27.5.2016

 
 

Nurmikausi alkaa Euran Pallon vieraanaTampere United on saanut täyden harjoitusviikon alleen ja matkaa lauantaina Euran Pallon vieraaksi syvälle Satakuntaan. Perillä odottaa kauden ensimmäinen ottelu luonnonnurmella.

Euran Pallo nousi kuluvaksi kaudeksi Kolmoseen voitettuaan Satakunnan piirin Nelosen viime kaudella. Eurassa onkin lehtitietojen mukaan tehty kaikki mahdollinen, jotta joukkue p√§rj√§isi my√∂s Kolmosessa. Erikoisimpana ratkaisuna kotikentt√§√§ on kavennettu reilusti, jotta puolustuspeli helpottuisi altavastaajana pelattaessa. Ainakin viikko sitten taktiikka toimi, sill√§ EuPa voitti PJK:n 2‚Äď1 (0‚Äď1) Euran Wembleyn kauden avausottelussa.

Kokonaisuutena EuPan alkukausi on sujunut vaihtelevissa merkeiss√§, sill√§ tuloksena on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Realistisesti ajatellen joukkue taistelee putoamista vastaan, ja sit√§ silm√§ll√§ pit√§en alkukauden saldo on kaikesta huolimatta kohtalaisen hyv√§. Varsinaisia romahtamisia on tapahtunut vain yksi, kun TKT haki pisteet Eurasta maalein 1‚Äď7 (1‚Äď4).

Tampere Unitedilla poissaolijoiden lista on pitkä, sillä viime aikoina kentällä nähdyistä pelaajista kokoonpanosta puuttuvat työkiireiden ja pienten loukkaantumisten takia Juuso Auvinen, Niclas Kalatsev, Eemeli Peltonen, Jussi Rasva, Timo Kauppinen ja Otto Pitkänen. Pidempään poissa olleet Veli-Pekka Franssila, Ali Koljonen ja Jan Riikonen ovat myös edelleen poissa riveistä, mutta viimeksi mainittu on pikku hiljaa pääsemässä mukaan vaivojen ja sairastumisien jälkeen. Myös Veli-Pekka Franssila on jo nähty joukkueen harjoituksissa, mutta hänen paluutaan saadaan odottaa vielä pidempään. Pysyvästi poissa vahvuudesta on TPV:hen siirtynyt Chakib Belbachir.

”Meill√§ on pitk√§st√§ aikaa t√§ysi reeniviikko alla”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ iloitsee. ”Reeneiss√§ on ollut todella upea meininki, joten joten voin l√§hte√§ todella luottavaisin mielin Euraan. Saamme poissaoloista huolimatta todella laadukkaan ryhm√§√§n mukaan.”

”Selke√§ tavoitteemme on taas vied√§ peli√§mme eteenp√§in ja saada ehjemp√§√§ suoritusta ‚Äď ja sit√§ kautta tasaisempaa ysikymppist√§. P√§√§semme pelaamaan nurmelle, mik√§ on todella hieno asia. Saimme alle yhden reenin Pirkkahallin nurmella, mutta luulen, ett√§ Eurassa odottaa montaa pyk√§l√§√§ parempi nurmi”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Ottelu potkaistaan käyntiin Euran Wembleyllä lauantaina klo 15. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, ja selostuskoppiin saadaan tuttu kaksikko Manu Haapalainen ja Joonas Niemelä.