22.4.2016

 
 

Pallo-Iirot mittaavat TamUn tason kotiavauksessaTampere United pelaa lauantaina pitkään odotetun ensimmäisen kotiottelunsa Pyynikin urheilukentällä. Vastustajaksi saapuu Tampere-Satakunnan Kolmosen ehdoton ennakkosuosikki Pallo-Iirot, joka halajaa pikaista paluuta Kakkoseen. Ottelu onkin oivallinen tasonmittaus nousuhaaveista avoimesti puhuvalle kotijoukkueelle.

Tampere United l√§htee otteluun allaan onnistunut sarja-avaus Pallo-Seppojen vieraana Valkeakoskella. Viikko sitten pelattu ottelu oli Sinipaidoilta pelillisesti hyv√§ esitys, ja maukas 0‚Äď1 (0‚Äď1) -voitto irtosi Tuomas Alasen puolen tunnin kohdalla tekem√§ll√§ maalilla. Pallo-Iirot puolestaan voitti avausottelussaan √Ąij√§nsuolla sarjan tyveen ennakoidun Euran Pallon helposti maalein 4‚Äď0 (2‚Äď0).

Kaudella 1999 vastaperustettu Tampere United pelasi kaikkien aikojen ensimm√§isen sarjaottelunsa 9.5.1999 nimenomaan Pallo-Iiroja vastaan. Pelipaikkana oli √Ąij√§nsuon stadion Raumalla, ja kyyti oli tulokkaalle aluksi kylm√§√§, sill√§ paluumatkalle Tampereelle l√§hdettiin 3‚Äď0-tappio niskassa. Kun joukkueet kohtasivat uudelleen Tammelan stadionilla 30.6.1999, oli TamU jo nousutahdissa, ja ottelu p√§√§ttyi 3‚Äď1-voittoon.

Sittemmin seurojen tiet ovat olleet varsin erilaiset. TamU nousi nopeasti Suomen terävimmälle huipulle, kun taas Pallo-Iirot ovat pelanneet liiton alemmissa sarjoissa Ykkösessä ja Kakkosessa, kunnes putosivat viime kauden päätteeksi Kolmoseen. Raumalaisten asemien vakiintumisesta kertoo paljon se, että kuluva kausi on Pallo-Iiroille ensimmäinen Kolmosessa sitten kauden 1989.

Kolmoseen putoamisesta huolimatta Pallo-Iirot ovat saaneet pidettyä Kakkosessa viime kaudella pelanneen joukkueensa hyvin koossa. Ehkäpä puhutuin pelaaja on hurjia maalimääriä viime vuosina Pallo-Iiroissa iskenyt Juho Patola. Joukkueen kapteeniksi valittu kliininen viimeistelijä sai maalihanat auki heti Pallo-Iirojen avausottelussa EuPaa vastaan. Viime kaudella Patola iski Kakkosessa jopa 18 maalia, mutta tämäkään ei auttanut Pallo-Iiroja välttämään Kolmoseen putoamista.

Tampere Unitedin kannattajille tutuin Pallo-Iirojen pelaaja on ilman muuta toppari Vasile Marchis, joka saavutti kulttipelaajan aseman pelatessaan Sinipaidoissa kausilla 2003 ja 2005-2006. Lisäksi kotiyleisön kannattaa panna merkille Pallo-Iirojen oma kasvatti Niklas Kuusio, joka oli EuPa-ottelun ratkaisuhahmoja. Ennen kaikkea Pallo-Iirojen vahvuus on kuitenkin se, että joukkueesta löytyy laatua jokaiselle pelipaikalla, ja se on pelannut pitkään yhdessä.

”Kohtaamme sarjan kovimman nousijasuosikin ja todella kovan joukkueen”, antaa Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ tunnustusta vierailijoille. ”Pallo-Iirojen harjoituskausi on ollut varmasti paljon kovempi kuin monen muun Kolmosen joukkueen, niin fyysiselt√§ osa-alueelta, kuin my√∂s pelilliselt√§kin. T√§ss√§ Tampere United ei ole kuitenkaan antanut tasoitusta Iiroille”

”Lauantaina n√§emme varmasti todella tasokkaan Kolmosen pelin ja upean pelitapahtuman Pyynikin upealla stadionilla”, M√§kel√§ ennakoi. ”Odotan peli√§ paljon, sill√§ nyt saamme todellisen haasteen. Kovat pelit ovat futiksen suola ja niit√§ on aina hieno pelata, koska silloin pit√§√§ veny√§ aina maksimisuoritukseen, jos haluaa saada hyv√§n tuloksen.”

Tampere United ‚Äď Pallo-Iirot pelataan Pyynikin urheilukent√§ll√§ lauantaina 23.4. klo 16 alkaen ja otteluun on vapaa p√§√§sy. Ne jotka eiv√§t p√§√§se paikan p√§√§lle voivat katsoa ottelun suorana l√§hetyksen√§ TamU-TV:ss√§ sek√§ seurata ottelun kulkua Twitteriss√§. Ottelun selostaa Manu Haapalainen, kommentaattorina Mika Suonsyrj√§. Maistuvimmillaan ottelutapahtuma on kuitenkin paikanp√§√§ll√§, sill√§ tarjolla on j√§lleen kuuluisia ravintola 4 Vuodenajan ranskalaisia hodareita.

Ottelun jälkipelit pelataan Laukontorin laidalla Kaijakassa heti ottelun jälkeen. Terassi on auki ja seuran jäsenkortilla tai TamUn huivilla saa alennuksia.