Paikallispeli toi niukan voiton nokialaisista

31/08/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue kohtasi viime sunnuntaina naapurikunnan FC Nokian. Joukkueiden välillä on nähty aikaisemmilla kausilla tiukkoja ja vähämaalisia otteluita, ja sunnuntain ottelu noudatteli samaa kaavaa. kun Sinipaidat nappasivat täyden pistepotin 1–0-voiton myötä. Voitto oli samalla jo seitsemäs peräkkäinen Sinipaidoille. Ottelussa kerättiin myös rahaa vähävaraisten tai syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen hyväksi. Potiksi kerääntyi lopulta upeat 619 euroa, ja katsojia ottelussa oli ennätyksellinen 127 henkeä. Tampere United kiittää jokaista otteluun saapunutta ja lahjoittanutta.

Naisten Kolmonen

1 – 0

  • Paikallisottelu oli tyypillinen vähämaalinen taistelu, jossa TamU otti ansaitun voiton.
  • Voitto oli Sinipaidoille peräti seitsemäs peräkkäinen.
  • Pyynikille saapui TamU-naisten kaikkien aikojen suurin määrä yleisöä, peräti 127 katsojaa.

Ensimmäinen jakso alkoi meidän hallinnassamme, mutta Nokia puolusti maaliaan mallikkaasti ja varsinaiset maalintekopaikat olivat vähissä.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Muutama hankala hetki koettiin alakerrassa ja ylärimakin paukahti meidän päässä, mutta lopulta kuitenkin ansaittu voitto.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Joukkue osoitti hienoa yhteishenkeä pitämällä pelin ohjat käsissä, vaikka vähän vaikeaa välillä oli.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TamU otti pelin hallintaansa heti alkuvihellyksestä alkaen. Pallonhallinta onnistui hyvin puolustuslinjassa ja keskialueella, mutta Sinipaidoille tuttuun tapaan murtavat syötöt olivat suoraviivaisia, ja lähes järjestäin syötöt karkasivat maalivahdin syliin.

Tamperelaiset antoivat kuitenkin painetta aina maalivahtiin asti, ja palkinnoksi Sinipaidat saivat pallonriistoja aikaiseksi hyökkäysalueella. FC Nokia piti oman maalinedustansa tiiviinä eikä TamU saanut vaarallisia laukauksia ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana.

Pinja Aaltonen hakeaa laukausta. Taustalla pallo kelpaisi myös Nea Vironmäelle.

Ensimmäisen jakson toisen puolikkaan aikana TamU sai rakenneltua tilanteita maalille asti, mutta palloa ei saatu maaliin asti. FC Nokia nosti hieman prässitasoaan, ja peli aaltoili enemmän keskialueella jakson loppupuolella. TamU sai pyöritettyä hienosti palloa omalla alueella, mutta puolenvaihdot jäivät hieman vajaiksi, jonka takia FC Nokian oli helppo puolustaa.

Tauolle siirryttiin 0–0-tilanteessa TamUn kuitenkin hallittua palloa läpi ensimmäisen jakson.

Pinja Aaltonen taistelee pallosta nokialaispuolustajan kanssa.

Toiselle jaksolle TamU nosti hieman prässiään ja pyrki pääsemään maalintekopaikoille aggressiivisemmin. Peli aaltoili ensimmäistä jaksoa enemmän kentän päädystä päätyyn., mutta kumpikaan joukkue ei päässyt kunnon maalintekopaikoille ja pallo oli enemmän ilmassa kuin maissa.

Lopulta TamU karkasi 1–0-johtoon 67. peliminuutilla, kun toppari Venla Numminen antoi murtavan syötön linjan taakse, josta hyökkääjä Nea Vironmäki pääsi viimeistelemään pallon ohi FC Nokian maalivahdin. Vironmäen sijoitus tolpan viereen oli tarkka ja lähti juuri ennen kuin vastaan tullut maalivahti ehti kiinni tehohyökkääjään.

Venla Numminen syötti ottelun ainoan maalin.
Johanna Heikkinen juoksi ottelussa pitkän matkan vasemmalla laidalla.

Maalin jälkeen FC Nokia nosti prässitasoaan ja pyrki riistoihin heti Sinipaitojen avauksen jälkeen. Prässi pakotti TamUn suoraviivaisiin hyökkäyksiin, eikä pallonhallinta pysynyt samalla tasolla kuin ensimmäisellä jaksolla. Näin FC Nokia sai jakson edetessä pallonhallintaa ja pääsi pitkien pallojen myötä haastamaan TamUn puolustuslinjaa.

Nokialaisten ottelun vaarallisin paikka nähtiin pallon osuessa ylärimaan, mutta sen lähemmäksi maalintekoa he eivät päässeet. TamU voitti ottelun 1–0 ja vahvisti paikkaansa sarjan kärkikolmikossa. Sarjataulukko on edelleen tiivis ja jokaisen ottelun tuloksella on merkitystä sijoituksen kannalta, kun neljä ottelua on vielä jäljellä.

Seuraavassa ottelussa sunnuntaina 3.9. TamU pelaa TPS:n kakkosjoukkueen vieraasa ja viikkoa myöhemmin sunnuntaina 10.9. klo 14.00 TamU kohtaa Liedon Pallon kotikentällä Pyynikillä. Tulossa on siis erittäin kovat ottelut aivan kärkipään joukkueita vastaan.

Keskikenttää hallinnut Jenni Särö vetopaikassa.

Päävalmentaja Kari Numminen kiitteli joukkuettaan erinomaisesta yhteishengestä, joka auttoi pääsemään vaikeammien jaksojen läpi ja pitämään ansaitut 1–0-voittolukemat loppuun asti.

”Kuten odotettavissa oli, pelistä tuli paikallisottelulle tyypillinen taistelu. Ensimmäinen jakso alkoi meidän hallinnassamme, ja peli kulki hetkittäin todella hienosti. Kun maltettiin pitää palloa itsellä ja syötöt maassa, peli sujui oikein mallikkaasti. Nokia kuitenkin puolusti maaliaan mallikkaasti ja varsinaiset maalintekopaikat olivat vähissä, vaikka saimmekin vietyä useita hyökkäyksiä Nokian päähän asti”, Numminen kuvaili ensimmäistä jaksoa.

”Toisen jakson alku meni kuten ensimmäinen jakso meidän hienoisessa hallinnassa. Sitten Nokia tiivisti eteenpäin puolustamista ja sai muutamia pitkiä palloja alimman linjan taakse. Heti tähän perään Nokia nosti prässilinjaansa ja tämä aiheutti päänvaivaa meidän avauspeliimme.”

”Toisen jakson puolivälin johtomaali toi mukanaan energiaa, ja näytti siltä, että peli saadaan hallintaan. Mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Nokia pisti pitkiä palloja meidän alueelle ja toi korkean prässin tullessaan. Muutama hankala hetki koettiin alakerrassa ja ylärimakin paukahti meidän päässä, mutta lopulta kuitenkin ansaittu voitto.”

”Joukkue osoitti hienoa yhteishenkeä pitämällä pelin ohjat käsissä, vaikka vähän vaikeaa välillä oli. Puhetta ja pelin ohjaamista oli sopivasti. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin kohti Turkua ja Tepsin kakkosjoukkuetta”, Numminen päättää.

Ennen ottelua Pyynikin urheilukentällä esiintyi SAKARIAS, jota pelaajatkin tulivat kuuntelemaan jo hyvissä ajoin.
Ottelun lopussa luovutettiin 619 €:n suuruinen lahjashekki Hope ry:n edustajalle.
Naisten Kolmonen

1 – 0

( 0 – 0 )

67′ Nea Vironmäki

Yleisöä:
127

Yleisöä:
127

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV