Paimiossa odotettavissa tiukka taistelu nousu­haaveiden puolesta

11/08/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Viime sunnuntaina Peimari Unitedin voittanut TamU kohtaa lauantaina Paimion Hakan vieraissa. PaiHa on tuttu vastustaja jo viime kaudelta, ja odotettavissa on kovaa vääntöä. PaiHa on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mutta vain neljän pisteen päässä Sinipaidoista. Vastustaja on pelannut myös tällä kaudella vaihtelevasti, esimerkiksi häviten Peimari Unitedille 1–0 kevätkierroksella, mutta voitti viime kierroksella sarjakolmosena olevan FC Nokian samoin 1–0-lukemin. On siis vaikea ennakoida paimiolaisten lauantain pelivirettä. PaiHa on toki voittanut kolme viimeistä otteluaan, ja ovat siis hyvässä voittoputkessa.

PaiHa – TamU

  • TamU tarvitsee voiton pysyäkseen mukana nousutaistelussa.
  • Tiedossa tiukka taistelu: sarjanelonen PaiHa on näyttänyt, että se pystyy voittamaan myös kärkijoukkueita.
  • Matkaottelussa bussijalkojen karistaminen korostuu, sillä kentälle ei päästä ennen kuin hetki enenn ottelun alkua.

Laitetaan pelin alusta alkaen hyvä tempo päälle ja pyritään saamaan pallonhallinta itselle. Varmasti hyvä matsi tulossa, ja yhtenäisellä pelillä saamme mieluisan lopputuloksen.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Kevätkierroksella Sinipaidat otti 4–0-voiton PaiHasta Pyynikin pyhätössä. Vaikka lukemat olivat tällöin suotuisat TamUlle, oli PaiHalla monia maalintekopaikkoja. Odotettavissa on, että ottelussa tulee tuttuun tapaan vastaan PaiHan erittäin tiivis puolustuslinja, jota on vaikea murtaa.

PaiHa on myös tunnettu korkeasta prässistään, joten jää nähtäväksi, miten Sinipaitojen puolustuslinja saa syöttöpelinsä paineen alla kuntoon, kun vastassa on juoksuvoimainen ja aggressiivinen joukkue. TamU lähtee otteluun joka tapauksessa hyvällä itseluottamuksella omaan tekemiseen, sillä viimeviikkoinen peli loi hyvää pohjaa tulevaan PaiHa-otteluun onnistuneen pallonhallinnan myötä. 

Tulevan ottelun pisteet määrittävät suurestikin loppukauden suuntaa Sinipaitojen osalta. Voitolla joukkue pysyy sarjakakkosena ja hajuetäisyydellä RaiFuun, mutta tappio tarkoittaa FC Nokian taakse putoamista, mikäli he voittavat oman ottelunsa. Samalla PaiHa pääsisi pisteen päähän Sinipaidoista. Joukkue lähteekin antamaan kaikkensa kentälle ja taistelemaan kolmesta pisteestä. Sarjanousu ei edelleenkään ole TamUn omissa käsissä, mutta toivoa ei ole menetetty ja loppukausi tehdään sen mukaisesti töitä.

PaiHa on avannut syyskierroksen voitoilla FC Nokiasta ja IFK Maarianhaminasta. TamU vieraili Paimiossa viime kaudella, joten kenttä on tuttu ennestään. Etukäteen on tiedossa, että kentällä pelataan otteluita läpi päivän, joten bussimatkan jälkeiset verryttelyt korostuvat kentällä tapahtuvien lämmittelyiden jäädessä suppeammiksi.

Hyvällä mutta keskittyneellä fiiliksellä lähdetään voiton jälkeen kohti seuraavaa peliä. Tiukka peli tulee varmasti, mutta kun pelataan omilla vahvuuksilla, niin hyvä tulee. Olen luottavaisin mielin. Tärkeitä pisteitä jaossa”, sanoo keskikentällä pelaava Elna Rikkinen.

Myös päävalmentaja Kari Numminen on luottavaisin mielin.

TamU lähtee Paimioon testaamaan kovassa nousukunnossa olevan PaiHan. Tauon jälkeen PaiHa on osoittanut olevansa vahvassa syyskunnossa, ja otteluun lähdetään katkaisemaan PaiHan voittoputkea. Joukkue on erittäin motivoitunut ja edellinen peli Peimaria vastaan osoitti, että hyvällä yhteispelillä TamU on valmis voittamaan kenet vain”

Laitetaan pelin alusta alkaen hyvä tempo päälle ja pyritään saamaan pallonhallinta itselle. Varmasti hyvä matsi tulossa, ja yhtenäisellä pelillä saamme mieluisan lopputuloksen”, ennakoi Numminen lauantain ottelua.

Ottelu pelataan Soikan tekonurmella Paimiossa huomenna lauantaina 13.7. kello 16.30 alkaen. Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa