UEFA Regions’ Cupin päätös­ottelusta Kolos Cherveniä vastaan kelpaa vain voitto

07/11/2022 TamU
Otteluennakko

UEFA Regions’ Cupin miniturnauksesta Istanbulissa on jäljellä enää samanaikaisesti tiistaina 8.11. kello 14.30 alkaen Suomen aikaa pelattavat päätösottelut, joissa TamU kohtaa Kolos Chervenin ja aiemmat TamUn vastustajat Lisboa ja Kayseri kohtaavat toisensa. TamUlle kelpaa vain voitto, ja jos samaan aikaan Kayseri ei voita omaa otteluaan Lisbonia vastaan, TamU voittaa lohkon ja etenee kesäkuussa pelattavaan UEFA Regions' Cupin lopputurnaukseen. Tasapelin tai tappion tapauksessa lopputurnauspaikka karkaa TamUlta toisen ottelun tuloksesta riipumatta.

Kolos Cherven – TamU

  • TamUlle kelpaa ottelusta vain voitto.
  • Lisäksi lohkvoitto edellyttää sitä, että Kayseri ei voita Lisbonia omassa ottelussaan.
  • Ottelut pelataan samanaikaisesti tiistaina kello 14.30 Suomen aikaa.

Täytyy otta jokin pieni ekstra, kun tullaan kentälle. Siihen kohtaan pienet terävät liikkeet, jotka on varmaan jääneet vähän vähemmälle.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kolos puolustaa keskustaa tosi tiiviisti, ja siitä voi olla vaikea murtautua tekopaikkoihin. Laidoilta murtautumista käytiin tänään treeneissä läpi. Toinen aihe tänään oli Kolosin tilanteenvaihdot, jotka lähtee aika nopeasti liikkeelle pallon kanssa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

TamU kävi maanantaiaamuna viimeisen kerran harjoituskentällä Beykozissa, jossa myös vaihdettiin pelipaidat stadionin kotiseuran eli Beykoz 1908 SK:n kanssa. Stadion tarjosi rauhallisen ja jopa idylliseen miljöön joukkueen harjoittelulle, ja alustakin on hyvin samanlainen kuin kahden ensimmäisen ottelun näyttämönä toimineella Beylerbeyi 75th Yıl -stadionilla.

Sunnuntaina harjoituskentällä ei tosin käyty, vaan joukkue hoiti lauantain pelin palauttelut hotellin saunaosastolla ja lenkeillä läheisen kansallispuiston maisemissa.

”Tänään näytti alkuun vähän kankealta, mutta kyllä siinä jalat alkoi taas toimia treenin aikana. Lopussa oli ihan hyvänkin näköistä tekemistä, mutta kyllä siinä parannettavaa huomiseen taas on”, totesi päävalmentaja Jukka Listenmaa heti maanantain aamuharjoitusten jälkeen.

Seurojen puheenjohtajat vaihtoivat pelipaitoja.

Lohkon päätösottelun TamU pelaa kuitenkin Kartal Bulvar Mimar Kubilay Köse -stadionilla. Stadionin vaihto on tarpeen, sillä lohkon päätösottelut pelataan luonnollisesti samanaikaisesti.

Ennakkotietojen mukaan olosuhteiden ei pitäisi suuremmin poiketa totutusta, joten suurin ero tulee siitä, että stadionille on hiukan pidempi matka, ja totutun puolituntisen sijasta matkaan saattaa mennä ruuhkista riippuen jopa yli tunti. Toki ruuhkista selviytymisessä auttaa se, että matkat otteluihin tehdään aina poliisisaattueessa.

”Kaikki alustat ovat tähän asti olleet suht pehmeitä ja heikkokuntoisia, ja tuskinpa se muuttuu mihinkään. Kyllä tässä kaikki ovat pelanneet niin paljon uusilla kentillä, että se ei voi olla selitys mihinkään”, toteaa päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Maanantain reeneistä hyvällä jalalla tiistain peliin

Tampere Unitedin ongelma molemmissa tähänastisissa UEFA Regions’ Cupin peleissä on ollut vaikea ottelun alku. Lisbonia vastaan oikeastaan koko ensimmäinen jakso oltiin altavastaajana, mutta tauolle selvittiin ilman takaiskumaaleja. Kayseri sen sijaan laittoi pallon TamUn verkkoon kahdesti ensimmäisen viiden minuutin aikana.

”Täytyy ottaa jokin pieni ekstra, kun tullaan kentälle. Tehdään siihen kohtaan pienet terävät liikkeet, jotka on varmaan jääneet vähän vähemmälle. Ja muutoinkin latautuminen peliin täytyy hoitaa paremmin”, päävalmentaja Listenmaa ruotii.

Valmentajat ovat myös käyttäneet runsaasti aikaa Kolos Chervenin analysointiin kahden turnauksessa pelatun ottelun tallenteiden perusteella, ja omaa pelaamista on käyty läpi viimeksi maanantai-iltapäivän videopalaverissa hotellin neuvotteluhuoneessa. Mitään ei haluta jättää sattuman varaan.

”Kolos puolustaa keskustaa tosi tiiviisti, ja siitä voi olla vaikea murtautua tekopaikkoihin. Laidoilta murtautumista käytiin tänään treeneissä läpi. Toinen aihe tänään oli Kolosin tilanteenvaihdot, jotka lähtee aika nopeasti liikkeelle pallon kanssa”, Listenmaa kuvaili.

Pelin taktisesta puolesta tekee selkeän se, että myös Kolos Cherven tarvitsee ottelusta voiton, jotta sillä olisi hyvät mahdollisuudet voittaa lohko. Tosin myös tasapeli riittää Kolosille lohkovoittoon, jos myös Lisbon ja Kayseri pelaavat tasapelin, ja Kolos tekee Lisbonia enemmän maaleja.

Joukkueen terveystilanne on parantunut

Tampere Unitedilla on ollut turnauksen aikana pieniä huolia pelaajien terveystilanteen kanssa, mutta tiistain peliin lähdettäessä tilanne on parempi kuin aiemmin turnauksen aikana.

Joni Miettinen palasi tänään treenirinkiin, ja kyllä se siltä näyttää, että Toni Toijalakin pelaa nyt avauskokoonpanossa. Tonin kanssa sovittiin, että katsotaan miten kauan nilkka kestää. Nyt on viimeinen matsi tällä kaudella, ja voidaan mennä pienellä riskilläkin. Se voi kestää viisi minuuttia tai se voi kestää 90 minuuttia, ja sen näkee sitten”, Listenmaa kuvaili.

UEFA Regions’ Cupissa on käytössä viisi vaihtoa ja kolme vaihtotapahtumaa, joten vaihtoja on varaa tehdä jo aikaisin, jos tarve niin vaatii.

”Ei se niin haittaa jos tulee nopea vaihto, vaan huonompi se on jos tulee vaihdosta sisään ja täytyy sitten vielä ottaa pois kentältä.”

Ottelu pelataan siis Kartal Bulvar Mimar Kubilay Köse -stadionilla, joka sijaitsee Kartalin alueella Istanbulin aasianpuoleisessa osassa melko kaukana etelässä lähellä Marmaranmeren rantaa. Ottelun kulkua voi jälleen seurata Twitteristä ja Instagram storysta, ja lisäksi tarjolla on UEFAn seuranta sekä Kolos Cherven – TamU -ottelusta että Lisboa – Kayseri -ottelusta. Otteluita seuratessa on hyvä pitää mielessä, että joukkueiden päätyessä tasapisteisiin keskinäiset ottelut ratkaisevat paremmuuden ennen maalieroa.

Molemmat ottelut potkaistaan käyntiin tiistaina kello 14.30 Suomen aikaa. Tule silloin jännittämään, yltääkö TamU lohkovoittoon ja kesäkuussa pelattavaan UEFA Regions’ Cupin lopputurnaukseen!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF