Ottelu­ruuhka päätökseen FC Nokian vieraana

22/05/2023 TamU naiset
Otteluennakko

Tampere United matkustaa tiistai-iltana naapurikuntaan Nokialle otteluruuhkan viimeiseen otteluun FC Nokiaa vastaan. Luvassa on kauden toinen ottelu nurmella, sillä ottelu pelataan Nokian keskuskentällä. Sinipaidoilla on jo kolme ottelua pelattuna reilun viikon sisään, joten pelaajien rasitustaso on korkealla. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 19.30 joten päivän pahin kuumuus on hellittänyt jo ottelun alkaessa. Haaste on joka tapauksessa kova, sillä FC Nokia johtaa sarjaa ainoana puhtaan pelin joukkueena, kun useimmilla joukkueilla on pelattuna neljä ottelua.

FC Nokia

  • Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin neljä kertaa, ja TamU ei ole hävinnyt kertaakaan.
  • Puhtaalla pelillä sarjaa johtava FC Nokia lähtee otteluun suosikkina.
  • Peliruuhkan keskellä taisteleva TamU kaipaa paluuta voittojen tielle mollivoittoisten tulosten jälkeen.

TamU ja FC Nokia ovat kohdanneet Kolmosessa kahtena viimeisenä, ja joukkueiden välillä on nähty tiukkoja vääntöjä. Otteluihin on muodostunut kunnollista paikallispelin tuntua, mikä on tuonut otteluihin lisäjännitystä. Aiemmista sarjaotteluista TamU on voittanut kaksi ja kaksi kertaa on päädytty tasapeliin.

FC Nokia lähtee kuitenkin ennakkosuosikkina tiistain otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, kun peilataan kuluneen kauden tuloksia. Nokialaiset ovat aloittaneet sarjakautensa vahvasti ilman pistemenetyksiä, kun he ovat kohdanneet alkukauden aikana TPS:n kakkosjoukkueen, LiePan, TuTon ja IFK Mariehamnin.

FC Nokia on siis tehnyt otteluissaan vakuuttavaa jälkeä. Joukkue on päästänyt vain kolme maalia sarjassa ja tehnyt itse yksitoista. Suomen Cupissa nokialaiset ovat kohdanneet FC Hakan ja PIFin voittaen nekin molemmat.

Tampere Unitedin kausi on sitävastoin alkanut ailahtelevasti. Sinipaidat olivat mukana Suomen Cupissa kolme kierrosta, ja pystyivät taistelemaan 90 minuuttia Ykkösessä pelaavaa Pallo-Iiroja vastaan. Samaan aikaan TamU on kuitenkin ehtinyt hävitä PIFille sekä cupissa että sarjassa, ja lisäksi lauantaina joukkue hävisi HJS:lle.

Koossa TamUlla on tässä vaiheessa kuusi sarjapistettä neljästä ottelusta, ja se ei vastaa joukkueen tavoitteita. Myös maalinteossa on viime aikoina ollut haasteita, sillä TamU on pelannut Pallo-Iirot-ottelu mukaan lukien täydet kolme ottelua peräkkäin tekemättä maaliakaan.

Paikallisottelussa kaikki on kuitenkin mahdollista, ja juuri nyt TamUn olisi korkea aika kääntää hyvä pelillinen tekeminen maaleiksi ja sarjapisteiksi. Samalla TamU nousisi sarjakärjen kantaan, ja taistelu sarjanoususta jatkuisi entistä kiivaampana. Lähde siis tiistai-iltana Nokialle kannustamaan TamU-naiset voittoon!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49