Pääsy neljän joukkoon pelissä lauantaina Espoossa

23/09/2022 TamU
Otteluennakko

Kahden ottelun mittainen loppurutiustus neljän parhaan joukkoon ja jatkosarjaan pääsemisestä alkaa lauantaina Tapiolassa, jossa TamU kohtaa jo paikkansa neljän parhaan joukossa varmistaneen FC Honka Akatemian. TamUn kanssa viimeisestä kahdesta paikasta neljän parhaan joukossa taistelee peräti viisi muuta joukkuetta, jotka ovat tämän hetkisessä sarjajärjestyksessä Ilves-Kissat, HJS, HJK Klubi 04, FC Jazz ja GrIFK. Tampere Unitedilla ei ole pääsy neljän joukkoon enää omissa käsissään, mutta jos HJS ei voita SalPaa lauantaina Salossa pelattavassa ottelussa, kuusi pistetä jäljellä olevista kahdesta ottelusta riittää varmuudella vähintään neljänteen sijaan.

FC Honka Akatemia – TamU

  • TamU tarvitsee voiton, jotta paikka jatko­sarjassa ei karkaa.
  • Honka on jo varmistanut paikkansa neljän parhaan joukossa, mutta pisteet ovat sille tärkeät nousu­taistelun kannalta.
  • Kovassa syysvireessä oleva Honka on voittanut viisi edellistä otteluaan.

Meidän täytyy ottaa sama lähestyminen kuin Honkaa vastaan oli Pyynikillä ja Klubi 04:ää vastaan molemmissa otteluissa. Puolustus­linja ja prässitaso pitää ottaa alemmaksi, saada porukka tiiviiksi ja iskeä vastaan sen kautta.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Toivotaan että saamme sinne sen kahdennentoista pelaajan ja tehdään ottelusta kotiottelu. Eihän sitä mitään mukavampaa ole kuin hakea kolme pistettä hiukan vajavaisella miehityksellä.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kausi miesten Kakkosen B-lohkossa on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen, kun aivan viimeisiin kierroksiin asti lähes jokaisella joukkueella on ollut mahdollisuus päästä jatkosarjaan. Syksyn edetessä rajaviiva on kuitenkin muodostunut kahdeksantena olevan Grankulla IFK:n ja yhdeksäntenä olevan Ilveksen kakkosjoukkueen väliin. Vaikka joukkueilla on eroa vain kolme pistettä, GrIFK on vielä mukana taistelussa neljän joukkoon pääsystä, mutta Ilves ei ole vielä varmistanut sarjapaikkaansa ensi kaudelle. Näin tasaista ja mielenkiintoista sarjaa ei ole Kakkosessa luultavasti koskaan pelattu, ja tuskin pelataan koskaan tulevaisuudessakaan.

Taistelu pääsystä jatkosarjaan jatkuu lauantaina näistä asetelmista.

Sarja saa arvoisensa loppu­huipennuksen, kun kaikki toiseksi viimeisen kierroksen ottelut pelataan samana päivänä, ja viimeisellä kierroksella lauantaina 1.10. ottelut alkavat kaikilla paikka­­kunnilla samalla kellon­lyömällä. FC Honka -ottelussa TamU saa pienen etulyöntiaseman siitä, että kaikki muut ottelut pelataan 1–3 tuntia TamUn ottelua aiemmin. Salpan ja HJS:n kohtaaminen alkaa jo kello 14.00, joten TamUn ottelun alkaessa kello 17.00 tiedossa on jo, tarvitseeko TamU voiton pysyäkseen pisteen päässä HJS:stä vai onko voitolla mahdollisuus jopa ohittaa HJS. FC Jazz saa kello 16.00 kotona vastaansa sarjajumbo KaaPon ja GrIFK kohtaa samalla kellonlyömällä sarjapaikkansa puolesta taistelevan VJS:n vieraissa Vantaalla. Ainoa joukkue, joka ei lauantaina pelaa on HJK Klubi 04, joka on pelannut jo yhden ottelun muita enemmän.

Katsoipa asiaan miten päin tahansa, TamUn on voitettava lauantain ottelu FC Honka Akatemiaa vastaan. Pahimmillaan tappio voisi tarkoittaa jopa sitä, että kotona Pyynikillä pelattavaan päätöskierroksen otteluun Espoon Palloseuraa vastaan ei jää mitään panosta. Joka tapauksessa voitto Tapiolassa on ainoa tapa, jolla neljän joukkoon pääseminen voisi olla jälleen omissa käsissä, kunhan HJS ei voita SalPaa.

Edellinen kohtaaminen vain reilu kuukausi takaperin

TamU ja FC Honka Akatemia kohtasivat edellisen kerran Tapahtumien Yön ottelussa Pyynikillä elokuun alussa. Tuolloin TamU sai otteluun vahvan alun otteluun ja johti nopeasti 1–0 Toni Toijan maalilla. Pian johtomaalin jälkeen TamU joutui kuitenkin vajaamiehiseksi, kun omassa päässä tehtiin virhe ja Eetu Räisänen rikkoi hieman huolimattoman näköisesti boksissa. Ulosajo ja tasoitusmaali pilkulta oli tilanne, josta TamU ei missään vaiheessa toipunut, ja Honka vei voiton maalein 1–3 kahdella toisen jakson maalilla.

Myöskään Sinipaitojen edellinen ottelu ei sujunut viime viikonloppuna toivotulla tavalla, kun jo Kolmoseen putoamaan tuomittu sarjajumbo KaaPo onnistui viemään Pyynikiltä yhden sarjapisteen 1–1-tasapelillä. Tätä ennen alla oli huipputärkeä voitto HJS:stä, joten TamU on näyttänyt pystyvänsä edelleen voittamaan kärkipään joukkueita. Lauantaina se vaatii kuitenkin kovaa onnistumista, sillä FC Honka Akatemia on kovassa syysvireessä, mistä kertoo myös se, että tapiolalaiset ovat voittaneet viisi edellistä otteluaan.

TamU on osoittanut aiemmin kaudella, että se pystyy pelaamaan hyviä otteluita Hongan kaltaisia nuorista tulevaisuuden pelaajista muodostuvia joukkueita vastaan. Tästä on osoituksena se, että HJK Klubi 04 ja Ilveksen kakkosjoukkue eivät ole onnistuneet TamUa tällä kaudella voittamaan. Myös kotiottelu FC Honka Akatemiaa vastaan näytti alussa erittäin hyvältä ennen kuin TamU joutui pelaamaan vajaamiehisenä.

Helppoa ottelua ei kuitenkaan ole missään nimessä odotettavissa. Puolustuspäässä TamU saa olla erityisen tarkkana tällä kaudella jo 12 maalia viimeistelleen Baba Harunan kanssa. Nuori hyökkääjä tuntuu olevan kovassa syysvireessä, sillä hän on tehnyt neljä maalia Hongan kahdessa viimeisessä ottelussa, ja teki myös aiemmin Pyynikillä voittomaalin varmalla sijoituksella vapaasta paikasta.

Honka on peluuttanut Kakkosen otteluissa lukuisia pelaajia, joilla on enemmän tai vähemmän kokemusta myös liigapeleistä, ja on vaikea arvioida ketkä heistä ovat mukana lauantaina. FC Honka Akatemian tämän kauden runkopelaajista laitapuolustaja Dario Naamo ja hyökkääjä Lauri Laine ovat kuitenkin varmuudella poissa U18-maajoukkueen edustustehtävien takia.

Tampere United puolestaan joutuu otteluun hiukan siipirikkoisella joukkueella. Keskikenttäpelaaja Arttu Haapalan korttitili täyttyi jälleen KaaPo-ottelussa, ja hän on poissa riveistä. Toppari Severi Kankkusen loukkaantuminen pitää hänet edelleen poissa kokoonpanosta, ja lisäksi joukkueessa on useita muita pienemmästä loukkaantumisesta ja sairastelusta kärsineitä pelaajia, joiden tilanne on ennen perjantain valmistavia harjoituksia vielä epävarma.

Listenmaa: ”Tarvitaan kauden paras esitys”

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on pannut merkille FC Honka Akatemian kovan syysvireen ja on myös katsonut espoolaisten edellisen ottelun, jossa Musan Salama kaatui vieraissa puhtaasti 0–4 (0–3).

”Nyt tarvitaan kauden paras esitys. MuSaa vastaan Hongan palloralliin oli tullut mukaan vielä nopeat hyökkäykset, ja ne oli kyllä sitten todella nopeita. Jos vähänkin ollaan heikolla jalalla liikkeellä, juostaan perässä ja paljon”, Listenmaa kuvailee vastustajaa.

”Meidän täytyy ottaa sama lähestyminen kuin Honkaa vastaan oli Pyynikillä ja Klubi 04:ää vastaan molemmissa otteluissa. Puolustuslinja ja prässitaso pitää ottaa alemmaksi, saada porukka tiiviiksi ja iskeä vastaan sen kautta. Tämä näkyy avauskokoonpanossakin, eli siellä on pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään sitä hommaa”, Listenmaa suunnittelee.

Muut neljän parhaan joukkoon pääsystä kamppailevat joukkueet pelaavat otteluita samana päivänä TamUn kanssa. Osa otteluista ehtii päättyä ennen kuin pallo potkaistaan käyntiin Tapiolassa ja osa on käynnissä osittain yhtä aikaa. Listenmaan mukaan tällä on hyvin vähän vaikutusta Sinipaitojen tekemiseen, koska ottelu pitää joka tapauksessa voittaa.

”Jos tilanne on meillä tasan jossain kohtaa toisella jaksolla, tottakai siinä kohtaa täytyy saada selville miten pelit ovat muualla päättyneet. Muutoin keskitytään omaan tekemiseen. Vaihtopenkillä on aiemmin vähän liikaakin katseltu muiden pelien tuloksia ja muuta vastaavaa, ja se häslinki täytyy saada muutenkin vähäisemmäksi. Me emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan siihen mitä muualla tapahtuu.”

Lähde Sinikaartin bussilla Espooseen

Tapiolaan on lähdössä hyvä määrä TamU-kannattajia Sinikaartin bussilla, johon voi tiedustella paikkoja yksityisviestillä Sinikaartin Facebookissa tai Instagramissa. Matka on avoin kaikille Tampere Unitedin kannattajille.

Päävalmentaja Listenmaan terveiset kannattajille ovat selvät.

”Kyllä me koitetaan kaikkemme tehdä kuten jokaisessa pelissä muutenkin. Toivotaan että saamme sinne sen kahdennentoista pelaajan ja tehdään ottelusta kotiottelu. Koitetaan saada kiva syystapahtuma, kun on hyvää keliäkin tarjolla.”

”Eihän sitä mitään mukavampaa ole kuin hakea kolme pistettä hiukan vajavaisella miehityksellä, niin saadaan vielä hyvä sysäys loppukauteen.”

TamU ja FC Honka Akatemia kohtaavat Tapiolan tekonurmella 1 Espoossa lauantaina 24.9. klo 17.00. Ottelusta ei valitettavasti tule suoraa lähetystä, mutta TamUn otteluseuranta palvelee tutusti Twitterissä ja Instagram Storyssa. Sitä suuremmalla syyllä kannattaa toki lähteä mukaan Espooseen.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2