Otteluruuhkan runtelema TamU haastaa siipirikkoisena Sundom IF:n sunnuntaina Vaasassa

14/08/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedilla on sunnuntaina edessä yksi kauden kohokohdista, kun Suomen Regions' Cupin ottelu vie joukkueen pitkälle pelimatkalle Vaasaan. Kotijoukkue Sundom IF johtaa tappiottomana joukkueena omaa Kolmosen lohkoaan, ja tarjoaa varmasti kovan vastuksen. Harmittavasti Sinipaitojen loukkaantumissuma näyttää olevan pahimmillaan juuri tässä ottelussa, eikä matkaan saada aivan kovinta mahdollista nippua. Siitä huolimatta retkellä on vain yksi tavoite: Sundom IF:n kaataminen ja eteneminen Regions' Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Loukkaantumishuolien ja kovan vastustajan lisäksi edessä on muitakin haasteita. Bussijalat on aina vaarana pitkällä pelireissulla varsinkin silloin, kun kyseessä on kauden ainakin tähän mennessä ainoa pidempi pelimatka, mutta lisäksi Sundom IF:n kotikenttä voi tuoda omat haasteensa. Kenttä sijaitsee Sundomin kylässä keskellä maaseutua, ja pahimpien kuvausten perusteella luonnonnurmikenttä kuulostaa yhtä pomppuiselta kuin viereiset viljelyspellot. Kuriositeettina todettakoon, että kentällä koti- ja vierasjoukkue käyttävät omilla vuoroillaan samoja suihkutiloja.

Tavallisesta poikkeavat olosuhteet eivät päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan ole suuremmin näkyneet otteluun valmistautumisessa.

”Samanlainen peli on tulossa mitä aikaisemminkin on pelattu. Tietenkin nyt päästään muutaman tunnin bussimatkalle, mikä tekee meidän joukkueelle varmaan ihan hyvää. Pojat päässee puhumaan p*skaa keskenään enemmän kuin mitä normaaleissa harjoituksissa ja peleissä onnistuu. Päästään olemaan yhdessä pidemmän aikaa”, Listenmaa puntaroi.

”Vastustajan pitäisi olla tähän asti kohdatuista kovin, joskin vaikea verrata NoPSiin. Nurmikenttä on myös uusi elementti. Se ilmeisesti on sitä tasoa mihin olemme Pirkkahallin harjoituksissa tottuneet, eli heikompaan nurmikenttään on kyllä totuttu.”

Pomppuisuuden lisäksi Sundomin kentästä tiedetään, että se on jopa Pyynikin postimerkkiä pienempi. Tiedot kotijoukkueen pelityylistä kertovat, että se ottaa kentän ominaisuudet huomioon etenemällä suoraviivaisesti ja nopeasti keskikentän yli. Lisäksi pelityyliä on kuvailtu fyysiseksi, joten kaksinkamppailuja on odotettavissa paljon.

Yleisesti ottaen Sundom IF:n pelaajaprofiilia voisi luonnehtia kokeneeksi. Suurelle yleisölle tunnetuin nimi lienee keskikenttäpelaaja Jari Sara, joka pelasi kausina 2006–15 yhteensä 132 liigaottelua FF Jaron paidassa. Mukaan mahtuu myös yksi ottelu Tampere Unitedia vastaan kaudelta 2008, ja nyt edessä on siis seuraava Sinipaitojen kohtaaminen heti reilu 13 vuotta myöhemmin. Walesilaisella keskikenttäpelaaja Richard Dormanilla on vielä Saraakin tuoreempaa liigakokemusta kausilta 2014–18 SJK:n riveissä, ja kuluvalla kaudella hän on tehnyt neljä maalia pelaamassaan seitsemässä ottelussa. Eniten maaleja eli yhteensä kuusi on tehnyt hyökkääjä Alexander Kronholm, joka siirtyi Sundomiin kaudeksi 2018 käytyään läpi Vasa IFK:n junioriputken.

Tampere Unitedilla on puolestaan menossa harmillinen loukkaantumisten suma. Uusia poissaolijoita ovat torstaina jo pelin alussa pois vaihdettu Jesse Oksanen, kakkosjoukkueen pelissä uudelleen osumaa saanut maalivahti Henri Savolainen sekä Ali Aitbenzanzoun. Lisäksi poissa ovat edelleen Arttu Mättö, Po Law ja erityisen harmillisesti Sundom IF:ssä viimeiset kaksi kautta pelannut Ville Kukkanen – sekä tietenkin pitkäaikaispotilaan Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen.

”Loukkaantumisia on vähän liikaa tähän kohtaan, mutta ihan kilpailukykyinen joukkue saadaan kasaan, eikä se siihen tule kaatumaan. Ihan hyvin voitaisiin pelata tällä joukkueella muutoinkin, emmekä me mene missään nimessä sen taakse, että joku on poissa loukkaantumisen takia”, Listenmaa painottaa.

Ottelu potkaistaan käyntiin Sundomissa sunnuntaina 15.8. klo 16.00. Silloin nähdään, millainen kamppailu saadaan aikaiseksi, kun Läntisen alueen Kolmosen lohkojen B ja C tappiottomat kärkijoukkueet kohtaavat, ja kumpi ottaa paikan Suomen Regions’ Cupin seuraavalla kierroksella. TamUn twitterseuranta palvelee jälleen heitä, joilla ei ole reissuhousut jalassa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2