja vastuu ovat jääneet vähän pienemmälle. Ainahan sitä tekisi mieli pelata enempi, mutta ihan tyytyväinen olen tämän kauden minuutteihin”, Väliaho kommentoi.

Jukka Listenmaa on mielissään siitä, että hänellä on Panu Väliahon kaltainen pelaaja käytössään myös ensi kaudella. Hän tietää tasan tarkkaan mitä saa, kun laittaa Väliahon kentälle.

”Työntekoa. Hän on juoksuvoimainen pelaaja ja pystyy tekemään sitä työtä molempiin suuntiin. Tiedämme, ettei hän anna yhtään siimaa myöskään puolustustyöskentelyssä, ja hoitaa sen mitä tarvitsee.”

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2