Paluu arkeen lauantaina Tammelassa

10/08/2017
Otteluennakko

Kirvelevän derby-tappion jälkeen haavojaan nuoleskellut ja varmasti sisuuntunut Tampere United palaa tulevana lauantaina Tammelaan, jonne vieraaksi saadaan Nummelan Palloseura. Kevätkierroksella Nummelassa keskinäinen ottelu päättyi ensimmäisen jakson heikon viimeistelyn ja toisen jakson yleisesti ponnettoman esityksen jälkeen nihkeään 1–1 (0–1) -tasapeliin, joten Sinipaidoilla on kalavelkoja maksettavanaan. Ennen kaikkea ottelu on molemmille joukkueille tärkeä putoamistaistelun kannalta.

Kilpailu putoamisviivan ympärillä onkin ollut viime kierroksilla kovaa. Tampere United on pitänyt asemansa viivan yläpuolella ja parhaimmillaan rako saatiin kasvatettua jopa kahdeksaan pisteesseen, mutta tällä hetkellä matkaa viivan alle on vain neljä pistettä. NuPS puolestaan on ollut koko kauden viivan alapuolella, mutta nyt sillä olisi vain kuusi pistettä kirittävänään viivan yläpuolelle, joten Nummelassakin varmasti edelleen elätellään toiveita sarjapaikan säilyttämisestä.

Putoamistaisteluun tuo oman mausteensa myös Käpylän Pallon ja BK-46:n kompurointi. Kumpikin joukkue todennäköisesti säilyttää kyllä sarjapaikkansa, mutta viime aikoina ne ovat tarjonneet häntäpään joukkueille mahdollisuuksia kerätä monet ehkä yllättäneitäkin pisteitä. Molemmat joukkueethan ovat käväisseet jopa koko sarjan piikkipaikalla, mutta nyt molemmat kyntävät kolmen ottelun tappioputkessa. KäPalla voitoton putki on venähtänyt jopa kuuden ottelun mittaiseksi. Yksikään sarjan alemman puoliskon joukkueista ei tästäkään syystä ole vielä kuivilla.

NuPSin sarjapaikkahaaveisiin antaa katetta myös se, että NuPS voitti juuri edellisellä kierroksella pari pistettä TamUn perässä olevan Peimari Unitedin kotonaan maalein 1–0 (1–0), ja katkaisi samalla seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Peimarin lisäksi NuPS on onnistunut voittamaan sarjassa vain alkukaudella vaikeuksissa olleen FC Jazzin ja lähes koko kauden sarjan tyveä pitäneen EsPan, eikä tasapelipisteitäkään ole tarttunut mukaan muista kuin kevään TamU-kohtaamisesta. Vieraissa pisteitä on kertynyt vain kolme.

Nummelan Palloseura pelaa tällä kaudella pitkälti samalla nuorehkolla miehistöllä, joka nousi Kolmosesta Kakkoseen. Mitään tunnettuja tai liiton sarjoissa kokeneita profiilipelaajia ei joukkueen kokoonpanosta löydy, vaikka joitakin Kakkosta Lohjan Pallossa jo kausilla 2011–12 pelanneita pelaajia joukkueessa onkin. Kokeneeseen kastiin tosin voidaan laskea 31-vuotias Kap Verden entinen maajoukkuemaalivahti Anilton Cruz, jolla on tapana torjua rangaistuspotkuja röyhkeästi varastaen. Suomessa hänen ensimmäinen joukkueensa oli BK-46 Kakkosen kaudella 2011.

Maalintekijätilastossa yksikään NuPS-pelaaja ei erotu erityisesti edukseen, sillä sarjassa vähiten maaleja tehneen joukkueen maalit jakautuvat tasaisesti kymmenelle pelaajalle. Toki Kolmosessa viime kaudella paljon maaleja tehnyt Viktor Limnell johtaa joukkueen sisäistä pörssiä kolmella maalillaan, mutta hän on pelikiellossa korttitilin täytyttyä edellisessä ottelussa. TamUa vastaan kevään ottelussa kauden maalitilinsä avannut toinen Kolmosen maalitykki Joakim Julie on osunut kahdesti, ja on käytettävissä lauantaina.

”Kasvojen pesun paikka!” luonnehtii päävalmentaja Mikko Mäkelä ottelun asetelmia. ”Karvas TPV-tappio on käsitelty ja nyt varmasti nähdään tuttu entisistä nälkäisempi TamU. Viikon treeneissä on ollut jälleen hyvä meininki ja iloisuus, sekä kova näytönhalu paistaa pelaajista läpi.”

”Ainoastaan Eetu Rahkola on viettämässä häälomaansa”, kommentoi Mäkelä poissaoloja ja toteaa samalla joukkueen olevan terve. ”Perjantaina on valmennuksella positiivinen tilanne kun pitää valita lauantain kokoonpano ja avaus. Moni jätkä on näyttänyt treeneissä että haluavat päästä avaukseen.”

TamU-TV välittää luonnollisesti tämänkin ottelun tapahtumat, tunnelmat ja analyysit Tammelasta kotisohville. Ottelun ennakointi alkaa jo tunti ennen ottelun alkua eli klo 16. Silloin Tarmo Lyytikäinen saa pitkästä aikaa vieraakseen liigavuosien valmentajavelho Ari ”Zico” Hjelmin. Selostamossa tahtipuikkoa heiluttaa jälleen Manu Haapalainen, joka saa vierelleen kommentaattoridebyyttinsä tekevän Mikko Jokelan, joka tunnetaan muun muassa Tampere Unitedin kakkosjoukkueen päävalmentajana ja edustusjoukkueen hovikuvaajana.

Huivit ylös!

Ota TamU-huivisi mukaan otteluun, sillä edellisessä kotiottelussa toteutettu huivitempaus saa jatkoa. Kun ennen pelaajaesittelyjen alkua stadionin kaiuttimista soi Tampere Unitedin tunnusbiisi Tämä kaupunki on meidän, pyydetään kaikkia katsojia nousemaan seisomaan ja nostamaan huivi kaksin käsin pään yläpuolelle. Huivit pidetään ylhäällä koko pelaajaesittelyn ajan aina ottelun alkuvihellykseen saakka. Tässäkin ottelussa huiveja on myynnissä stadionin portilla ja fanituotteiden myyntipisteellä huippuedullisesti 10 euron hintaan.

Ajoissa Tammelaan – tervetuloa kannattajapäätyyn!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 12.8. klo 17. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

Moni oli TPV-vierasottelussa ensimmäistä kertaa tai pitkästä aikaa Sinikaartin mukana stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä. Nyt on hyvä tilaisuus tulla jälleen mukaan, ja tehdä kannattajapäädystä entistä suurempi myös kotiotteluissa. Pääkatsomon ja kannattajille varatun kaupunginpuoleisen päädyn lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä. VIP-lipuilla sisään tuleville on puolestaan varattu pääkatsomosta oma alueensa parhailta paikoilta.

Pääsyliput maksavat aikuisilta 8 € ja alennusryhmiltä 5 €. Lipun voi maksaa stadionilla käteisellä tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi välttää ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketistä. Huomaa että ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi “repäistä” lippusi puhelimen näytöltä.

Stadionilla yleisöä palvelee heti porttien auettua klo 16 mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Tervetuloa Tammelan tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2