Paikallisottelut jatkuvat lauantaina Pyynikillä Kisatovereiden vierailulla

18/08/2016
Otteluennakko

Tampere United palaa tulevana lauantaina pelikentille, kun se isännöi Tampereen Kisatovereita Pyynikillä. Selvitettyään kolme ottelua sisältäneen härkäviikkonsa ilman pistemenetyksiä joukkue on saanut pitkästä aikaa sekä levätä että harjoitella hyvin. Lauantaina Pyynikillä onkin odotettavissa joukkueellinen hyvin latautuneita Sinipaitoja.

TKT:n kausi on sujunut alakanttiin, sillä joukkue on 15 pisteellään vasta sarjan yhdeksännellä sijalla. Sarjataulukkoa ei pidä ottelun alla kuitenkaan liiaksi tuijottaa, sillä Kisatovereilla on yhä edelleen Kolmosen tasolla rutinoitunut joukkue, joka kykenee yksittäisissä otteluissa haastamaan kenet tahansa. Tästä ehkä paras osoitus on Kaupissa toukokuun alussa pelattu TamUn ja TKT:n välinen ottelu, jossa TamU otti hiukan onnekkaastikin niukan 1–2 (1–1) -voiton.

Kisatovereiden ottelutuloksia katsoessa silmiinpistävää on se, että kaikki tappiot ovat olleet varsin niukkoja. Ainoastaan TP-T on kasvattanut 3–0-tuloksellaan voittomarginaalin yli kahteen maaliin. Kun TKT on lisäksi ottanut kaksi suurinumeroisempaa voittoa sarjan heikoimmista joukkueista, on maalisuhdekin yhden maalin verran positiivisen puolella lukemissa 23–22. TamU-ottelua edeltäneessä kotiottelussa EuPaa vastaan joukkue sortui kuitenkin 1–1-tasapeliin ennakolta selvästi heikompaa vastustajaa vastaan. Ottelussa pallonhallinta oli siniharmaalla kotijoukkueella, mutta maalipaikkoihin murtautumisessa oli suuria vaikeuksia.

TKT:n pelaajaluettelon ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on myös Sinipaidoissa esiintynyt Markus Silvennoinen, joka siirtyi TP-T:stä Kisatovrereihin palattuaan Tampereelle kesken kauden. Nähtäväksi jää, millaisen roolin Tampere Unitedin kannattajien hallituksessakin muutama vuosi sitten istunut pelimies ottaa lauantain ottelussa. TKT:n maalintekijätilastossa korkeimmalle nousee puolestaan seitsemän maalia tehnyt Topias Perkiö.

TamU on pitkästä aikaa saanut valmistautua otteluun normaalilla tavalla. ”Saimme hyvän ja kaivatun huilin tiukan ottelurupeaman jälkeen, ja tiistaina nähtiin hyväilmeinen ja tekemisenhaluinen jengi reeneissä”, kertoo päävalmentaja Mikko Mäkelä joukkueen tekemisestä härkäviikon jälkeen. ”Saamme pitkästä aikaa täyden reeniviikon ja pääsemme keskittymään rauhassa TKT-peliin”, Mäkelä jatkaa viitaten tänään torstaina jatkuviin harjoituksiin.

Joukkueen terveystilanne näyttää edelleen varsin hyvältä. Sasha Popovitš huilaa vielä, mutta hänkin on matkalla parempaan suuntaan”, paljastaa päävalmentaja Mäkelä. Popovitšin lisäksi kapteeni Eetu Rahkola on henkilökohtaisten syiden takia sivussa ottelusta.

”Peli kerrallaan mennään ja nautitaan matkasta, niin lokakuun ensimmäisenä päivänä nähdään mihin meidän työ on riittänyt”, päättää Mäkelä. Tuota nautittavaa on jäljellä vielä seitsemän ottelun verran, ja karu tosiasia on se, että näillä näkymin pistemenetyksiin ei ole varaa.

TamU – TKT potkaistaan käyntiin lauantaina klo 16 Pyynikin urheilukentällä. Joukkueet saattavat kentälle Tampereen Icehearts-joukkueiden pojat, jotka toimivat myös ottelun pallopoikina.

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, ja ottelun jälkeen tapahtumia puidaan kulman takana Maja/Talossa. Molemmissa ravintoloissa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla.

Stadionilla yleisöä palvelee jälleen Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue, ja TamUn grillillä on tarjolla maistuvaa Tapolan makkaraa. Etäkannattajat voivat puolestaan katsoa ottelun suorasta TamU-TV:n lähetyksestä, jossa selostuskaksikkona on jälleen Manu Haapalainen ja Mika Suonsyrjä. Ottelulähetys pyritään aloittamaan jo klo 15.45 Tarmo Lyytikäisen ja Joonas Niemelän ennakkoanalyyseillä.

Tervetuloa Pyynikin tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa