18.8.2016

 
 

Paikallisottelut jatkuvat lauantaina Pyynikillä Kisatovereiden vierailullaTampere United palaa tulevana lauantaina pelikentille, kun se isännöi Tampereen Kisatovereita Pyynikillä. Selvitettyään kolme ottelua sisältäneen härkäviikkonsa ilman pistemenetyksiä joukkue on saanut pitkästä aikaa sekä levätä että harjoitella hyvin. Lauantaina Pyynikillä onkin odotettavissa joukkueellinen hyvin latautuneita Sinipaitoja.

TKT:n kausi on sujunut alakanttiin, sill√§ joukkue on 15 pisteell√§√§n vasta sarjan yhdeks√§nnell√§ sijalla. Sarjataulukkoa ei pid√§ ottelun alla kuitenkaan liiaksi tuijottaa, sill√§ Kisatovereilla on yh√§ edelleen Kolmosen tasolla rutinoitunut joukkue, joka kykenee yksitt√§isiss√§ otteluissa haastamaan kenet tahansa. T√§st√§ ehk√§ paras osoitus on Kaupissa toukokuun alussa pelattu TamUn ja TKT:n v√§linen ottelu, jossa TamU otti hiukan onnekkaastikin niukan 1‚Äď2 (1‚Äď1) -voiton.

Kisatovereiden ottelutuloksia katsoessa silmiinpist√§v√§√§ on se, ett√§ kaikki tappiot ovat olleet varsin niukkoja. Ainoastaan TP-T on kasvattanut 3‚Äď0-tuloksellaan voittomarginaalin yli kahteen maaliin. Kun TKT on lis√§ksi ottanut kaksi suurinumeroisempaa voittoa sarjan heikoimmista joukkueista, on maalisuhdekin yhden maalin verran positiivisen puolella lukemissa 23‚Äď22. TamU-ottelua edelt√§neess√§ kotiottelussa EuPaa vastaan joukkue sortui kuitenkin 1‚Äď1-tasapeliin ennakolta selv√§sti heikompaa vastustajaa vastaan. Ottelussa pallonhallinta oli siniharmaalla kotijoukkueella, mutta maalipaikkoihin murtautumisessa oli suuria vaikeuksia.

TKT:n pelaajaluettelon ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on myös Sinipaidoissa esiintynyt Markus Silvennoinen, joka siirtyi TP-T:stä Kisatovrereihin palattuaan Tampereelle kesken kauden. Nähtäväksi jää, millaisen roolin Tampere Unitedin kannattajien hallituksessakin muutama vuosi sitten istunut pelimies ottaa lauantain ottelussa. TKT:n maalintekijätilastossa korkeimmalle nousee puolestaan seitsemän maalia tehnyt Topias Perkiö.

TamU on pitk√§st√§ aikaa saanut valmistautua otteluun normaalilla tavalla. ”Saimme hyv√§n ja kaivatun huilin tiukan ottelurupeaman j√§lkeen, ja tiistaina n√§htiin hyv√§ilmeinen ja tekemisenhaluinen jengi reeneiss√§”, kertoo p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ joukkueen tekemisest√§ h√§rk√§viikon j√§lkeen. ”Saamme pitk√§st√§ aikaa t√§yden reeniviikon ja p√§√§semme keskittym√§√§n rauhassa TKT-peliin”, M√§kel√§ jatkaa viitaten t√§n√§√§n torstaina jatkuviin harjoituksiin.

Joukkueen terveystilanne n√§ytt√§√§ edelleen varsin hyv√§lt√§. Sasha PopovitŇ° huilaa viel√§, mutta h√§nkin on matkalla parempaan suuntaan”, paljastaa p√§√§valmentaja M√§kel√§. PopovitŇ°in lis√§ksi kapteeni Eetu Rahkola on henkil√∂kohtaisten syiden takia sivussa ottelusta.

”Peli kerrallaan menn√§√§n ja nautitaan matkasta, niin lokakuun ensimm√§isen√§ p√§iv√§n√§ n√§hd√§√§n mihin meid√§n ty√∂ on riitt√§nyt”, p√§√§tt√§√§ M√§kel√§. Tuota nautittavaa on j√§ljell√§ viel√§ seitsem√§n ottelun verran, ja karu tosiasia on se, ett√§ n√§ill√§ n√§kymin pistemenetyksiin ei ole varaa.

TamU ‚Äď TKT potkaistaan k√§yntiin lauantaina klo 16 Pyynikin urheilukent√§ll√§. Joukkueet saattavat kent√§lle Tampereen Icehearts-joukkueiden pojat, jotka toimivat my√∂s ottelun pallopoikina.

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, ja ottelun jälkeen tapahtumia puidaan kulman takana Maja/Talossa. Molemmissa ravintoloissa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla.

Stadionilla yleisöä palvelee jälleen Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue, ja TamUn grillillä on tarjolla maistuvaa Tapolan makkaraa. Etäkannattajat voivat puolestaan katsoa ottelun suorasta TamU-TV:n lähetyksestä, jossa selostuskaksikkona on jälleen Manu Haapalainen ja Mika Suonsyrjä. Ottelulähetys pyritään aloittamaan jo klo 15.45 Tarmo Lyytikäisen ja Joonas Niemelän ennakkoanalyyseillä.

Tervetuloa Pyynikin tunnelmaan!