25.4.2016

 
 

Pallo-Iirot vei pisteet TamUn kotiavauksestaTampere Unitedin avasi kotiottelunsa t√§m√§n kauden Kolmosessa tappiolla Pallo-Iiroja vastaan. Ensimm√§inen jakso oli tasaista peli√§ ja tauolle mentiin 1‚Äď1-lukemissa. Toisella jaksolla raumalaisvieraat ottivat kuitenkin pelin hallinnan, tekiv√§t kaksi komeaa maalia ja ansaitsivat 1‚Äď3-voittonsa.

TamU aloitti ottelun aktiivisesti ja prässäsi paikan tullen todella ylhäältä. Varsinaisille maalipaikoille Sinipaidat eivät ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kuitenkaan päässeet, vaikka muutamia lupaavia hyökkäyksiä rakennettiinkin.

Ottelun avausmaali tuli kylmänä suihkuna Niklas Kuusion ottelun 11. minuutilla antamasta sivuvaparista. Pallo pomppi vapaasti koko United-puolustuksen läpi takatolpalla kytänneelle Joonas Ojaselle, jolla oli helppo työ puskea pallo maaliin aivan lähietäisyydellä.

Mestaruusviirit oli tuotu Pyynikikille. Kuvassa myös TamUn kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho.

Mestaruusviirit oli tuotu Pyynikikille. Kuvassa myös TamUn kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho.

Aikainen takaiskumaali ei masenna Sinipaitoja

Hiukan halvalla tavalla syntynyt takaisku ei kuitenkaan masentanut Sinipaitoja. Pian Riku Oras olikin maalintekopaikassa kuudentoista rajalla Matti Saaren mainion esityön jälkeen, mutta laukaus suuntautui melko karkeasti ohi maalin.

Tasoitusmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Ottelu avausmaalin syöttänyt Niklas Kuusio rikkoi Tuomas Alasta laukaisusektorissa, ja Matti Saari laukoi seuranneen vapaapotkun tolpan kautta maaliin. Upea laukaus ylitti kolmen raumalaispelaajan muurin ja putosi aivan maanrajassa tolpan kautta verkon perukoille.

Matti Saarii laukoo tasoitusmaalin vapaapotkusta

Matti Saarii laukoo tasoitusmaalin vapaapotkusta

Tasoitusmaalin jälkeen pelin ilme pysyi samana. United oli hivenen aktiivisempi joukkue, ja Pallo-Iirot vastaavasti hyökkäsi vaarallisesti vastaan. Kotijoukkueen peliä pyörittivät erityisesti Riku Oras ja Matti Saari. Pikku hiljaa ote alkoi kuitenkin siirtyä raumalaisvieraille.

Ex-TamU-pelaaja Vasile Marchis vie pallon Matti Saarelta.

Ex-TamU-pelaaja Vasile Marchis vie pallon Matti Saarelta.

Noin puolen tunnin kohdalla Valtteri Uimosella oli mainio maalipaikka, kun Lauri Saari ohitti puolustajansa oikealla laidalla, ja keskitti boksiin vapaaseen puskupaikkaan. Uimosen pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. Tätä pahempana takaiskuna Saari jäi makaamaan maahan takareittään pidellään ja joutui tulemaan vaihtoon. Saaren tilalle kentälle kirmasi Tuomas Lehti.

Ensimm√§isen jakson viimeisell√§ vartilla ote oli hienoisesti Pallo-Iiroilla, mutta vaarallisilta maalipaikoilta s√§√§styttiin. N√§in taukoa l√§hdettiin viett√§m√§√§n tasalukemissa 1‚Äď1.

Lauri Saaren reisi vaikuttaa kipeältä

Lauri Saaren reisi vaikuttaa kipeältä

Pallo-Iirot ottaa hallinnan toisella jaksolla

Toisen jakson alku oli melko sekavaa peliä. Ensimmäinen maalipaikka syntyi ennen kymmenen minuutin täyttymistä, kun Tuomas Alanen puski raumalaisten pitkän avauksen suoraan Juho Patolan jalkaan. Patolan syöttö löysi Aleksi Toivosen boksista, mutta tämän laukaus kimposi ulos ylärimasta ja maalivahti Juuso Auvisen haltuun.

Matti Saari ohittaa puolustajan Sinikaartin edessä

Matti Saari ohittaa puolustajan Sinikaartin edessä

Pelin kuva muuttui toisella jaksolla siten, että Pallo-Iirot pitivät enemmän palloa, ja Sinipaidat pääsivät lähinnä vastahyökkäyksiin. Näistä terävimmässä pallo pelattiin maata pitkin muutamalla nätillä syötöllä vetopaikkaan Valtteri Uimoselle, mutta veto kuudentoista rajan takaa jäi sen verran heppoiseksi, että maalivahti Iiro Koski sai pallon helposti haltuunsa.

Iiro Koski torjuu Matti Saaren vedon

Iiro Koski torjuu Matti Saaren vedon

Ottelun ratkaisumaalit syntyvät viimeisellä puolituntisella

Ottelun ratkaisumaali syntyi 65 minuutin kohdalla. Eetu Rahkola katkoi hyvin boksissa, mutta Mikko Valtanen voitti kakkospallon ja p√§√§si sy√∂tt√§m√§√§n viereens√§ Aleksi Toivaselle. T√§m√§n unelmaveto vajaasta 20 metrist√§ upposi vastustamattomasti maalin yl√§kulmaan ja vieraat johtivat 1‚Äď2.

Johtomaalin jälkeen Pallo-Iirot hallitsi edelleen peliä, mutta seuraava paha maalipaikka rakennettiin toiseen päähän. Matti Saari sai Eetu Rahkolan pitkän avauksen haltuunsa syvällä vasemmalla laidallaan. Seinäsyöttö Niclas Kalatsevin kanssa vapautti Saaren avoimeen maalintekopaikkaan, mutta veto suuntautui suoraan maalivahdin nyrkkeihin, ja puolustus siivosi karat.

Eemeli Peltonen nousee laidalla, taustalla raumalaiskannattajia

Eemeli Peltonen nousee laidalla ja Vasile Marchis puolustaa. Taustalla raumalaiskannattajia.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi kun peliä oli jäljellä vielä vajaan vartin verran. Juho Torkkelin upea laukaus boksin kulmalta päätti nopean hyökkäyksen komeaan maaliin. Tähän myös tyrehtyi Sinipaitojen orastava loppukiri.

Ottelun viimeisell√§ vartilla ei juuri mainittavia tilanteita en√§√§ n√§htyk√§√§n. Aivan ottelun lopussa TamU pakotti raumalaisvahdin yhteen helppoon torjuntaan kulmapotkutilanteessa, mutta kavennusmaali ei varsinaisesti ollut miss√§√§n vaiheessa l√§hell√§. N√§in ottelu p√§√§ttyi karvaisiin 1‚Äď3 (1‚Äď1) -lukemiin.

Kommentit ottelun jälkeen

Tappiosta huolimatta TamU osoitti pystyv√§ns√§ taistelemaan voitosta Kolmosen suurimman ennakkosuosikin kanssa ja kuuluvansa sarjan eliittiin. ”Ensimm√§isen nelivitosen pysyimme vauhdissa t√§ysin ja pystyimme haastamaa Iirot voitosta”, arvioi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ottelun j√§lkeen. ”Pallo-Iirot on tehnyt talvella kuntopuolen paremmin kuin me, ja t√§n√§√§n se n√§kyi toisella jaksolla selv√§sti. Meid√§n piti toisella jaksolla nostaa pr√§ssi√§ ja suoraviivaistaa pelaamista k√§ytt√§en enemm√§n isoa palloa Iirojen selustaan, mutta n√§iss√§ emme onnistuneet. Peli meni liian pieneksi ja Pallo-Iirot p√§√§si lukuisiin sy√∂t√∂nriistoihin. Iirojen pelist√§ n√§kyi l√§pi yksinkertaisuus ja se, ett√§ joukkue on pelannut kauan yhdess√§.”

”H√§rm√§-peli tulee nopeasti”, viittaa M√§kel√§ jo keskiviikkona odottavaan H√§meenlinnan vieraspeliin. ”Meill√§ vain yksi treenivuoro ennen sit√§, joten t√§m√§ peli pit√§√§ pysty√§ nollaamaan nopeasti ja k√§√§nt√§m√§√§n katseet tulevaan. Kausi on vasta nuori ja kaikki on viel√§ auki.”

Seuraavan kerran TamU pelaa siis jo ensi keskviikkona, kun se kohtaa Härmän vierasottelussa Pullerilla Hämeenlinnassa. Tämän jälkeen tiedossa on yli viikon tauko, sillä seuraavan kotiottelu pelataan Pyynikillä vasta lauantaina 7.5. Tuolloin vastaan asettuu Ilveksen kakkosjoukkue.

4 Antti Horjanheimo
5 Joonas Ojanen
6 Severi Kankkunen
8 Konsta Siivonen
12 Iiro Koski
14 Niklas Kuusio
15 Mikko Valtanen vaihtoon 84’
16 Tuomo Ruotsalainen vaihtoon 58’
20 Aleksi Toivonen
22 Vasile Marchis
28 Juho Patola C vaihtoon 82’
7 Juho Torkkeli vaihdosta 58’
11 Miika Pertola
17 Jouni Tukiainen
18 Aake Rapala vaihdosta 84’
19 Roope Virtanen vaihdosta 82’
23 Panu Erama