5.1.2017

 
 

Nuoret Topias Järvelä, Konsta Raittinen ja Santeri Salomaa sopimuksiinTampere United on värvännyt kolme nuorta paikallista pelaajaa, kun 20-vuotias hyökkääjä Topias Järvelä, 21-vuotias keskikentän pohjapelaaja Konsta Raittinen ja 22-vuotias toppari Santeri Salomaa laittoivat puumerkkinsä sopimuspapereihin. Kolmikko lähtee haastamaan kokeneemmat pelaajat peliajasta sekä kehittymään jalkapalloilijoina.

Topias Järvelä on Ilveksen kasvatti ja käynyt läpi seuran koko junioripolun. Viime kaudella hän pelasi Ilveksessä 16 ottelua A-poikien SM-sarjassa ja teki näissä otteluissa viisi maalia. Paletin täydensivät 17 ottelua ja 8 maalia Ilveksen kakkosjoukkueessa, jonka riveissä hänet nähtiin myös molemmissa Tampere Unitedia vastaan pelatuissa Kolmosen ottelussa.

Kakkosen peleist√§ J√§rvel√§ll√§ on kokemusta jo B-juniori-ik√§isen√§ kaudelta 2013 Klubi 04:n paidassa, jolloin h√§n sai kymmeness√§ ottelussa vaihtelevasti peliaikaa tekem√§tt√§ maaleja. T√§t√§ ennen J√§rvel√§ pelasi kauden 2012‚Äď13 saksalaisen Chemnizer FC:n B-pojissa viett√§ess√§√§n samalla vaihtovuoden paikallisessa lukiossa.

Vuonna 2012 Topias Järvelä esiintyi myös Suomen poikamaajoukkueessa. Syyskyisessa debyytissään Romaniaa vastaan hän tuli kentälle harjoitusottelun 60. minuutilla ja teki maalin 20 minuuttia myöhemmin. Lisäksi Järvelä pelasi lokakuussa kahdessa EM-karsintaottelussa. San Marinoa vastaan hän oli avauskokoonpanossa mutta maalit jäivät tekemättä. Andorraa vastaan Järvelä puolestaan tuli sisään juuri ennen tunnin täyttymistä ja teki maalin reilu vartti myöhemmin.

”Tarvitsin uuden alun uralleni ja TamU nousi Kakkoseen. Seuran halu menn√§ eteenp√§in oli jo aiemmin her√§tt√§nyt mielenkiinnon.”
‚Äď Topias J√§rvel√§

”Tarvitsin uuden alun uralleni ja TamU nousi Kakkoseen”, pelkist√§√§ J√§rvel√§ siirron taustat. ”My√∂s seuran halu menn√§ eteenp√§in oli jo aiemmin her√§tt√§nyt mielenkiinnon, ett√§ TamUssa olisi hienoa pelata joskus. Olen seurannut t√§t√§ uutta tulemista tarkasti joka kaudella. Nuoruudesta muistan Antti Pohjan Tammelan iltavaloissa. Ihan pikkuskidist√§ olen siis seurannut TamUa, ja silloinhan se oli my√∂s se joukkue, jossa kaikki unelmoi pelaavansa.”

”Muistan kun Topias palasi Tampereelle ja n√§in h√§nen pelaavan Ilveksen A-junnuissa. Olen seurannut tarkasti h√§nen kehittymist√§√§n, ja kun Ilves-ura meni umpikujaan oli aika iske√§. Olen varma, ett√§ nuoren miehen motivaatio ja meid√§n huikea seurayhteis√∂ ovat menestysresepti tulevaisuudelle”, kommentoi puolestaan pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrj√§ siirron syntymist√§.

”Topias on nuori ja hyvin lahjakas pelaaja, joka tuo ison lis√§n hy√∂kk√§yspeliimme”, s√§est√§√§ p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Topias pystyy pelaamaan niin laidassa kuin my√∂s k√§rjess√§kin. H√§nell√§ on paljon hyvi√§ ominaisuuksia tulla hyv√§ksi hy√∂kk√§√§j√§ksi Suomen korkeimmilla sarjatasoilla. Topias on viel√§ nuori pelaaja ja oikeiden asioiden harjoittelulla ja kovalla treenill√§ h√∂nell√§ on paljon annettavaa Sinipaidoille.”

J√§rvel√§ kertoo p√§√§sseens√§ nopeasti sis√§√§n joukkueeseen. ”Koppiin kun meni niin siell√§ sai heti otteesta kiinni. Joukkue on hyv√§ ’kaveriporukka’, joka tekee toisten eteen kaikkensa. Se on t√§ynn√§ johtavia tyyppej√§, jotka pystyv√§t ottamaan joukkueen haltuun kopissa ja kent√§ll√§.”

”Oma tavoitteeni on vakiinnuttaa avauksen paikka, ja olla pelote vastustajalle ja apu omalle joukkueelle omalla vahvalla tekemisell√§ etenkin kent√§n viimeisell√§ kolmanneksella. Olisihan se hienoa pysty√§ osoittamaan, ett√§ yli kymmennen maalin kausi olisi mahdollinen”, J√§rvel√§ suunnittelee.

Loppuun J√§rvel√§ haluaa viel√§ hehkuttaa uutta seuransa: ”Onhan TamU kent√§ll√§ ja sen ulkopuolella Suomen seksikk√§in seura!”

Konsta Raittinen tulee taistelemaan keskikentälle

Keskikenttäpelaaja Konsta Raittinen on Topias Järvelän tapaan Ilveksen kasvatti. Hänen ainoa aikaisempi suurempi poikkeama Ilves-polulta oli TKT:ssa B-ikäisenä pelatut kaksi kautta, joista jälkimmäisen hän pelasi kokonaan seuran A-pojissa. Viime kaudella Raittinen oli jo yli-ikäinen junioriotteluihin, ja koko kausi meni Ilveksen kakkosjoukkueessa Kolmosen otteluita pelaten. Otteluita kertyi yhteensä 18 Kolmosessa ja kaksi Suomen Cupissa.

”Ajattelin jo viime kaudella, ett√§ olisi mukava p√§√§st√§ edustamaan Tampere Unitedia”, t√§ydet minuutit molemmissa TamU-otteluissa pelannut Raittinen paljastaa. ”Halusin TamUun, koska joukkue pyrkii p√§√§sem√§√§n koko ajan eteenp√§in. Joukkueessa on my√∂s kokeneempia pelaajia, ja uskon ett√§ saan heilt√§ vinkkej√§ ja muita neuvoja, mit√§ kannattaa tehd√§. My√∂s fanit tuovat lis√§√§ sit√§ tunnetta ja fiilist√§ peleiss√§.”

Raittisen ensikokemukset joukkueesta ovat hyv√§t. ”Joukkue on t√§ynn√§ hyvi√§ pelaajia, ja minut on otettu hyvin vastaan. Sen suurempia tavoitteita en ole itselle asettanut, mutta ainakin sellainen tavoite on ett√§ siell√§ k√§rkikastissa oltaisiin. Tosin t√∂it√§ pit√§√§ tehd√§ ja paljon ett√§ sinne p√§√§st√§√§n, mutta mit√§√§n estett√§ en siihen n√§e ettei pystytt√§isi siihen”, nuori keskikentt√§pelaaja paaluttaa.

”Konsta tuo keskikent√§lle fysiikkaa ja kovaa taistelua”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ n√§kee. ”Konstaa on ilo seurata. sill√§ Jokaisessa treeneiss√§ ja jokaisessa tilanteessa Konsta antaa aina kaikkensa. N√§m√§ asiat mahdollistavat Konstan kehittymisen pelaajana, ja h√§n sopiikin joukkueeseemme erityisen hyvin. Olemme pyrkineet antamaan tamperelaisille nuorille mahdollisuuden p√§√§st√§ pelaamaan Kakkosta ja pojat ovat tarttuneet tilaisuuteen hienosti.”

”Konsta oli viime kauden peleist√§ monelle meid√§n pelaajille ja taustaihmisille eniten mieleen j√§√§nyt vastustaja”, paljastaa pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrj√§. ”Noin nuorella kaverilla on karhun voimat ja matala painopiste. J√§lleen p√§√§semme nauttimaan siit√§, ett√§ lahjakas nuori valitsee meid√§t ja laittaa itsens√§ likoon jalkapallon parissa.”

Santeri Salomaa lähtee kokeilemaan rajojaan

Santeri Salomaa on pelannut lähes koko tähänastisen uransa Nokian Palloseurassa. Nuori toppari pääsi siis kokemaan Tampere Unitedin otteluiden tunnelman kentältä käsin jo viime kaudella, kun nokialaiset pelasivat Sinipaitojen kanssa samassa sarjassa. Näissä otteluissa Salomaa pääsi tilastoihinkin, kun jälkimmäisessä Menkalan kohtaamisessa hän tuli ulosajetuksi kaadettuaan alimpana pelaajana nykyisen joukkuetoverinsa Mehdi Fennanen.

”Viime kausi oli itselt√§ni hyv√§ NoPSissa, ja p√§√§tin l√§hte√§ kokeilemaan rajojani TamUssa kun mahdollisuus siihen tuli”, taustoittaa 19 Kolmosen peli√§ viime kaudella pelannut Salomaa seuravalintaansa.

Salomaa liittyi TamUn harjoitusvahvuuteen J√§rvel√§n ja Raittisen tapaan marras-joulukuun treenijaksolla, ja ensikokemukset ovat selke√§t.”Todella iskukykyinen ja monipuolinen joukkue”, Salomaan luonnehtii ja jatkaa omista tavoitteistaan: ”Menn√§√§n askel kerrallaan. Ensimm√§isess√§ tavoitteessa ollaan kun sain laittaa nimen paperiin. Seuraava tavoite on ansaita pelipaikka avauksessa.”

”Santtu on soturi. N√§en h√§ness√§ paljon samaa kuin itsess√§ni, paitsi h√§n on tietysti pirusti parempi jalkapalloilija. Uskon lujasti, ett√§ h√§n laittaa kokeneemmat topparimme koville avauksen paikasta”, paaluttaa pelaajakoordinaattori Suonsyrj√§.

”Santun tunnen jo vuosien ajalta NoPSista ja tied√§n mihin h√§n pystyy. Santtu on joukkuepelaaja, joka pelaa aina joukkueelle sata lasissa. Odotan Santulta paljon ja uskon ett√§ h√§n ly√∂ itsens√§ l√§pi kakkosessa t√§ll√§ kaudella”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ n√§kee.

TamU on julkistanut yhteenä 17 sopimusta kaudelle 2017, eivätkä tammikuun alun sopimusuutiset ole suinkaan vielä ohi. Uusia julkistuksia odotellessa kannattaa hankkia TamU-kaupasta Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2017. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa. Myös Tampere Unitedin jäseneksi liittyminen on tietenkin mahdollista.

Topias Järvelän ja Konsta Raittisen haastattelu:

Santeri Salomaan haastattelu:

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tero Intala
Topias Järvelä
Ali Koljonen
Roope Kostiainen
Tuomas Lehti
Sampo Ojala
Riku Oras
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Lauri Saari
Matti Saari
Santeri Salomaa
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen