Nousutaistelu jatkuu lauantaina Nokialla

02/10/2020
Otteluennakko

Ilves-Kissojen sunnuntainen voitto Nokian Palloseurasta jätti Tampere Unitedin nousuhaaveiden elämänlangan ohueksi, mutta Sinipaidat lähtee lauantaina Nokian keskuskentällä tarttumaan täysillä siihen lankaan mihin on yhä mahdollista tarttua.

Kun kautta on jäljellä kaksi ottelua, on asetelma TamUn kannalta harvinaisen selvä. Viisi pistettä erottaa Sinipaidat sarjakärjestä, joten nyt tarvitaan yhä niitä kuuluisia kolmen pisteen voittoja sekä apuja muilta. Niitä apuja toki tarvitaan jo paljon.

Nousukarsintapaikka on seuraavan kerran liipaisimella Ilves-Kissoille lauantaina, kun Tampere United matkaa sarjanelosen Nokian Palloseuran vieraaksi. Mikäli United ei raahaa täyttä pistesäkkiä 12-tien moottoriväylää pitkin paluutuomisina Tampereelle, on Ilves-Kissojen nousukarsintapaikka selviö. TamUn voittaessa katseet kääntyvät sunnuntaihin, jolloin Ilves-Kissat matkaa Valkeakoskelle Pallo-Seppojen vieraaksi.

”Olemme yhä elossa. Mahdollisuutemme ovat toki enää hyvin pienet, mutta koitamme jälleen lauantaina antaa sen pienen paineen Kissojen suuntaan siihen seuraavaan peliin. Voitto vaatii meiltä kuitenkin jälleen kovan onnistumisen, että pystymme sen paineen heille antamaan”, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee.

Lähtökohta otteluun ei TamUn kannalta ole varsinaisesti muuttunut mihinkään viimeisistä peleistä. Voittoja tarvitaan, mutta piste-eroa kärkeen ei lopulta ole saatu kurottua kuin vain keskinäisessä ottelussa. Edellinen ottelu Nokian Palloseuraa vastaan oli Sinipaitojen näytöstä ja yksi TamUn kauden parhaista esityksistä. Listenmaan mukaan tarina on kuitenkin jälleen kerran uusi.

”Edellisessä pelissä tuntui, että NoPS sopi meille hyvin vastustajana, mutta se oli se peli ja nyt mennään taas eri alustalle, ja molemmilla joukkueilla on jälleen eri pelaajia kentällä. Eihän sitä taas tiedä mitä siellä tulee tapahtumaan, mutta varmaankin fyysistä pelaamista se jälleen tulee olemaan”, arvioi Listenmaa.

Viimeksi, kun Tampere Unitedin vieraili Nokialla, oli vuosi 2016, ja tuolloin syksyn ratkaisuottelu pelattiin kannattajien kannalta harmittavasti Menkalan tekonurmella. Nyt Sinipaidat pääsee vierailemaan Nokian ykköspuitteisiin keskuskentälle, joka vihittiin kesällä 2018 Tapio Rautavaaran kentäksi. Tiedossa on siis jälleen yksi ottelu luonnonnurmella. TamU aloittikin treeniviikon nurmella Pirkkahallilla, mutta siirtyi ensimmäisen harjoituskerran jälkeen takaisin Pyynikille Pirkkahallin alustan heikon kunnon takia.

”Kävimme siellä kerran, jonka jälkeen pelaajat itse saivat tehdä päätöksen, että jatkammeko siellä. Saamme Pyynikillä kuitenkin paremmat treenit aikaiseksi. Siellä saamme paremman temmon pidettyä yllä. Jos olisimme jatkaneet Pirkkahallilla, niin siinä olisi voinut käydä helposti sitten niin, että olisimme olleet Loiske-pelin tapaan löysiä ja laiskoja”, Listenmaa kertaa mennyttä viikkoa.

Unitedin edellinen vierailu Nokian keskuskentältä löytyy niinkin kaukaa kuin kaudelta 1999, jolloin TamU pelasi historiansa ensimmäistä kautta. Nokian Pyry kaatui tuolloin reilun kahdeksansadan katsojan edessä selkein numeroin 0–4. Sinipaitojen voiton pääarkkitehtinä toimi tuolloin kaksi maalia iskenyt Dionisio. Kimmo Kuula ja Iban Parra Lopez osuivat kertaalleen. Kentällä nähtiin Unitedin paidassa myös sen nykyinen päävalmentaja Jukka Listenmaa.

”Se on minun edellinen vierailuni sillä kentällä, joten olosuhteiden puolesta asiat ovat voineet muuttua”, Listenmaa nauraa.

Toisilleen tutut joukkueet kohtaavat

Aivan kuten heinäkuisen kohtaamisen alla, lisävärinää TamUn ja NoPSin kohtaamiseen tuo tietoisuus siitä, että vastakkain on paljon toisilleen tuttuja pelaajia ja valmentajia. NoPS-valmentajien Markus Halmeen sekä Mika Suonsyrjän TamU-taustat ovat hyvin tiedossa, lisäksi nokialaisten vahvuudessa kirmaa kentällä joukko aiemmin TamUssa pelanneita pelaajia.

TamUssa ykköstorjujan tontin itselleen tänä kesänä kaapanneelle Henri Savolaiselle lauantain ottelu on erityinen, sillä hän on alun perin nokialaislähtöinen pelaaja. Savolaisella kului pitkä pätkä NoPSin junioreissa ennen kuin pelit jatkuivat Tampereella. Viime kaudella Savolainen jopa pelasi hiukan yllättävästi NoPSin kakkosjoukkueessa.

”Onhan se mukava päästä pelaamaan omaan kotikaupunkiin ja katsomossa saattaa olla jotain tuttujakin. Onhan siihen peliin pientä ekstralatausta jo ihan tuon takia. Itse sytyn ainakin sille pelille, kun vastassa on taas paljon tuttuja jätkiä, ja pääsee mittaamaan heidän kuntoaan nyt toista kertaa tällä kaudella”, Savolainen tunnelmoi ottelun alla.

Teemu Syrjänen pelaa siellä, pelasimme monta vuotta yhdessä TPV:ssä samaan aikaan. Monia muitakin tuttuja löytyy. Tommi Ala-Hakunin kanssa treenasimme viime kesänä paljon yhdessä. Tuttuja jätkiä löytyy ja samoin heidän nykyinen kakkosvalmentaja valmensi viime vuonna meidän kakkosjoukkuetta”, Savolainen luettelee keiden kohtaaminen häntä erityisesti kutkuttelee.

Nokian keskuskenttä tuli Savolaiselle tutuksi viime kaudella, sillä hän harjoittelu NoPSin edustusjoukkueen mukana.

”Jokainen treeni taisi olla viime kaudella sillä kentällä ja pelasinkin siellä muutaman pelin. Kentästä ei sinällään mitään huonoa sanottavaa. Se on yleensä ihan hyvässä kunnossa, ja olin pari viikkoa sitten katsomassa NoPSin peliä Loisketta vastaan, niin näytti tuolloinkin olevan ihan suht hyvässä kunnossa.”

Myös Savolainen yhtyy näkemykseen, että pelaajan näkövinkkelistä nykyinen sarjatilanne ei muuta mitään. Pakko on vain voittaa ja hoitaa oma ruutu, aivan kuten koko syksyn on ollut tapana.

”Olemme pitäneet joukkueen kesken tavoitteena, että emme lähde näitä jäljellä olevia pelejä häviämään. Tavoitteemme on voittaa nämä loput ottelut, ja katsotaan sitten mihin se riittää. Emme varsinaisesti huolehdi siitä, miten muut joukkueet suorittavat, vaan pidämme huolen siitä, että teemme oman hommamme. Omaa latautumistani tämä ei muuta mihinkään, lähden samalla asenteella voittamaan kuin kaikkia muitakin pelejä tässä tähän asti.”

Matka Nokialle ei ole erityisen pitkä, joten kehotamme Sinipaitojen ystäviä matkaamaan lauantaina omiensa tueksi! Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Peli alkaa Tapio Rautavaaran kentällä kello 15.00 ja TamUn twitter seuraa ottelutapahtumia tuttuun tapaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa