Naiset kaatoivat Ilves-Kissat Nelosen kärki­ottelussa

12/08/2020 TamU naiset
Uutinen

Sekä Tampere United että Ilves-Kissat olivat aloittaneet kautensa puhtaalla pelillä naisten Nelossaa. Illan käsikirjoitus olikin selvä: voittaja on vahvoilla sarjan mestariksi. Tiistai-iltana Sinipaidat otti vihdoin revanssin viime kauden Nelosen mestarista komealla 2–4-vierasvoitolla. Samalla tavoite sarjanoususta pysyi omissa käsissä

Naiset ovat aloittaneet kauden ottelunsa ryminällä, ja myös Kaupissa kolisteltiin maalipuita jo ottelun avausminuuteilla. Tällä kertaa Johanna Heikkisen tavaramerkiksi muodostunut kanuuna pysähtyi Kissojen poikkipuuhun. Laura Toivainen pääsi tilanteessa vielä paluupalloon, mutta veto suuntautui yli maalin.

Ylärima vapisi jälleen ottelun 12. minuutilla, kun Emilia Heinon antaman kulman jälkitilanteesta palloa pommitettiin kilvan Kissa-maalin perukoille. Kotijoukkueen maali varjeltui, kunnes pari minuuttia myöhemmin nähtiin illan avausmaali. Johanna Heikkinen pääsi jälleen puolustajasta irti, mutta Kissojen maalivahti Inkeri Remsu pystyi torjumaan laukauksen. Seuranneesta kulmasta pallo ajautui Nea Vironmäelle, jonka kaunis kierteinen potku 16 metrin rajalta painui vastustamattomasti maalin alakulmaan.

Sinipaitojen alun hallintaa kuvaa se, että kotijoukkueen ensimmäinen kontrolloitu hyökkäys nähtiin vasta ottelun 23. minuutilla. Seuraavalla minuutilla Laura Toivainen ja Kissojen puolustaja törmäsivät rangaistusalueen sisällä. Tällä kertaa tuomari näki rikkojana olleen Toivaisen, täysin puolueeton raportoija toisin. Ei siis kaivattua pilkkua.

Puolen tunnin jälkeen nähtiin viiden kappaleen kimara kulmapotkuja, jotka kotijoukkue pystyi kuitenkin luutimaan väljemmille vesille. Ennen taukovihellystä maalipaikat avautuivat vielä Tintti Kurtille ja Noora Kakolle, mutta Kissojen maali varjeltui takaiskuilta. Tauolle siirryttiin näin olen Sinipaitojen niukassa 0–1-johdossa, vaikka enempäänkin olisi ollut mahdollisuudet.

Toisen jakson ensimmäiset minuutit olivatkin sitten Sinipaitojen sirkusta. Heti 46. minuutilla Nea Vironmäki lähetti oikealta keskityksen, johon Kissojen maalivahti sai näppinsä väliin, mutta Noora Kakko oli tilanteessa hereillä, ja siirtsi Sinipaidat 0–2-johtoon.

Jo pari minuuttia myöhemmin nähtiin hieno kuvio, jossa Tintti Kurtti teki taustajuoksun, ja Emilia Heinon nappisyöttö tavoitti Kurtin, joka pistää pallon hallitusti verkon perukoille. Lukemat olivat siis aivan toisen jakson alussa jo 0–3.

Seuraava maali oli lähellä 56. minuutilla, kun Noora Kakko kolisutti maalitolppaa huikean Iniesta-pyörähdyksen jälkeen. Seuranneesta tilanteesta kotijoukkue sai hyvän vastahyökkäyksen, mutta Sinipaitojen Silja Korhonen torjui Kissojen aikeet kahdesti. Lopullisen ratkaisun makua saatiin ottelun 68. minuuttilla, kun Tintti Kurtti viimeisteli illan toisensa, tällä kertaa läpisyötön tarjoilijana on Nea Snygg.

Ilves-Kissat näytti kuitenkin, että 0–4-lukemat eivät tarkoittanee ottelun olevan ohi. Kotijoukkueen avausmaali nähtiin heti perään 70. minuutilla, kun Suoman maajoukkuettakin edustanut Kaisa Björn pääsi tuikkaamaan lähietäisyydeltä 1–4-kavennuksen.

Seuraavat minuutit mentiin tasatahtiin, kunnes 83. minuutilla Björnin hirmukuti 25 metristä oli painua TamU-maalin ylänurkkaan. Silja Korhonen venyi kuitenkin paraatipelastukseen. Pari minuuttia myöhemmin Kissat teki kuitenkin illan toisen maalinsa. Pallo poltteli maalivahti Korhosen käsissä, ja Miia Heinämäki kavensi lähietäisyydeltä tilanteeksi 2–4. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut enää aikaan tämän suurempaa loppurytistystä, ja Sinipaidat juhlivat kauden kuudetta voittoaan.

Valmentajan kommentit

”90 minuuttia oli tänään kokonaisuutena hyvä, ja olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen”, valmentaja Kari Numminen kommentoi suojattiensa esitystä. Tarkoitus oli hallita palloa ja siinä onnistuimme varsin mallikkaasti.

”Ilves-Kissojen kokemus näkyi etenkin siinä, että aikaa ja tilaa oman pelin rakentamiseen oli aiempaa vähemmän. Luotimme kuitenkin tekemiseemme ja olimme tänään joukkueena selvästi edellä. Sarjan päävastustajan kaataminen lämmittää mieltä.”

Naisten seuraava ottelu Oriveden Tuiskua vastaan oli tarkoitus pelata ensi viikon perjantaina 21.8. Vastustajan pyynnöstä ottelu siirtyy pelattavaksi syyskuun aikana. Näin ollen naisten seuraava ottelu pelataan 30.8. Pirkkalassa, jossa vastaan asettuu PJK.