16.3.2017

 
 

Nuori toppari Antti Haavisto jatkaa SinipaidoissaViime kaudella Tampere Unitedin A-poikien kautta läpimurron edustusjoukkueeseen tehnyt toppari Antti Haavisto on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Vasta 18-vuotias puolustajalupaus on vakuuttanut valmennusjohdon talven harjoituksissa ja lähtee hakemaan Kakkosesta peliaikaa tulevalla kaudella. Peliajan takaa mahdollisuus pelata tarpeen mukaan myös seuran muissa joukkueissa.

Juniorivuotensa Antti Haavisto on pelannut paikalliskilpailija Tampereen Pallo-Veikoissa, mutta siirtyi kesäksi muutaman muun TPV-juniorin kanssa TamUn A-poikiin. ”Treenimäärä pieneni huomattavasti, mutta kesken kauden lähdin kokeilemaan edustusjoukkueeseen”, Haavisto muistelee. ”Olin positiivisesti yllättynyt, kun pääsin treeniryhmään ja sain syksyn peleissä minuuttejakin. Kausi oli monella tapaa erikoinen, mutta olen tyytyväinen että pääsin mukaan nauttimaan kovatasoisesta jalkapallossa ja erityisesti sarjanoususta.”

Viime kaudella Antti Haavisto pelasi yhteensä neljässä eri Tampere Unitedin joukkueessa. Vitosessa pelanneesta kakkosjoukkueesta ja Kutosessa pelanneesta kolmosjoukkueesta todettiin kuitenkin nopeasti, että nyt on kyseessä kaveri, joka voi pelata paljon korkeammallakin tasolla. Yksi kauden erikoisuuksista oli myös se, että Haavisto pelasi neljässä päivässä kolme miesten ottelua avauskokoonpanossa: ensin 29.8. kolmosjoukkueen Kutosen ottelun NePa Talentia vastaan, sitten 30.8. kakkosjoukkueen Vitosen ottelun TaPaa vastaan ja lopuksi vielä 1.9. edustusjoukkueen Kolmosen ottelun Euran Palloa vastaan.

Kysyttäessä miksi Haavisto valitsi myös ensi kaudelle Tampere Unitedin, vastaus on selvä: ”Tampere United on Tampereen ja koko Suomen seuroista helppo valinta erityisesti fanikulttuurin takia. Seura on menossa eteenpäin ja pelaajankin on helppo mennä eteenpäin. Odotan, että United taistelee kaudella 2017 kärkipaikoista sarjassa. Joukkueen sisällä on kilpailutilanne monilla pelipaikoilla ja se itsessään jo pakottaa kehittymään. Tämän lisäksi omasta motivaatiosta ei ole kenelläkään puutetta.”

”Antin sopimus on todella iloinen uutinen”, innostuu päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Antti nousi viime kaudella 17-vuotiaana jo avauskokoonpanoon asti, ja kehitys on jatkunut todella kovaa ylöspäin. Antti on todella nöyrä ja haluaa oppia kokoajan lisää.”

”Antti on pelannut tällä talvikaudella jo Kakkosen porukoita vastaan ja pärjännyt loistavasti. Kehitämme mielellämme tämän tason tamperelaisia junioreita, jotka eivät mahdu omiin kasvattajaseuroihinsa. Jos ja kun tulevaisuudessa saamme omasta juniorimyllystämme tämän tason pelaajia, niin pidämme niistä kyllä kiinni”, päättää päävalmentaja Mäkelö.

Antti Haaviston sopimuksen myötä TamUlla on yhteensä 21 sopimuspelaaja tulevalle kaudelle. Kakkosen kauden alkuun on aikaa enää kuutisen viikkoa, joten sopimusuutisia on tulossa piakkoin lisää. Niitä odotellessa on hyvä hankkia kausikortti TamU-kaupasta tai mobiilikausikortti ZUPticketistä. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa. Myös Tampere Unitedin jäseneksi liittyminen on tietenkin mahdollista.

Antti Haaviston haastattelu:

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Mahdi Ali
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Antti Haavisto
Tuomo Hiltunen
Tero Intala
Topias Järvelä
Roope Kostiainen
Tuomas Lehti
Sampo Ojala
Riku Oras
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Lauri Saari
Matti Saari
Mauno Sirén
Santeri Salomaa
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen