Paikallispeliin karistamaan paltsari­peikko harteilta

01/07/2024 TamU
Otteluennakko

Tiistaina on jälleen Tampereen sisäisen mittelön aika, kun TPV isännöi Tampere Unitedia. Tammelan stadionilla klo 18.30 alkavassa paikallispelissä on kaupungin herruuden lisäksi pelissä äärimmäisen tärkeät pisteet, joiden myötä TamUlla on mahdollisuus nousta ainakin päiväksi lohkon kärkeen. Sarjapeleissä TamU ei ole vielä koskaan onnistunut voittamaan TPV:tä, joten koko seurayhteisö varmasti janoaa paikallisvastuksen päänahkaa.

TPV – Tampere United

  • TamU hakee hyvitystä aiemmille pettymyksille viiden hävityn derbyn jälkeen.
  • Pisteet ovat erittäin tärkeät myös nousu­taistelun kannalta.
  • TamU-kannattajat voivat ostaa lipun joko pää­katsomoon tai vieras­kannattajien katsomoon.

Tauon jälkeen pelaajilla on ollut oikein kova into ja näyttämisenhalu päällä treeneissä. Joukkueessa on tosi hyvä fiilis.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Paikallispeli on erityinen juhlapäivä aina, ja tehdään tästä kotipeli. Joukkueessa haluamme olla kannustuksen arvoisia ja jatkaa siitä, mihin taukoa ennen jäätiin.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Vaikka TamUn seurayhteisössä tuskin kukaan tyytyisi lopullisesti kakkosviulun soittamiseen, on Sinipaitojen tulevaisuuden suunnitelmille yksi välietappi Tampereen kakkosseuran aseman vakiinnuttaminen. Siinä kantona kaskessa on tiistaina derbyvastus TPV.

Punaisessa leirissä on varmasti syystäkin tuijotettu huolissaan sinisen tsunamin etenemistä, kun dynaamisempi ja tuoreempi tulokas näyttää, että asiat voi tehdä uudella tavalla ja kunnianhimoisemmin. Kilpailu varmasti potkii molempia eteenpäin, mutta tulevassa koitoksessa ei anneta yhtään siimaa vastapuolelle.

Viiden edellisen kauden ajan TamUn ja TPV:n sarjatasot ovat menneet ristiin siten, etteivät joukkueet kohdanneet toisiaan sarjapeleissä. Sarjapeleissä TPV:stä onkin muodostunut kirous, kun viidestä kohtaamisesta jokainen on päättynyt tappioon.

Vappuaattona muhkean yleisömäärän edessä pelattu kohtaaminen alkoi Sinipaidoilta hyvin, mutta lopulta oma koira puri, kun pitkän TamU-uran tehnyt Roope Kostiainen viimeisteli 2–1-voittomaalin TPV:lle todella komealla laukauksella. Tiistaina onkin taas uusi mahdollisuus murtaa derbykirous ja näyttää TamUn olevan Kakkosen kovin tamperelainen.  

Edellisen ja ainoan kerran TamU on TPV:n voittanut tosipeleissä vuonna 2009, kun joukkueet kohtasivat Tammelan stadionilla Suomen Cupin ottelussa. Ykkösessä tuolloin pelanneet Paltsarit antoivat ottelussa kovan vastuksen ennakkosuosikille, ja ottelu ratkesi vasta Jari Niemen ja Rafinhan jatkoajalla syntyneiden maalien myötä TamUlle lukemin 3–2. Tuolla kaudella TamUn cup-juna jatkoi aina Finnair-stadionin finaaliin asti, jossa tuli kuitenkin katkeraa kalkkia, kun Inter voittikin kerran. 

Otteluun lähdetään myös sarjataulukon kannalta hyvin kiinnostavista lähtökohdista. Kolmatta paikkaa pitävä TamU siirtyisi voitolla ainakin tiistain ajaksi lohkon kärkeen. Kuudennen paikan TPV puolestaan nousisi voiton myötä TamUn kanssa tasapisteisiin. Vaikka joukkueita erottaa ainoastaan kolme pistettä sarjataulukossa, on TamUn maaliero plussan puolella 18 maalin verran, kun TPV:llä sama sarake näyttää vain plus yhtä.

TamU-kannattajille hyvin tutuksi tullut Antti Kujala on vastannut neljänneksestä TPV:n maaleista viidellä osumallaan. Enemmän kuin yhden maalin on joukkueesta onnistunut lisäksi tekemään ainoastaan ex-sinipaidat Roope Kostiainen ja Tuomas Lehti, jotka molemmat ovat maalanneet kahdesti.

Tamperelaisvastuksista TPV on tällä kaudella antanut kovimman vastuksen myös katsomon puolella, joten myös tiistaina voi olettaa laulun raikaavan muuallakin kuin Tampere Unitedin kannattajille varatussa vieraskatsomossa.

Pelinälkä on tauon jälkeen kova

Tampere United pääsee tiistaina tositoimiin ensi kertaa yli kahteen viikkoon. Edellisessä ottelussa Sinipaidat höykytti Ilveksen kakkosjoukkuetta lukemin 5–0, ja sen jälkeen harjoittelusta pidettiin taukoa viikon ajan. Kahden pelin viikkoon on valmistauduttu täydellä tohinalla jo viime viikon tiistaista alkaen.

”Tauon jälkeen pelaajilla on ollut oikein kova into ja näyttämisenhalu päällä treeneissä. Joukkueessa on tosi hyvä fiilis”, TamUn päävalmentaja Tero Suonperä kertoo.

Joukkueen sairastupa on melko tyhjänä, sillä pitkäaikaisloukkaantuneen Toni Paukkerin lisäksi vain Niilo Jalkanen on sivussa. Harmittavasti myöskään Jalkasta ei tulla näkemään kentillä aikoihin, sillä rasitusmurtuma pitää hänet sivussa ainakin syksyyn saakka. 

Tiistain vastus TPV on yllättänyt päävalmentaja Suonperän tällä kaudella raikkaalla meiningillään.

”TPV on sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia. He ovat aloittaneet kauden hyvin ja syttyvät varmasti paikallispeliin. Kaksi hyvävireistä joukkuetta ovat vastakkain tiistaina.”

TamUn isännöimässä derbyssä yleisömäärä oli Kakkoseen erinomainen 1 678 katsojaa. Nähtäväksi jää, miten täynnä Tammelan katsomot ovat tiistaina, mutta perinteisesti Sinipaitojen ja Paltsarien kohtaaminen on vetänyt hyvin yleisöä.

”TPV–TamU on derby, joka ihmisiä kiinnostaa. Kaikki TamU-henkiset vaan sankoin joukoin katsomoon. Paikallispeli on erityinen juhlapäivä aina, ja tehdään tästä kotipeli. Joukkueessa haluamme olla kannustuksen arvoisia ja jatkaa siitä, mihin taukoa ennen jäätiin”, Suonperä kannustaa.

Järjestelyt Tammelan stadionilla

Sinikaarti on aiempien vieras­joukkueena pelattujen paikallis­kamppailuiden tapaan sijoitettu B-katsomossa sijaitsevaan vieras­kannattajien katsomoon. Ole osa sinistä tsunamia ja tule tähän Tampere Unitedin kannattajille varattuun katsomoon Kalevan puistotien ja Ilmarinkadun kulmassa olevalta sisäänkäynniltä!

Lipunmyynti alkaa stadionilla klo 17.00 ja samaan aikaan aukeavat stadionin portit. Liput niin pääkatsomooon kuin vieraskannattajien katsomoon voi ostaa Lippu.fi-verkkokaupasta.

Huomaa että Aamulehti Live ei näytä TPV:n kotiotteluita, joten nyt kannattaa todellakin tulla paikan päälle Tammelan stadionille kannustamaan Sinipaidat voittoon!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49