8.9.2017

 
 

Paluu Ratinaan seurapäivän ottelun merkeissäTampere United palaa sunnuntaina kymmenen vuoden takaisten mestaruusvuosien kotistadionille Ratinaan, ja kohtaa sarjapaikastaan tiukasti taistelevan sauvolaisjoukkue Peimari Unitedin. Samalla vietetään seurapäivää: paikalle on kutsuttu kaikki Tampere Unitedin kaupunginosajuniorit ja ohjelmassa on miesten ottelun lisäksi myös Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueen ottelu Tervakosken Patoa vastaan.

Vaikka Tampere United on jo varmistanut paikkansa Kakkosessa myös ensi kaudelle, loppukaudelta on vielä haussa hyvä sarjasijoitus. Tällä hetkellä TamU on sarjassa kuudennella sijalla, eikä esimerkiksi kolmospaikkaan ole matkaa kuin viisi pistettä. Samalla kun joukkue hakee nousua sarjataulukossa, monella vielä jatkosopimusta vailla olevalla pelaajalla on mahdollisuus antaa näyttöjä ensi kautta ajatellen.

Peimari Unitedilla puolestaan alkaa olla tosi kyseessä. Nousijajoukkue yllätti keväällä kaikki voittamalla viidestä ensimmäisestä ottelustaan jopa kolme, mutta erinomaisen alun jälkeen pistetahti on hidastunut. Tällä hetkellä joukkue tarpoo synkässä kuuden voitottoman ottelun putkessa, jonka aikana se on ottanut ainoan pisteensä sarjan heikoimmalta joukkueelta Etelä-Espoon Pallolta. Vaikka Peimari United on vielä putoamisviivan yläpuolella, toinen espoolaisjoukkue FC Espoo hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä.

Peimari Unitedissa pelaa paljon sellaisia pelaajia, jotka ovat olleet joukkueen mukana jopa Kutosesta alkaen. Joukkue on kasvanut yhdessä neljän peräkkäisen sarjanousun ajan, mutta kuluva kausi on osoittanut, että useammallekin pelaajalle Kakkonen on hiukan liian kova sarja. Peimarin menestys onkin muutamien tähtipelaajien varassa. Näistä ehdottomasti kirkkain tähti on seitsemän maalia tällä kaudella tehnyt portugalilaisvahvistus Leonido Soares, jota maalintekotilastossa säestää komeasti viidellä maalillaan Nico Salmiosalo. Myös niinikään portugalilaiset toppari Adimar Neves sekä maalivahti Gerson Lima kuuluvat joukkueen runkopelaajiin.

Sek√§ Leonido Soares ett√§ Nico Salmiosalo tekiv√§t maalit my√∂s joukkueiden edellisess√§ kohtaamisessa, jonka TamU voitti v√§rikk√§iden ja osin dramaattistenkin vaiheiden j√§lkeen maalein 2‚Äď3 (2‚Äď2). Ottelu pelattiin Sauvon Hakkispaanan piskuisella tekonurmella, ja ajoittain n√§htiin melkoista hurlumheita, jossa pallo liikkui nopeasti p√§√§dyst√§ toiseen, ja maalintekopaikkoja n√§htiin tiuhaan tahtiin. Monelle on my√∂s j√§√§nyt mieleen ottelun pitk√§ lis√§aika ja dramaattinen loppu, jossa TamU-toppari Tuomas Alanen siivosi pallon maaliviivalta ottelun viimeisell√§ kosketuksella.

Ratinan täysikokoisella nurmella ottelun luonteen pitäisi muuttua. Edellisessä kohtaamisessa Peimari Unitedin peli perustui pitkälti pallonriistoihin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta Ratina ei anna tällaiseen taktiikkaan samoja edellytyksiä kuin sauvolaisten kotikenttä. Lisäksi Tampere Unitedin keskikenttäpeli on mennyt monta harppausta eteenpäin heinä-elokuun aikana, eikä Peimari Unitedilla aiemmin nähdyn perusteella pitäisi olla aseita vastata tähän.

”Peimarilla on viel√§ kovat panokset viimeisiss√§ peleiss√§√§n, koska sarjanousija taistelee viel√§ sarjapaikasta”, tiet√§√§ my√∂s p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Saamme vastaamme hyvin n√§lk√§isen joukkueen.”

”Meill√§ on hyvin tiedossa Peimarin vahvuudet ja pyrimmekin viem√§√§n vastustajan mukavuusalueensa ulkopuolelle. Oma pelimme on kehittynyt kauden mittaan hienosti, ja sarjapaikan varmistaminen nelj√§ kierrosta ennen loppua kertoo my√∂s sen, ett√§ olemme tehneet paljon oikeita asioita”, M√§kel√§ puntaroi.

”On ollut mahtava huomata, ett√§ reeneiss√§ meno on jopa koventunut, vaikka sarjapaikka on jo varmistunut. T√§m√§ viikko on ollut erinomaista duunia j√§tkilt√§”, M√§kel√§ hehkuttaa joukkueen tekemist√§

Sinipaidoilla tosin on suurehkoja kokoonpanohuolia ottelun alla. Täysi varmuus poissaoloihin saadaan vasta myöhemmin, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että ottelu jää väliin Leroy Malukalta, Tero Intalata, Matti Saarelta, Lauri Saarelta, Santeri Salomaalta, Mehdi Fennanelta, Jussi Rasvalta ja Tuomas Alaselta.

”Lukuisat poissaolot laittavat v√§h√§n miettim√§√§n peli√§ ja pelitapaamme tulevaan otteluun. Meill√§ on ollut kaksi erilaista ja hyvin toimivaa pelitapaa, ja sunnuntaina n√§emme kolmannen”, M√§kel√§ paljastaa. ”Kolmatta pelitapaa harjoitellaan jo ensi kauttakin ajatellen, ja uskon uuden tavan sopivan hyvin t√§lle joukkueelle. Luultavasti alussa on v√§h√§n hakemista, mutta j√§tk√§t ottavat hyvin vastaan uusia asioita, ja uskon ett√§ ensimm√§isess√§ peliss√§ n√§emme jo uuden pelitavan etuja.”

TamU-TV aloittaa ottelulähetyksensä jo naisten edustusjoukkueen ottelulla Tervakosken Patoa vastaan. Ottelu alkaa klo 14 ja suora lähetys alkaa klo 13.55. Naisten ottelua selostaa Tarmo Lyytikäinen, joka jatkaa ottelun jälkeen äänessä miesten ottelun ennakkoanalyysien merkeissä yhdessä Ilkka Innolan kanssa. Miesten ottelun alkaessa selostuskopin valtaa tuttu sinivihreä selostusääni Manu Haapalainen, ja asiantuntijakommentit antaa Juha Kumara.

Huivit ylös!

Otteluun kannattaa jälleen ottaa mukaan TamU-huivi, sillä tänä kesänä aloitettu huiviperinne saa jatkoa myös Ratinan otteluissa. Kun ennen pelaajaesittelyjen alkua stadionin kaiuttimista soi Tampere Unitedin tunnusbiisi Tämä kaupunki on meidän, kaikki katsojat nousevat seisomaan ja nostavat huivinsa kaksin käsin pään yläpuolelle. Huiveja on jälleen myös myynnissä huippuedullisesti 10 euron hintaan niin kauan kuin tavaraa riittää.

Muista seurapäivän molemmat ottelut!

Seurapäivän viettäminen alkaa Ratinan stadionilla sunnuntaina 10.9. klo 14, jolloin Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue kohtaa Tervakosken Padon. Vielä ennen miesten ottelun alkua klo 16.25 ohjelmassa on kaupunginosajuniorijoukkueiden palkitsemiset, joten stadionille kannattaa tulla hyvissä ajoin vaikka naisten ottelu jäisikin väliin. Miesten ottelu alkaa klo 17.

Sisäänkäynti stadionille tapahtuu klo 13.45 alkaen Laukonsillan puoleisesta päädystä. Samaan aikaan aukeavat myös Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste ja Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Naisten otteluun ei myyd√§ lippuja, mutta liput miesten otteluun maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Alennusryhmiin kuuluvat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Lipun voi maksaa stadionilla k√§teisell√§ tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi v√§ltt√§√§ ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketist√§. Huomaa ett√§ ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi ”rep√§ist√§” lippusi puhelimen n√§yt√∂lt√§.

Ratinan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo. Sinikaartille ja muille kannattajahenkisille on varattu tilaa pääkatsomon länsipäädystä ja vieraskannattajille pääkatsomon itäpäädystä.

Tervetuloa sinivihreään tunnelmaan Ratinaan!