10.8.2017

 
 

Paluu arkeen lauantaina TammelassaKirvelev√§n derby-tappion j√§lkeen haavojaan nuoleskellut ja varmasti sisuuntunut Tampere United palaa tulevana lauantaina Tammelaan, jonne vieraaksi saadaan Nummelan Palloseura. Kev√§tkierroksella Nummelassa keskin√§inen ottelu p√§√§ttyi ensimm√§isen jakson heikon viimeistelyn ja toisen jakson yleisesti ponnettoman esityksen j√§lkeen nihke√§√§n 1‚Äď1 (0‚Äď1) -tasapeliin, joten Sinipaidoilla on kalavelkoja maksettavanaan. Ennen kaikkea ottelu on molemmille joukkueille t√§rke√§ putoamistaistelun kannalta.

Kilpailu putoamisviivan ympärillä onkin ollut viime kierroksilla kovaa. Tampere United on pitänyt asemansa viivan yläpuolella ja parhaimmillaan rako saatiin kasvatettua jopa kahdeksaan pisteesseen, mutta tällä hetkellä matkaa viivan alle on vain neljä pistettä. NuPS puolestaan on ollut koko kauden viivan alapuolella, mutta nyt sillä olisi vain kuusi pistettä kirittävänään viivan yläpuolelle, joten Nummelassakin varmasti edelleen elätellään toiveita sarjapaikan säilyttämisestä.

Putoamistaisteluun tuo oman mausteensa myös Käpylän Pallon ja BK-46:n kompurointi. Kumpikin joukkue todennäköisesti säilyttää kyllä sarjapaikkansa, mutta viime aikoina ne ovat tarjonneet häntäpään joukkueille mahdollisuuksia kerätä monet ehkä yllättäneitäkin pisteitä. Molemmat joukkueethan ovat käväisseet jopa koko sarjan piikkipaikalla, mutta nyt molemmat kyntävät kolmen ottelun tappioputkessa. KäPalla voitoton putki on venähtänyt jopa kuuden ottelun mittaiseksi. Yksikään sarjan alemman puoliskon joukkueista ei tästäkään syystä ole vielä kuivilla.

NuPSin sarjapaikkahaaveisiin antaa katetta my√∂s se, ett√§ NuPS voitti juuri edellisell√§ kierroksella pari pistett√§ TamUn per√§ss√§ olevan Peimari Unitedin kotonaan maalein 1‚Äď0 (1‚Äď0), ja katkaisi samalla seitsem√§n ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Peimarin lis√§ksi NuPS on onnistunut voittamaan sarjassa vain alkukaudella vaikeuksissa olleen FC Jazzin ja l√§hes koko kauden sarjan tyve√§ pit√§neen EsPan, eik√§ tasapelipisteit√§k√§√§n ole tarttunut mukaan muista kuin kev√§√§n TamU-kohtaamisesta. Vieraissa pisteit√§ on kertynyt vain kolme.

Nummelan Palloseura pelaa t√§ll√§ kaudella pitk√§lti samalla nuorehkolla miehist√∂ll√§, joka nousi Kolmosesta Kakkoseen. Mit√§√§n tunnettuja tai liiton sarjoissa kokeneita profiilipelaajia ei joukkueen kokoonpanosta l√∂ydy, vaikka joitakin Kakkosta Lohjan Pallossa jo kausilla 2011‚Äď12 pelanneita pelaajia joukkueessa onkin. Kokeneeseen kastiin tosin voidaan laskea 31-vuotias Kap Verden entinen maajoukkuemaalivahti Anilton Cruz, jolla on tapana torjua rangaistuspotkuja r√∂yhke√§sti varastaen. Suomessa h√§nen ensimm√§inen joukkueensa oli BK-46 Kakkosen kaudella 2011.

Maalintekijätilastossa yksikään NuPS-pelaaja ei erotu erityisesti edukseen, sillä sarjassa vähiten maaleja tehneen joukkueen maalit jakautuvat tasaisesti kymmenelle pelaajalle. Toki Kolmosessa viime kaudella paljon maaleja tehnyt Viktor Limnell johtaa joukkueen sisäistä pörssiä kolmella maalillaan, mutta hän on pelikiellossa korttitilin täytyttyä edellisessä ottelussa. TamUa vastaan kevään ottelussa kauden maalitilinsä avannut toinen Kolmosen maalitykki Joakim Julie on osunut kahdesti, ja on käytettävissä lauantaina.

”Kasvojen pesun paikka!” luonnehtii p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ottelun asetelmia. ”Karvas TPV-tappio on k√§sitelty ja nyt varmasti n√§hd√§√§n tuttu entisist√§ n√§lk√§isempi TamU. Viikon treeneiss√§ on ollut j√§lleen hyv√§ meininki ja iloisuus, sek√§ kova n√§yt√∂nhalu paistaa pelaajista l√§pi.”

”Ainoastaan Eetu Rahkola on viett√§m√§ss√§ h√§√§lomaansa”, kommentoi M√§kel√§ poissaoloja ja toteaa samalla joukkueen olevan terve. ”Perjantaina on valmennuksella positiivinen tilanne kun pit√§√§ valita lauantain kokoonpano ja avaus. Moni j√§tk√§ on n√§ytt√§nyt treeneiss√§ ett√§ haluavat p√§√§st√§ avaukseen.”

TamU-TV v√§litt√§√§ luonnollisesti t√§m√§nkin ottelun tapahtumat, tunnelmat ja analyysit Tammelasta kotisohville. Ottelun ennakointi alkaa jo tunti ennen ottelun alkua eli klo 16. Silloin Tarmo Lyytik√§inen saa pitk√§st√§ aikaa vieraakseen liigavuosien valmentajavelho Ari ”Zico” Hjelmin. Selostamossa tahtipuikkoa heiluttaa j√§lleen Manu Haapalainen, joka saa vierelleen kommentaattoridebyyttins√§ tekev√§n Mikko Jokelan, joka tunnetaan muun muassa Tampere Unitedin kakkosjoukkueen p√§√§valmentajana ja edustusjoukkueen hovikuvaajana.

Huivit ylös!

Ota TamU-huivisi mukaan otteluun, sillä edellisessä kotiottelussa toteutettu huivitempaus saa jatkoa. Kun ennen pelaajaesittelyjen alkua stadionin kaiuttimista soi Tampere Unitedin tunnusbiisi Tämä kaupunki on meidän, pyydetään kaikkia katsojia nousemaan seisomaan ja nostamaan huivi kaksin käsin pään yläpuolelle. Huivit pidetään ylhäällä koko pelaajaesittelyn ajan aina ottelun alkuvihellykseen saakka. Tässäkin ottelussa huiveja on myynnissä stadionin portilla ja fanituotteiden myyntipisteellä huippuedullisesti 10 euron hintaan.

Ajoissa Tammelaan¬†‚Äď tervetuloa kannattajap√§√§tyyn!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 12.8. klo 17. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

Moni oli TPV-vierasottelussa ensimmäistä kertaa tai pitkästä aikaa Sinikaartin mukana stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä. Nyt on hyvä tilaisuus tulla jälleen mukaan, ja tehdä kannattajapäädystä entistä suurempi myös kotiotteluissa. Pääkatsomon ja kannattajille varatun kaupunginpuoleisen päädyn lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä. VIP-lipuilla sisään tuleville on puolestaan varattu pääkatsomosta oma alueensa parhailta paikoilta.

P√§√§syliput maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Lipun voi maksaa stadionilla k√§teisell√§ tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi v√§ltt√§√§ ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketist√§. Huomaa ett√§ ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi ‚Äúrep√§ist√§‚ÄĚ lippusi puhelimen n√§yt√∂lt√§.

Stadionilla yleisöä palvelee heti porttien auettua klo 16 mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Tervetuloa Tammelan tunnelmaan!