14.8.2021

 
 

Otteluruuhkan runtelema TamU haastaa siipirikkoisena Sundom IF:n sunnuntaina VaasassaTampere Unitedilla on sunnuntaina edess√§ yksi kauden kohokohdista, kun Suomen Regions’ Cupin ottelu vie joukkueen pitk√§lle pelimatkalle Vaasaan. Kotijoukkue Sundom IF johtaa tappiottomana joukkueena omaa Kolmosen lohkoaan, ja tarjoaa varmasti kovan vastuksen. Harmittavasti Sinipaitojen loukkaantumissuma n√§ytt√§√§ olevan pahimmillaan juuri t√§ss√§ ottelussa, eik√§ matkaan saada aivan kovinta mahdollista nippua. Siit√§ huolimatta retkell√§ on vain yksi tavoite: Sundom IF:n kaataminen ja eteneminen Regions’ Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Loukkaantumishuolien ja kovan vastustajan lisäksi edessä on muitakin haasteita. Bussijalat on aina vaarana pitkällä pelireissulla varsinkin silloin, kun kyseessä on kauden ainakin tähän mennessä ainoa pidempi pelimatka, mutta lisäksi Sundom IF:n kotikenttä voi tuoda omat haasteensa. Kenttä sijaitsee Sundomin kylässä keskellä maaseutua, ja pahimpien kuvausten perusteella luonnonnurmikenttä kuulostaa yhtä pomppuiselta kuin viereiset viljelyspellot. Kuriositeettina todettakoon, että kentällä koti- ja vierasjoukkue käyttävät omilla vuoroillaan samoja suihkutiloja.

Tavallisesta poikkeavat olosuhteet eivät päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan ole suuremmin näkyneet otteluun valmistautumisessa.

”Samanlainen peli on tulossa mit√§ aikaisemminkin on pelattu. Tietenkin nyt p√§√§st√§√§n muutaman tunnin bussimatkalle, mik√§ tekee meid√§n joukkueelle varmaan ihan hyv√§√§. Pojat p√§√§ssee puhumaan p*skaa kesken√§√§n enemm√§n kuin mit√§ normaaleissa harjoituksissa ja peleiss√§ onnistuu. P√§√§st√§√§n olemaan yhdess√§ pidemm√§n aikaa”, Listenmaa puntaroi.

”Vastustajan pit√§isi olla t√§h√§n asti kohdatuista kovin, joskin vaikea verrata NoPSiin. Nurmikentt√§ on my√∂s uusi elementti. Se ilmeisesti on sit√§ tasoa mihin olemme Pirkkahallin harjoituksissa tottuneet, eli heikompaan nurmikentt√§√§n on kyll√§ totuttu.”

Pomppuisuuden lisäksi Sundomin kentästä tiedetään, että se on jopa Pyynikin postimerkkiä pienempi. Tiedot kotijoukkueen pelityylistä kertovat, että se ottaa kentän ominaisuudet huomioon etenemällä suoraviivaisesti ja nopeasti keskikentän yli. Lisäksi pelityyliä on kuvailtu fyysiseksi, joten kaksinkamppailuja on odotettavissa paljon.

Yleisesti ottaen Sundom IF:n pelaajaprofiilia voisi luonnehtia kokeneeksi. Suurelle yleis√∂lle tunnetuin nimi lienee keskikentt√§pelaaja Jari Sara, joka pelasi kausina 2006‚Äď15 yhteens√§ 132 liigaottelua FF Jaron paidassa. Mukaan mahtuu my√∂s yksi ottelu Tampere Unitedia vastaan kaudelta 2008, ja nyt edess√§ on siis seuraava Sinipaitojen kohtaaminen heti reilu 13 vuotta my√∂hemmin. Walesilaisella keskikentt√§pelaaja Richard Dormanilla on viel√§ Saraakin tuoreempaa liigakokemusta kausilta 2014‚Äď18 SJK:n riveiss√§, ja kuluvalla kaudella h√§n on tehnyt nelj√§ maalia pelaamassaan seitsem√§ss√§ ottelussa. Eniten maaleja eli yhteens√§ kuusi on tehnyt hy√∂kk√§√§j√§ Alexander Kronholm, joka siirtyi Sundomiin kaudeksi 2018 k√§yty√§√§n l√§pi Vasa IFK:n junioriputken.

Tampere Unitedilla on puolestaan menossa harmillinen loukkaantumisten suma. Uusia poissaolijoita ovat torstaina jo pelin alussa pois vaihdettu Jesse Oksanen, kakkosjoukkueen peliss√§ uudelleen osumaa saanut maalivahti Henri Savolainen sek√§ Ali Aitbenzanzoun. Lis√§ksi poissa ovat edelleen Arttu M√§tt√∂, Po Law ja erityisen harmillisesti Sundom IF:ss√§ viimeiset kaksi kautta pelannut Ville Kukkanen ‚Äď sek√§ tietenkin pitk√§aikaispotilaan Hakim Belbachir ja Iikka H√§kkinen.

”Loukkaantumisia on v√§h√§n liikaa t√§h√§n kohtaan, mutta ihan kilpailukykyinen joukkue saadaan kasaan, eik√§ se siihen tule kaatumaan. Ihan hyvin voitaisiin pelata t√§ll√§ joukkueella muutoinkin, emmek√§ me mene miss√§√§n nimess√§ sen taakse, ett√§ joku on poissa loukkaantumisen takia”, Listenmaa painottaa.

Ottelu potkaistaan k√§yntiin Sundomissa sunnuntaina 15.8. klo 16.00. Silloin n√§hd√§√§n, millainen kamppailu saadaan aikaiseksi, kun L√§ntisen alueen Kolmosen lohkojen B ja C tappiottomat k√§rkijoukkueet kohtaavat, ja kumpi ottaa paikan Suomen Regions’ Cupin seuraavalla kierroksella. TamUn twitterseuranta palvelee j√§lleen heit√§, joilla ei ole reissuhousut jalassa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.