Nousun jo varmistanut nais­joukkue pelaa keskiviikko­iltana kauden viimeisen koti­ottelunsa

09/09/2020 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin kannattajilla on vielä kerran mahdollisuus nähdä läpi kesän loistanut naisjoukkue kotinurmella. Ikurissa kello 18.15 alkavassa ottelussa vastaan asettuu sarjan heittopussiksi ajautunut Tuisku Orivedeltä.

TamU-uutiskuva

Viime perjantaina se sitten tapahtui.

Kaudelle 2016 perustettu Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue raivasi tiensä vihdoin sarjaporrasta ylemmäksi. Parina vuonna Kolmosen porttia oli jo kolkuteltu, mutta tällä kaudella Sinipaitojen ylivoima on ollut sarjassa lähes mykistävää.

”Kun kauteen 2020 lähdettiin valmistautumaan, oli koko joukkueelle selvää, että sarjanousua haetaan. Meillä on kasassa joukkueellinen taitavia, voitontahtoisia ja motivoituneita pelaajia, jotka Nummisen Kari on saanut pelaamaan loistavasti yhteen”, taustoittaa joukkueen maalivahteihin kuuluva Helmi Lind.

”Jos aikaisemmilla kausilla sarjanousua on pidetty tavoitteena, niin tällä kaudella se on ollut enemmänkin päämäärä, jonka saavuttamisen eteen on tehty johdonmukaisesti töitä”, Lind jatkaa.

Helmi Lind lukeutuu niihin pelaajiin, jotka ovat olleet mukana koko TamUn tarinan alusta alkaen. Lindin lisäksi Mari Virtanen, Mari Filatov, Emilia Heino, Jera Keskinen ja Mirumaru Metsäjätti ovat yhä mukana kauden 2016 joukkueesta. Lind on kiitollinen, että hän sai TamUn kautta mahdollisuuden käynnistää uudelleen jo kertaalleen päättyneen jalkapalloharrastuksensa.

”Kuluneet kaudet TamUssa ovat antaneet minulle ensinnäkin rakkaan harrastuksen takaisin. Kerkesin kuitenkin jo eläköityä ennen TamU-paidan päälle pukemista. Suhtautumiseni tätä seuraa kohtaan on ollut junnusta asti vähintäänkin intohimoista, ja on todella hienoa kuulua pelaajan juuri tähän seurayhteisöön. Eikä mitenkään sovi unohtaa ystäviä, joita vuosien varrella on tätä kautta saanut”, ajattelee Helmi Lind kuluneista vuosista.

Lind ei peittele sitä, että nousun varmistuminen merkitsi hänelle paljon.

”Onhan tämä nyt aivan todella upeaa, sen paremmin en oikein osaa pukea sanoiksi sarjanousun henkilökohtaista merkitystä. Tämän eteen on tehty töitä niin pitkään ja periksiantamattomasti, että on paikoin edelleen hankala uskoa nousun nyt koittaneen. Kyllä se fiilis, kun nousun sinetöinyt loppuvihellys kuului Kaupin illassa ja pääsi joukkueen kanssa juhlimaan, oli kaiken tämän eteen vuodatetun hien, veren ja kyyneleiden arvoista. Tosin nythän se työnteko vasta alkaa, sillä ei me Kolmoseen häviämään lähdetä.”

Kaksi ottelua vielä jäljellä

Kuten kaikki jalkapallon ystävät tietävät, niin jokaiselle kaudelle joukkueet muuttuvat aina väkisin jonkin verran. Tätä kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua, jotka naiset pääsevät pelaamaan nyt paineettomasti toisilleen tässä kokoonpanossa.

Keskiviikkona TamU kohtaa Oriveden Tuiskun ottelussa, joka piti pelata jo aiemmin elokuussa mutta lopulta siirrettiin pelattavaksi Ikuriin tähän ajankohtaan. Kausi päättyy lauantaina 26.9. Toijalassa TP-49:n vieraana.

”Jäljellä olevat pelit tarjoavat meille mahdollisuuden hioa omaa peliämme entisestään. Olemme pelanneet tällä joukkueella tähän mennessä yhteensä vain kymmenen ottelua, eli kaikki pelikentällä vietettävät minuutit tulevat kyllä tarpeeseen. Vaikka kauden viimeiset vastustajat tulevat sarjataulukon toisesta päästä, tulee peleihin lähteä samalla asenteella kuin muihinkin: kovaa ja täysi pistepotti kiikarissa”, näkee Helmi Lind jäljellä olevien otteluiden asetelman.

Keskiviikkoillan vierailijalle Tuiskulle ei noin etukäteen osaa povata kovinkaan miellyttävää pelimatkaa Orivedeltä Tampereelle. Tampere Unitedin saldo on kahdeksasta ottelusta kahdeksan voittoa maalisuhteella 55–4. Tuiskun vastaava on yksi tasapeli ja seitsemän tappiota maalierolla 5–44. Tuiskun yläpuolella majailee kolmen pisteen päässä juuri TamUn viimeisen kierroksen vastustaja TP-49.

Tampere United-Tuisku alkaa Ikurissa keskiviikkona kello 18.15. Otteluun on vapaa pääsy ja Twitter-seuranta palvelee tuttuun tapaan. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49