2.10.2020

 
 

Nousutaistelu jatkuu lauantaina NokiallaIlves-Kissojen sunnuntainen voitto Nokian Palloseurasta jätti Tampere Unitedin nousuhaaveiden elämänlangan ohueksi, mutta Sinipaidat lähtee lauantaina Nokian keskuskentällä tarttumaan täysillä siihen lankaan mihin on yhä mahdollista tarttua.

Kun kautta on jäljellä kaksi ottelua, on asetelma TamUn kannalta harvinaisen selvä. Viisi pistettä erottaa Sinipaidat sarjakärjestä, joten nyt tarvitaan yhä niitä kuuluisia kolmen pisteen voittoja sekä apuja muilta. Niitä apuja toki tarvitaan jo paljon.

Nousukarsintapaikka on seuraavan kerran liipaisimella Ilves-Kissoille lauantaina, kun Tampere United matkaa sarjanelosen Nokian Palloseuran vieraaksi. Mikäli United ei raahaa täyttä pistesäkkiä 12-tien moottoriväylää pitkin paluutuomisina Tampereelle, on Ilves-Kissojen nousukarsintapaikka selviö. TamUn voittaessa katseet kääntyvät sunnuntaihin, jolloin Ilves-Kissat matkaa Valkeakoskelle Pallo-Seppojen vieraaksi.

”Olemme yh√§ elossa. Mahdollisuutemme ovat toki en√§√§ hyvin pienet, mutta koitamme j√§lleen lauantaina antaa sen pienen paineen Kissojen suuntaan siihen seuraavaan peliin. Voitto vaatii meilt√§ kuitenkin j√§lleen kovan onnistumisen, ett√§ pystymme sen paineen heille antamaan”, Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa n√§kee.

Lähtökohta otteluun ei TamUn kannalta ole varsinaisesti muuttunut mihinkään viimeisistä peleistä. Voittoja tarvitaan, mutta piste-eroa kärkeen ei lopulta ole saatu kurottua kuin vain keskinäisessä ottelussa. Edellinen ottelu Nokian Palloseuraa vastaan oli Sinipaitojen näytöstä ja yksi TamUn kauden parhaista esityksistä. Listenmaan mukaan tarina on kuitenkin jälleen kerran uusi.

”Edellisess√§ peliss√§ tuntui, ett√§ NoPS sopi meille hyvin vastustajana, mutta se oli se peli ja nyt menn√§√§n taas eri alustalle, ja molemmilla joukkueilla on j√§lleen eri pelaajia kent√§ll√§. Eih√§n sit√§ taas tied√§ mit√§ siell√§ tulee tapahtumaan, mutta varmaankin fyysist√§ pelaamista se j√§lleen tulee olemaan”, arvioi Listenmaa.

Viimeksi, kun Tampere Unitedin vieraili Nokialla, oli vuosi 2016, ja tuolloin syksyn ratkaisuottelu pelattiin kannattajien kannalta harmittavasti Menkalan tekonurmella. Nyt Sinipaidat pääsee vierailemaan Nokian ykköspuitteisiin keskuskentälle, joka vihittiin kesällä 2018 Tapio Rautavaaran kentäksi. Tiedossa on siis jälleen yksi ottelu luonnonnurmella. TamU aloittikin treeniviikon nurmella Pirkkahallilla, mutta siirtyi ensimmäisen harjoituskerran jälkeen takaisin Pyynikille Pirkkahallin alustan heikon kunnon takia.

”K√§vimme siell√§ kerran, jonka j√§lkeen pelaajat itse saivat tehd√§ p√§√§t√∂ksen, ett√§ jatkammeko siell√§. Saamme Pyynikill√§ kuitenkin paremmat treenit aikaiseksi. Siell√§ saamme paremman temmon pidetty√§ yll√§. Jos olisimme jatkaneet Pirkkahallilla, niin siin√§ olisi voinut k√§yd√§ helposti sitten niin, ett√§ olisimme olleet Loiske-pelin tapaan l√∂ysi√§ ja laiskoja”, Listenmaa kertaa mennytt√§ viikkoa.

Unitedin edellinen vierailu Nokian keskuskent√§lt√§ l√∂ytyy niinkin kaukaa kuin kaudelta 1999, jolloin TamU pelasi historiansa ensimm√§ist√§ kautta. Nokian Pyry kaatui tuolloin reilun kahdeksansadan katsojan edess√§ selkein numeroin 0‚Äď4. Sinipaitojen voiton p√§√§arkkitehtin√§ toimi tuolloin kaksi maalia iskenyt Dionisio. Kimmo Kuula ja Iban Parra Lopez osuivat kertaalleen. Kent√§ll√§ n√§htiin Unitedin paidassa my√∂s sen nykyinen p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa.

”Se on minun edellinen vierailuni sill√§ kent√§ll√§, joten olosuhteiden puolesta asiat ovat voineet muuttua”, Listenmaa nauraa.

Toisilleen tutut joukkueet kohtaavat

Aivan kuten heinäkuisen kohtaamisen alla, lisävärinää TamUn ja NoPSin kohtaamiseen tuo tietoisuus siitä, että vastakkain on paljon toisilleen tuttuja pelaajia ja valmentajia. NoPS-valmentajien Markus Halmeen sekä Mika Suonsyrjän TamU-taustat ovat hyvin tiedossa, lisäksi nokialaisten vahvuudessa kirmaa kentällä joukko aiemmin TamUssa pelanneita pelaajia.

TamUssa ykköstorjujan tontin itselleen tänä kesänä kaapanneelle Henri Savolaiselle lauantain ottelu on erityinen, sillä hän on alun perin nokialaislähtöinen pelaaja. Savolaisella kului pitkä pätkä NoPSin junioreissa ennen kuin pelit jatkuivat Tampereella. Viime kaudella Savolainen jopa pelasi hiukan yllättävästi NoPSin kakkosjoukkueessa.

”Onhan se mukava p√§√§st√§ pelaamaan omaan kotikaupunkiin ja katsomossa saattaa olla jotain tuttujakin. Onhan siihen peliin pient√§ ekstralatausta jo ihan tuon takia. Itse sytyn ainakin sille pelille, kun vastassa on taas paljon tuttuja j√§tki√§, ja p√§√§see mittaamaan heid√§n kuntoaan nyt toista kertaa t√§ll√§ kaudella”, Savolainen tunnelmoi ottelun alla.

Teemu Syrj√§nen pelaa siell√§, pelasimme monta vuotta yhdess√§ TPV:ss√§ samaan aikaan. Monia muitakin tuttuja l√∂ytyy. Tommi Ala-Hakunin kanssa treenasimme viime kes√§n√§ paljon yhdess√§. Tuttuja j√§tki√§ l√∂ytyy ja samoin heid√§n nykyinen kakkosvalmentaja valmensi viime vuonna meid√§n kakkosjoukkuetta”, Savolainen luettelee keiden kohtaaminen h√§nt√§ erityisesti kutkuttelee.

Nokian keskuskenttä tuli Savolaiselle tutuksi viime kaudella, sillä hän harjoittelu NoPSin edustusjoukkueen mukana.

”Jokainen treeni taisi olla viime kaudella sill√§ kent√§ll√§ ja pelasinkin siell√§ muutaman pelin. Kent√§st√§ ei sin√§ll√§√§n mit√§√§n huonoa sanottavaa. Se on yleens√§ ihan hyv√§ss√§ kunnossa, ja olin pari viikkoa sitten katsomassa NoPSin peli√§ Loisketta vastaan, niin n√§ytti tuolloinkin olevan ihan suht hyv√§ss√§ kunnossa.”

Myös Savolainen yhtyy näkemykseen, että pelaajan näkövinkkelistä nykyinen sarjatilanne ei muuta mitään. Pakko on vain voittaa ja hoitaa oma ruutu, aivan kuten koko syksyn on ollut tapana.

”Olemme pit√§neet joukkueen kesken tavoitteena, ett√§ emme l√§hde n√§it√§ j√§ljell√§ olevia pelej√§ h√§vi√§m√§√§n. Tavoitteemme on voittaa n√§m√§ loput ottelut, ja katsotaan sitten mihin se riitt√§√§. Emme varsinaisesti huolehdi siit√§, miten muut joukkueet suorittavat, vaan pid√§mme huolen siit√§, ett√§ teemme oman hommamme. Omaa latautumistani t√§m√§ ei muuta mihink√§√§n, l√§hden samalla asenteella voittamaan kuin kaikkia muitakin pelej√§ t√§ss√§ t√§h√§n asti.”

Matka Nokialle ei ole erityisen pitkä, joten kehotamme Sinipaitojen ystäviä matkaamaan lauantaina omiensa tueksi! Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Peli alkaa Tapio Rautavaaran kentällä kello 15.00 ja TamUn twitter seuraa ottelutapahtumia tuttuun tapaan.