Nousutaistelu jatkuu lauantaina Pirkkalassa

08/09/2016
Otteluennakko

Tampere Unitedin kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Pirkkalan Jalkapalloklubia vastaan. Alunperin piskuiselle Killon nurmelle merkitty ottelu pelataan Pirkkalan täysmittaisella keskuskentällä, jonka vastauusittu tekonurmi on saanut valtavasti kehuja. Sarjakärjessä otteluun lähtevän TamUn kannalta ottelun asetelma on selvä, sillä vain täydet kolme pistettä pitää Sinipaitojen kaulan takaa-ajajiin eli Pallo-Iiroihin ja Ilves-Kissoihin turvallisena.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vain reilu kuukausi takaperin TamUn kesäkuisten cup-kiireiden takia kesäkuulta elokuulle siirretyssä ottelussa. Vaikka TamU ei ollut tuolloin parhaimmillaan, ruutiinitaso riitti ansaittuun 3–1 (2–0) -voittoon. Pyynikillä pelatussa ottelussa maalinteossa onnistuivat TamUsta Valtteri Uimonen, Matti Saari ja Mehdi Fennane. PJK:n ainokaisen teki kaudella yhteensä viisi maalia tehnyt Elias Harala, joka on samalla PJK:n paras maalintekijä.

TamU-kohtaamisen jälkeen PJK on pelannut neljä ottelua. Saldona on voitot PS-44:stä vieraissa Tehtaan kentällä ja EuPasta Pirkkalan keskuskentällä. Tappiot tulivat vielä Killon kentällä pelatussa ottelussa Loisketta vastaan sekä juuri edellisellä kierroksella Pallo-Iiroja vastaan Äijänsuolla. Vaikka Pallo-Iirot hallitsi ottelua, PJK vei ottelun vielä tauolle tasaisissa lukemissa 1–0, ja loppulukemat 4–0 pääsivät repeämään vasta toisen jakson aikana.

Kokonaisuutena PJK:n kausi on ollut heikko, sillä sen 17 ottelussa keräämät 16 pistettä oikeuttavat vasta sarjan kymmenenteen sijaan. Joukkueen maaliero on kuitenkin pistesaldoon nähden varsin siedettävä 25–35. Suurin osa PJK:n otteluista on ollut hyvin vähämaalisia, ja joukkue on tullut tunnetuksi tiiviistä koko joukkueen puolustuspelistä. Toisaalta Pirkkalan keskuskentän erinomaiset olosuhteet antavat TamUlle kaikki edellytykset pelata sitä iloista ja monipuolista hyökkäyspeliä, jossa joukkue on parhaimmillaan.

Oman säväyksensä PJK:n syyskauteen antaa myös futsal-kauden alkaminen. PJK pelaa tulevalla kaudella Futsal-Liigassa, ja harjoitusottelut ovat jo alkaneet torstaisella ottelulla Someron Voiman vieraana. Nähtäväksi jää, onko tällä vaikutusta lauantaina TamUa vastaan pelaavaan kokoonpanoon.

Tampere Unitedilla saa jälleen otteluun vahvan kokoonpanon. Korttitilin täyttymisen myötä tulleen pelikieltonsa kärsinyt Riku Oras palaa kokoonpanoon, ja lisäksi jalkavamman takia kuukauden verran poissa ollut Sasha Popovitš on todennäköisesti mukana. Maalivahti Juuso Auvinen puolestaan on lievän nilkkavamman takia poissa kokoonpanosta, ja kakkosjoukkueessa pelituntumaa ylläpitänyt Jussi Siltanen saa torjuntavuoron. Lisäksi Jan Riikonen on sairastunut ja Lauri Saaren polvivamma pitää miehen poissa kentiltä koko loppukauden.

”Pääsemme pelaamaan Pirkkalan uudelle, loistavalle tekonurmelle, ja uskon että kenttä sopii meille hyvin”, päävalmentaja Mikko Mäkelä iloitsee. ”Kuten olen monta kertaa maininnut, jokainen peli on tässä vaiheessa kautta todella tärkeä. Viimeisissä peleissä joukkueesta on paistanut peli-ilo ja rentous, ja nämä ovat taas ne tärkeimmät asiat mitkä pitää kentällä näkyä. Niiden kautta tulee myös taistelu ja sydän mukaan, jolloin meillä on taas mahdollisuus tehdä hyvä tulos.”

”Ainoa murheen aihe on ollut meidän reenivuorot. Ne alkavat klo 20 tai myöhemmin, eikä kentillä ole valoja, joten pimeys on haitannut reenaamista. Onneksi Vesilahden kunta antoi meille ensi viikosta alkaen kaksi vuoroa heidän hyvältä tekonurmeltaan”, Mäkelä kiittelee.

PJK ja TamU kohtaavat siis Pirkkalan keskuskentällä lauantaina 10.9. klo 15 alkaen. Ottelua ei poikkeuksellisesti nähdä TamU-TV:ssä, sillä yksikään kolmesta kuvaajasta ei ole lauantaina käytettävissä. Twitter-seuranta palvelee toki niitä, jotka eivät pääse kentän laidalle.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2