Osta lippu­paketti kahteen viimeiseen Pyynikin otteluun

10/07/2023 TamU
Uutinen

Miesten edustusjoukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana Tampere Unitedin kodiksi muodostuneella Pyynikin urheilukentällä. Näistä ensimmäinen pelataan ensi lauantaina 15.7. klo 16.00 Espoon Palloseuraa vastaan, ja heti seuraavana viikonloppuna sunnuntaina 23.7. klo 16.00 on vuorossa Ilveksen kakkosjoukkueen kohtaaminen Pyynikillä. Tiketissä on nyt myynnissä edullinen lippupaketti, jolla pääsee näihin molempiin otteluihin. Lippupaketin hinta on 16 € aikuisilta ja 10 € alennusryhmiltä. Säästöä erillisiin lippuihin tulee molemmissa tapauksissa 4 €, sillä irtoliput maksavat 10 € aikuisilta ja­ 7 € alennusryhmiltä.

Viimeiset pelit Pyynikillä

  • TamU – EPS la 15.7. klo 16.00
  • TamU – Ilves 2 su 23.7. klo 16.00
  • Tarjolla edullinen lippupaketti hintaan 16 € / 10 €. Osta ennakkoon Tiketistä!

Yli kymmenen vuotta ja yli sata peliä. Siinä on historiaa kerrakseen. Jäähyväiset Pyynikille ovat varmasti tunteikkaat.

- Antti Niemistö
Tampere Unitedin puheenjohtaja

Tampere Unitedin historia Pyynikin urheilukentällä on pitkä, ja kattaa ennen kahta viimeistä ottelua kaikkiaan 103 virallista ottelua viidellä eri sarjatasolla ja kahdessa eri cup-kilpailussa. Suomen Cupia tosin ei ole kertaakaan päästy pelaamaan Pyynikillä. Sarjanousua Pyynikillä on juhlittu yhteensä neljä kertaa.

Sinipaitojen ensimmäinen ottelu Pyynikin urheilukentällä oli samalla ensimmäinen virallinen ottelu uuden tulemisen aikakaudella. Silloin pelattiin TamU-K:n nimellä, kilpailuna oli Suomen Regions’ Cup ja pelipäivä oli 21.4.2012.

Vastassa oli Kangasalan Voitto eli seura, joka oli edellisen kerran kohdattu Suomen Cupissa kaudella 2004. Tämän Suomen Cupin ottelun TamU oli voittanut Kyötikkälän nurmella puhtaasti 0–5, mutta Suomen Regions’ Cupin ottelussa KaVo kaatoi ensimmäistä peliään Kutosessa vielä odottaneen TamU-K:n maalein 0–3.

Heti kaudella 2012 seurayhteisön yhteinen toive oli, että kaikki pelit saataisiin pelata Pyynikillä, sillä muilla mahdollisille kentillä ei ollut varsinaisia katsomoita. Sarjapeleissä tämä jäi kuitenkin haaveeksi sarjatason ollessa alin mahdollinen. Syksyn kahdessa nousukarsintaottelussa kuitenkin Pyynikille jälleen päästiin, ja jo silloin sitä muodostui ikimuistoisten iltojen näyttämö.

Jo seuraavalla kaudella Vitosessa TamU sai pelata valtaosan otteluistaan Pyynikillä, ja kausilla 2014–16 TamU pelasi jo kaikki kotiottelunsa paria poikkeusta lukuunottamatta omalla kotikentällään.

Pelit Pyynikillä jatkuivat myös Kakkosessa

Nousu Kakkoseen kaudeksi 2017 toi mahdollisuuden pelata valtaosa otteluista Tammelan stadionilla, mutta silloinkin kausi aloitettiin Pyynikin urheilukentällä Tammelan ja Ratinan nurmien oltua vielä pelikelvottomia. Tampere Unitedin ensimmäinen maali Kakkosessa tehtiin nimenomaan Pyynikillä.

Kaudella 2018 puolestaan talvi teki temppunsa luonnonnurmille siten, että TamU pelasi peräti kuusi kotiotteluaan Pyynikillä. Kaudella 2019 taasen tamperelaisten seurojen sarjatasot muuttuivat siten, että TamU ei olisi päässyt Tammelaan kuin korkeintaan pari-kolme kertaa koko kauden aikana, jolloin oli helppo tehdä päätös pelata kaikki kotiottelut Pyynikillä.

Kaudet 2020–21 TamU pelasi Kolmosessa ja kotipelit pelattiin Pyynikillä. Tämä jatkui vielä kaudella 2022 Kakkosessa, mutta kaudeksi 2023 pääosa otteluista vietiin Kaupin jalkapallostadionille erityisesti pelaajien ja valmentajien toiveesta. Kaudella 2024 TamU pelaa uudella Tammelan stadionilla.

”Yli kymmenen vuotta ja yli sata peliä. Siinä on historiaa kerrakseen. Jäähyväiset Pyynikille ovat varmasti tunteikkaat, vaikka onneksi sinne päästään takaisin seuran muiden aikuisjoukkueiden peleissä. Toivottavasti seurayhteisö syttyy näihin heinäkuun kahteen peliin ja tulee sankoin joukoin paikalle”, sanoo Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Viimeiset pelit Pyynikin urheilukentällä pelataan siis lauantaina 15.7. klo 16.00 EPS:ää vastaan ja sunnuntaina 23.7. klo 16.00 Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Nämä molemmat ottelut kattava lippupaketti kannattaa ostaa ennakkoon Tiketistä, sillä näin välttyy jonoilta lipunmyynnissä, ja samalla liput saa hiukan halvemmalla. Nyt ostoksille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49