8.9.2016

 
 

Nousutaistelu jatkuu lauantaina PirkkalassaTampere Unitedin kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Pirkkalan Jalkapalloklubia vastaan. Alunperin piskuiselle Killon nurmelle merkitty ottelu pelataan Pirkkalan täysmittaisella keskuskentällä, jonka vastauusittu tekonurmi on saanut valtavasti kehuja. Sarjakärjessä otteluun lähtevän TamUn kannalta ottelun asetelma on selvä, sillä vain täydet kolme pistettä pitää Sinipaitojen kaulan takaa-ajajiin eli Pallo-Iiroihin ja Ilves-Kissoihin turvallisena.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vain reilu kuukausi takaperin TamUn kes√§kuisten cup-kiireiden takia kes√§kuulta elokuulle siirretyss√§ ottelussa. Vaikka TamU ei ollut tuolloin parhaimmillaan, ruutiinitaso riitti ansaittuun 3‚Äď1 (2‚Äď0) -voittoon. Pyynikill√§ pelatussa ottelussa maalinteossa onnistuivat TamUsta Valtteri Uimonen, Matti Saari ja Mehdi Fennane. PJK:n ainokaisen teki kaudella yhteens√§ viisi maalia tehnyt Elias Harala, joka on samalla PJK:n paras maalintekij√§.

TamU-kohtaamisen j√§lkeen PJK on pelannut nelj√§ ottelua. Saldona on voitot PS-44:st√§ vieraissa Tehtaan kent√§ll√§ ja EuPasta Pirkkalan keskuskent√§ll√§. Tappiot tulivat viel√§ Killon kent√§ll√§ pelatussa ottelussa Loisketta vastaan sek√§ juuri edellisell√§ kierroksella Pallo-Iiroja vastaan √Ąij√§nsuolla. Vaikka Pallo-Iirot hallitsi ottelua, PJK vei ottelun viel√§ tauolle tasaisissa lukemissa 1‚Äď0, ja loppulukemat 4‚Äď0 p√§√§siv√§t repe√§m√§√§n vasta toisen jakson aikana.

Kokonaisuutena PJK:n kausi on ollut heikko, sill√§ sen 17 ottelussa ker√§√§m√§t 16 pistett√§ oikeuttavat vasta sarjan kymmenenteen sijaan. Joukkueen maaliero on kuitenkin pistesaldoon n√§hden varsin siedett√§v√§ 25‚Äď35. Suurin osa PJK:n otteluista on ollut hyvin v√§h√§maalisia, ja joukkue on tullut tunnetuksi tiiviist√§ koko joukkueen puolustuspelist√§. Toisaalta Pirkkalan keskuskent√§n erinomaiset olosuhteet antavat TamUlle kaikki edellytykset pelata sit√§ iloista ja monipuolista hy√∂kk√§yspeli√§, jossa joukkue on parhaimmillaan.

Oman säväyksensä PJK:n syyskauteen antaa myös futsal-kauden alkaminen. PJK pelaa tulevalla kaudella Futsal-Liigassa, ja harjoitusottelut ovat jo alkaneet torstaisella ottelulla Someron Voiman vieraana. Nähtäväksi jää, onko tällä vaikutusta lauantaina TamUa vastaan pelaavaan kokoonpanoon.

Tampere Unitedilla saa j√§lleen otteluun vahvan kokoonpanon. Korttitilin t√§yttymisen my√∂t√§ tulleen pelikieltonsa k√§rsinyt Riku Oras palaa kokoonpanoon, ja lis√§ksi jalkavamman takia kuukauden verran poissa ollut Sasha PopovitŇ° on todenn√§k√∂isesti mukana. Maalivahti Juuso Auvinen puolestaan on liev√§n nilkkavamman takia poissa kokoonpanosta, ja kakkosjoukkueessa pelituntumaa yll√§pit√§nyt Jussi Siltanen saa torjuntavuoron. Lis√§ksi Jan Riikonen on sairastunut ja Lauri Saaren polvivamma pit√§√§ miehen poissa kentilt√§ koko loppukauden.

”P√§√§semme pelaamaan Pirkkalan uudelle, loistavalle tekonurmelle, ja uskon ett√§ kentt√§ sopii meille hyvin”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ iloitsee. ”Kuten olen monta kertaa maininnut, jokainen peli on t√§ss√§ vaiheessa kautta todella t√§rke√§. Viimeisiss√§ peleiss√§ joukkueesta on paistanut peli-ilo ja rentous, ja n√§m√§ ovat taas ne t√§rkeimm√§t asiat mitk√§ pit√§√§ kent√§ll√§ n√§ky√§. Niiden kautta tulee my√∂s taistelu ja syd√§n mukaan, jolloin meill√§ on taas mahdollisuus tehd√§ hyv√§ tulos.”

”Ainoa murheen aihe on ollut meid√§n reenivuorot. Ne alkavat klo 20 tai my√∂hemmin, eik√§ kentill√§ ole valoja, joten pimeys on haitannut reenaamista. Onneksi Vesilahden kunta antoi meille ensi viikosta alkaen kaksi vuoroa heid√§n hyv√§lt√§ tekonurmeltaan”, M√§kel√§ kiittelee.

PJK ja TamU kohtaavat siis Pirkkalan keskuskentällä lauantaina 10.9. klo 15 alkaen. Ottelua ei poikkeuksellisesti nähdä TamU-TV:ssä, sillä yksikään kolmesta kuvaajasta ei ole lauantaina käytettävissä. Twitter-seuranta palvelee toki niitä, jotka eivät pääse kentän laidalle.