Omar Khary tuo liiga­kokemusta keski­kentälle

27/06/2018
Uutinen

Viimeiset kaudet liigassa ja Ykkösessä pelannut keskikenttäpelaaja Omar Khary, 23, siirtyy Tampere Unitediin loppukauden mittaisella sopimuksella. Khary on monelle pirkanmaalaiselle jalkapallon ystävälle tuttu, sillä kaudella 2015 seurana oli Ilves ja viime kaudella Khary pelasi Valkeakoskella Hakan riveissä. Pirkanmaalaisseurojen välissä meni kausi liigassa pelanneessa PK-35:ssä.

Vaikka Khary on päässyt pelaamaan Suomen korkeimmilla sarjatasoilla, lopullinen läpimurto kansalliselle huipulle on jäänyt tekemättä. Tampere United tarjoaakin hänelle hyvän mahdollisuuden palata kentille pienen tauon jälkeen: ”Viime kausi oli erittäin rikkonainen. Jo kauden alussa kantapää alkoi vaivaamaan ja pelasin lopulta särkylääkkeen avulla elokuuhun asti. Fiksua se ei ollut, sillä vaiva pysyi sitkeästi mukana yli vuoden. Toiveeni onkin, että jalat kestäisivät tämän kauden, ja voisin auttaa TamUa mahdollisimman paljon”, kertaa Khary epäonnista viime vuottaan.

Tampereelle pelaajan houkutteli työpaikka, mutta myös seuran uudella valmennuksella oli näppinsä pelissä: ”Siirtoon vaikutti paljon keskustelut nykyisin valmentavan Leroy Malukan kanssa, sekä tietysti Tampere Unitedin mahtavat kannattajat”, Khary paljastaa.

Omar Khary aloitti pelaamisen HJK:ssa, jonka organisaatiossa tämä vaikutti aina edustusjoukkueen porteille asti. ”Sinne rahkeet eivät enää riittäneet ja siirryin sitten liigassa Ilvekseen ja sittemmin PK-35:een”, Khary kertaa.

Sinipaidat saavat Kharystä hyvin peliä lukevan keskikenttäpelaajan: ”Pelaajana vahvuuteni on pelillisissä asioissa; pallo pysyy hyvin mukana ja väitän ymmärtäväni peliä hyvin. Mieluisin pelipaikka on alempi keskikenttä”, Khary arvioi.

Tavoitteista kysyessä vastaus on selkeä: ”Joukkueen tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä loppukaudesta ja katsoa mihin se riittää. Henkilökohtainen tavoitteeni on pysyä terveenä ja nauttia jalkapallosta.”

Myös päävalmentaja Malukan huomiot Kharystä ovat samansuuntaiset kuin pelaajalla itsellään: ”Omar on erittäin taitava pelaaja jolla on hyvä tekninen osaaminen ja taktinen tietämys jalkapallosta. Pidän häntä yleispelaajana, joten hän antaa minulle enemmän vaihtoehtoja kentälle. Omar Khary on erinomainen hankinta Tampere Unitediin”.

Vaikka Khary on vasta 23 vuoden ikäinen, Leroy Maluka kehuu hänen tuovan kokemusta joukkueeseen: ”Omar on pelannut niin Veikkausliigassa kuin Ykkösessä, ja näin ollen tuo lisää tarvittavaa kokemusta joukkueeseen. Ollessaan joukkueen kokeneimmasta päästä, hän tietää tarkkaan mitä häneltä vaaditaan.”

Omar Khary ei ole vielä tänään mukana Oulussa, kun Sinipaidat kohtaavat Herculeksen klo 18.30 Castrenin kentällä. Näillä näkymin kotiyleisö näkee Omar Kharyn ensimmäisen kerran kentällä tulevana sunnuntaina, kun KuFu98 saapuu vierailulle Tammelaan. ”Tulkaa sankoin joukoin kannustamaan!” päättää Sinipaitojen uusin vahvistus.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49