Paluu Ratinaan seurapäivän ottelun merkeissä

08/09/2017
Otteluennakko

Tampere United palaa sunnuntaina kymmenen vuoden takaisten mestaruusvuosien kotistadionille Ratinaan, ja kohtaa sarjapaikastaan tiukasti taistelevan sauvolaisjoukkue Peimari Unitedin. Samalla vietetään seurapäivää: paikalle on kutsuttu kaikki Tampere Unitedin kaupunginosajuniorit ja ohjelmassa on miesten ottelun lisäksi myös Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueen ottelu Tervakosken Patoa vastaan.

Vaikka Tampere United on jo varmistanut paikkansa Kakkosessa myös ensi kaudelle, loppukaudelta on vielä haussa hyvä sarjasijoitus. Tällä hetkellä TamU on sarjassa kuudennella sijalla, eikä esimerkiksi kolmospaikkaan ole matkaa kuin viisi pistettä. Samalla kun joukkue hakee nousua sarjataulukossa, monella vielä jatkosopimusta vailla olevalla pelaajalla on mahdollisuus antaa näyttöjä ensi kautta ajatellen.

Peimari Unitedilla puolestaan alkaa olla tosi kyseessä. Nousijajoukkue yllätti keväällä kaikki voittamalla viidestä ensimmäisestä ottelustaan jopa kolme, mutta erinomaisen alun jälkeen pistetahti on hidastunut. Tällä hetkellä joukkue tarpoo synkässä kuuden voitottoman ottelun putkessa, jonka aikana se on ottanut ainoan pisteensä sarjan heikoimmalta joukkueelta Etelä-Espoon Pallolta. Vaikka Peimari United on vielä putoamisviivan yläpuolella, toinen espoolaisjoukkue FC Espoo hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä.

Peimari Unitedissa pelaa paljon sellaisia pelaajia, jotka ovat olleet joukkueen mukana jopa Kutosesta alkaen. Joukkue on kasvanut yhdessä neljän peräkkäisen sarjanousun ajan, mutta kuluva kausi on osoittanut, että useammallekin pelaajalle Kakkonen on hiukan liian kova sarja. Peimarin menestys onkin muutamien tähtipelaajien varassa. Näistä ehdottomasti kirkkain tähti on seitsemän maalia tällä kaudella tehnyt portugalilaisvahvistus Leonido Soares, jota maalintekotilastossa säestää komeasti viidellä maalillaan Nico Salmiosalo. Myös niinikään portugalilaiset toppari Adimar Neves sekä maalivahti Gerson Lima kuuluvat joukkueen runkopelaajiin.

Sekä Leonido Soares että Nico Salmiosalo tekivät maalit myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, jonka TamU voitti värikkäiden ja osin dramaattistenkin vaiheiden jälkeen maalein 2–3 (2–2). Ottelu pelattiin Sauvon Hakkispaanan piskuisella tekonurmella, ja ajoittain nähtiin melkoista hurlumheita, jossa pallo liikkui nopeasti päädystä toiseen, ja maalintekopaikkoja nähtiin tiuhaan tahtiin. Monelle on myös jäänyt mieleen ottelun pitkä lisäaika ja dramaattinen loppu, jossa TamU-toppari Tuomas Alanen siivosi pallon maaliviivalta ottelun viimeisellä kosketuksella.

Ratinan täysikokoisella nurmella ottelun luonteen pitäisi muuttua. Edellisessä kohtaamisessa Peimari Unitedin peli perustui pitkälti pallonriistoihin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta Ratina ei anna tällaiseen taktiikkaan samoja edellytyksiä kuin sauvolaisten kotikenttä. Lisäksi Tampere Unitedin keskikenttäpeli on mennyt monta harppausta eteenpäin heinä-elokuun aikana, eikä Peimari Unitedilla aiemmin nähdyn perusteella pitäisi olla aseita vastata tähän.

”Peimarilla on vielä kovat panokset viimeisissä peleissään, koska sarjanousija taistelee vielä sarjapaikasta”, tietää myös päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Saamme vastaamme hyvin nälkäisen joukkueen.”

”Meillä on hyvin tiedossa Peimarin vahvuudet ja pyrimmekin viemään vastustajan mukavuusalueensa ulkopuolelle. Oma pelimme on kehittynyt kauden mittaan hienosti, ja sarjapaikan varmistaminen neljä kierrosta ennen loppua kertoo myös sen, että olemme tehneet paljon oikeita asioita”, Mäkelä puntaroi.

”On ollut mahtava huomata, että reeneissä meno on jopa koventunut, vaikka sarjapaikka on jo varmistunut. Tämä viikko on ollut erinomaista duunia jätkiltä”, Mäkelä hehkuttaa joukkueen tekemistä

Sinipaidoilla tosin on suurehkoja kokoonpanohuolia ottelun alla. Täysi varmuus poissaoloihin saadaan vasta myöhemmin, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että ottelu jää väliin Leroy Malukalta, Tero Intalata, Matti Saarelta, Lauri Saarelta, Santeri Salomaalta, Mehdi Fennanelta, Jussi Rasvalta ja Tuomas Alaselta.

”Lukuisat poissaolot laittavat vähän miettimään peliä ja pelitapaamme tulevaan otteluun. Meillä on ollut kaksi erilaista ja hyvin toimivaa pelitapaa, ja sunnuntaina näemme kolmannen”, Mäkelä paljastaa. ”Kolmatta pelitapaa harjoitellaan jo ensi kauttakin ajatellen, ja uskon uuden tavan sopivan hyvin tälle joukkueelle. Luultavasti alussa on vähän hakemista, mutta jätkät ottavat hyvin vastaan uusia asioita, ja uskon että ensimmäisessä pelissä näemme jo uuden pelitavan etuja.”

TamU-TV aloittaa ottelulähetyksensä jo naisten edustusjoukkueen ottelulla Tervakosken Patoa vastaan. Ottelu alkaa klo 14 ja suora lähetys alkaa klo 13.55. Naisten ottelua selostaa Tarmo Lyytikäinen, joka jatkaa ottelun jälkeen äänessä miesten ottelun ennakkoanalyysien merkeissä yhdessä Ilkka Innolan kanssa. Miesten ottelun alkaessa selostuskopin valtaa tuttu sinivihreä selostusääni Manu Haapalainen, ja asiantuntijakommentit antaa Juha Kumara.

Huivit ylös!

Otteluun kannattaa jälleen ottaa mukaan TamU-huivi, sillä tänä kesänä aloitettu huiviperinne saa jatkoa myös Ratinan otteluissa. Kun ennen pelaajaesittelyjen alkua stadionin kaiuttimista soi Tampere Unitedin tunnusbiisi Tämä kaupunki on meidän, kaikki katsojat nousevat seisomaan ja nostavat huivinsa kaksin käsin pään yläpuolelle. Huiveja on jälleen myös myynnissä huippuedullisesti 10 euron hintaan niin kauan kuin tavaraa riittää.

Muista seurapäivän molemmat ottelut!

Seurapäivän viettäminen alkaa Ratinan stadionilla sunnuntaina 10.9. klo 14, jolloin Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue kohtaa Tervakosken Padon. Vielä ennen miesten ottelun alkua klo 16.25 ohjelmassa on kaupunginosajuniorijoukkueiden palkitsemiset, joten stadionille kannattaa tulla hyvissä ajoin vaikka naisten ottelu jäisikin väliin. Miesten ottelu alkaa klo 17.

Sisäänkäynti stadionille tapahtuu klo 13.45 alkaen Laukonsillan puoleisesta päädystä. Samaan aikaan aukeavat myös Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste ja Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Naisten otteluun ei myydä lippuja, mutta liput miesten otteluun maksavat aikuisilta 8 € ja alennusryhmiltä 5 €. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Lipun voi maksaa stadionilla käteisellä tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi välttää ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketistä. Huomaa että ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi ”repäistä” lippusi puhelimen näytöltä.

Ratinan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo. Sinikaartille ja muille kannattajahenkisille on varattu tilaa pääkatsomon länsipäädystä ja vieraskannattajille pääkatsomon itäpäädystä.

Tervetuloa sinivihreään tunnelmaan Ratinaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.8. Klubi 04 - TamU 1 – 1

7.8. Peimari Utd - TamU naiset 0 – 7

4.8. TP-T - TamU 2 2 – 0

15.8. klo 19 Ilves 2 - TamU

13.8. klo 16 PaiHa - TamU naiset

13.8. klo 14 TamU 2 - FC Haka j.