5.5.2017

 
 

Paluu liiton sarjoihin sunnuntaina PyynikilläTampere United tekee historiallisen paluun liiton sarjoihin tulevana sunnuntaina, kun kauden ensimmäisessä Kakkosen ottelussa vieraaksi tulee FC Espoo. Paluun piti alunperin tapahtua reilua viikkoa aiemmin Vuosaaressa, mutta talviset olosuhteet johtivat silloin ottelun perumiseen. Sunnuntaina päästään kuitenkin varmuudella pelaamaan.

Tampere Unitedin alasarjataival kesti loppujen lopuksi vain kuusi kautta. Kaudella 2011 Sinipaidat pelasivat harrastesarjaa, ja matka kohti ylempiä sarjatasoja alkoi kaudella 2012, kun joukkue ilmoittautui alimpaan kilpasarjaan eli Kutoseen. Seuraavat viisi vuotta toivat neljä sarjanousua ja paikan Kakkoseen kaudelle 2017.

Sunnuntain ottelu piti alunperin pelata Ratinan stadionilla, ja tämän jälkeen kotiotteluiden oli tarkoitus siirtyä Tammelaan. Kylmä talvi on kuitenkin pitänyt etenkin Tammelan nurmen toivottoman huonossa kunnossa, ja tämän seurauksena kaikki kolme liiton sarjoissa pelaavaa tamperelaisseuraa ovat joutuneet kärsimään ottelusiirroista.

Tampere Unitedin kohdalla ottelun siirtymisessä Pyynikille on kuitenkin pieni hopeareunus. Vaikka puitteet eivät vastaa kaupungin ykkösstadionien olosuhteita kentällä tai katsomossa, on paluu alasarjavuosien kotistadionille monille kannattajille tunteikas hetki. Kakkoseen noususta ja alasarjavuosina tehdyn työn hedelmistä päästään nauttimaan ensimmäistä kertaa samalla stadionilla, jolla koettiin monet näiden vuosien riemukkaista hetkistä.

Joukkueen tilanne on kuitenkin ottelun alla haastava, sillä pienet ja hiukan suuremmat loukkaantumiset vievät useamman pelaajan pois riveistä. Pahin menetys on avauksen topparipariksi kaavailtujen kapteeni Eetu Rahkolan ja Mahdi Alin poissaolo. Viimeisessä harjoitusottelussa loukkaantunut kaksikko on näillä näkymin poissa vielä muutamia viikkoja. Topparikaksikon lisäksi Niclas Kalatsev, Lauri Saari, Mehdi Fennane ja Antti Haavisto ovat varmuudella poissa. Santeri Salomaan pelikunto selviää vasta pelipäivänä.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ on tyytyv√§inen siit√§ ett√§ uusi startti kauteen p√§√§st√§√§n tekem√§√§n kotiyleis√∂n edess√§. ”Meill√§ on ollut hyv√§ viikko takana ja olemme saaneet viikon lis√§treeni√§ usealle, jotka ovat palautuneet loukkaantumisista”, M√§kel√§ toteaa. ”Olemme p√§√§sseet hiomaan lis√§√§ omaa peli√§mme. Meill√§ onkin hyvin selke√§ tapa mit√§ l√§hdemme sunnuntaina noudattamaan Pyynikin pienell√§ ja tutulla kent√§ll√§.”

”Viikossa ei ole tapahtunut ihmeparanemisia, ja viel√§ t√§h√§n lis√§t√§√§n Pepi Kalatsevin sairastuminen, joka on pit√§nyt h√§net koko viikon sivussa ja maalivahti Jani Rantalan paha loukkaantuminen kakkosjoukkueen peliss√§, niin l√§ht√∂kohta peliin ei ainakaan ole helpompi”, M√§kel√§ manaa.

Loukkaantumisista huolimatta M√§kel√§ l√§htee sunnuntain otteluun positiivisin odotuksin. ”Torstain reeneiss√§ n√§in todella paljon hyv√§√§ ja l√§hden todella luottavaisin mielin sunnuntain peliin. Joukkueen tekeminen ja sitoutuminen meid√§n pelitapaan on todella hyv√§√§ luokkaa”, M√§kel√§ kiittelee.

”Fiilis on odottava mutta rauhallinen. Olemme tehneet hyvin ty√∂mme ja nyt l√§hdemme peli kerrallaan menem√§√§n eteenp√§in. Edelleenkin meid√§n pit√§√§ pysty√§ kehittym√§√§n ja parantamaan peli√§mme joukkueena ja yksil√∂in√§ joka peliin. Toivottavasti saadaan yleis√∂ liikkeelle ja sit√§ kautta hienon kotiyleis√∂n tuki taakse”, p√§√§valmentaja p√§√§tt√§√§.

Sunnuntain vastustaja FC Espoo on Tampere Unitedille täysin uusi tuttavuus. Kyseessä on edustusjalkapalloiluun keskittyvä seura, jolla on miesten ja naisten edustusjoukkueiden lisäksi edustusjoukkueet vanhimmissa poikien ja tyttöjen ikäluokissa. Toiminta-ajatuksena on koota muutamien espoolaisten kasvattajaseurojen parhaat pelaajat edustustasolla yhteen. Joukkueessa pelaakin useita A-poikien SM-karsintaa talvikaudella pelanneita pelaajia, joten joukkueen yhtenäisyys ei ole välttämättä vielä aivan huipputasolla.

Parhaimmillaan miesten FC Espoo on pelannut Ykk√∂sess√§ kausilla 2010‚Äď11. Joukkueen iskukyky√§ tulevalla kaudella on melko vaikea arvioida, mutta viime kaudella joukkue sijoittui Kakkosen lohkonsa nelj√§nneksi, ja joissakin ennakkoarvioissa sen on kaavailtu jopa parantavan sijoitustaan t√§ll√§ kaudella.

Ottelu potkaistaan k√§yntiin Pyynikin urheilukent√§ll√§ sunnuntaina klo 17. Stadionin portit aukeavat klo 16, ja liput maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Alennusryhmi√§ ovat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionin portilla, joten jos esimerkiksi olet seuran j√§sen ja olet ostanut alennusryhmien kausikortin, muista ottaa my√∂s seuran j√§senkortti mukaasi. Ennakkoliput ovat myynniss√§ ZUPticketiss√§. My√∂s kausikortin voi ostaa ennakkoon sek√§ tietenkin viel√§ stadionin lipunmyynnist√§.

Myös TamU-TV on ottelussa mukana. Suora lähetys alkaa stadionin porttien auetessa klo 16 Tarmo Lyytikäisen johtamalla ennakkostudiolla. Asiantuntijavieraiksi studioon saadaan Ville Toiva ja Ilkka Innola. Ottelun aikana äänessä ovat tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen sekä paluun selostuskoppiin pitkästä aikaa tekevä Juha Kumara.

Ottelun jälkipelit pelataan Laukontorin laidalla Kaijakassa heti ottelun jälkeen. Terassi on auki ja seuran jäsenkortilla tai TamUn huivilla saa alennuksia.

Otteluisäntänä toimii Oriento Solutions Oy.