Nousujuna pysyi raiteillaan Paimion helteessä

14/08/2022 TamU naiset
Otteluraportti

TamU kohtasi Paimion Hakan Soikan tekonurmella helteisessä säässä lauantaina 13.8. Ottelu päättyi TamUn 0–2 voittoon, jolla TamU nappasi nousuhaaveiden kannalta tärkeät kolme pistettä. Pelin voitto nosti TamUn takaisin sarjakakkoseksi vain neljän pisteen päähän naisten Kolmosen läntisen lohkon kärjessä olevasta RaiFusta, jonka joukkue kohtaa ensi torstaina Kaupissa.

Naisten Kolmonen

0 – 2

  • Matkan rasitukset, hankalat järjestelyt perillä ja helle sekoittivat TamUn peliä aluksi, mutta tilanne saatiin haltuun ensimmäisen jakson juomatauolla.
  • Keskikentän työmyyrä teki ensimmäisen maalin kaukolaukauksella ja syötti toisen kulmalipulta.
  • Voitto antoi TamUlle mahdollisuuden taistella vielä sarjanoususta, ja seuraavaksi pelataan nimenomaan sarjakärki RaiFua vastaan.

Alun hätiköinnin jälkeen saimme rauhoiteltua itseämme ja aloimme kierrättämään enemmän sekä käyttämään palloa enemmän keskustassa. Näisä saimme rakenneltua vaarallisia maalipaikkoja.

- Maria Saastamoinen
Hyökkääjä

Ottelun lähtökohdat olivat hyvinkin helteiset ja kuumat. Paimion aurinko lämmitti kenttää, ja peliin lähdettiin hyvällä tsempillä. Naiset yrittivät lämmitellä ja nesteyttää mahdollisimman hyvin ennen ottelun alkua. Pukukoppien vaihdot, helle ja miesten ottelu, joka pelattiin ennen naisten ottelua aiheuttivat joukkueessa ylimääräistä hermostuneisuutta.

Hermostuneisuus näkyikin joukkueen otteissa myös kentällä ensimmäisten parinkymmenen minuutin aikana ennen juomataukoa. Ottelun alku oli haastava Sinipaidoille, eikä omaa pallollista peliä saatu kuntoon. Syöttöjen laatu oli heikko eikä niitä syötetty onnistuneesti kaverille jalkaan. Kumpikaan joukkue ei saanut kunnolla pallonhallintaa itsellensä ja TamUn tekemisessä näkyi kiire sekä jännitys.

Ensimmäinen maali nähtiin kuudennellatoista minuutilla, kun joukkueen keskikenttäpelaaja Emilia Heino sai jalkansa vapaaksi noin parinkymmenen metrin päästä maalista. Heino tulitti hienon kaukolaukauksen ja lukemiksi 0–1. Maali tuntui hieman helpottavan Sinipaitojen painetta ja hermostuneisuutta, mutta vieläkään pallonhallinta ei ollut joukkueen haluamalla tasolla.

Ylimääräinen juomatauko parinkymmenen minuutin pelin jälkeen helpotti TamUn tilannetta ja pelistä saatiin omannäköistä. Sinipaidat alkoivat löytää kierrätyksen kautta tiloja, ja PaiHan puolustusta saatiin liikkumaan. PaiHa jatkoi kovaa prässiään, mutta puolustuslinja sai tämän hyvin purettua kierrätyksen ja tempokuljetuksien avulla.

PaiHa pyrki riistojen jälkeen välittömästi pääsemään linjan taakse ja muutaman kerran ensimmäisen jakson aikana siinä onnistuikin, mutta Silja Korhonen toimi joukkueen viimeisenä lukkona ja tuli oikea-aikaisesti vastaan. Tauolle lähdettiin Sinipaidoille suotuisessa 0–1-johtotilanteessa. 

TamUn avauskokoonpano näytti Paimiossa tältä.

TamUn peleissä on usein nähty vain lyhyt 5–10 minuutin tauko, mutta helteinen sää vaati pitämään täyden 15 minuutin tauon. Tauko tuli joukkueelle tarpeeseen ja pelaajat rauhoittuivat sen aikana, ja tauolta kentälle asteli omaan tekemiseensä luottava joukkue.

TamU lähti selkeästi rauhallisemmin toiselle jaksolle pyrkien pitämään pallon liikkeessä. Palloa jaksettiin liikuttaa ja syötöt pysyivät maassa. Laitapakit Lilli Koski ja Mari Virtanen nousivat aktiivisesti mukaan hyökkäyksiin, ja painopistettä saatiin vaihdettua useaan otteeseen keskikentän ja toppareiden kautta. Joukkueen hyökkäyskalusto Pinja Aaltonen, Nea Vironmäki ja Maria Saastamoinen tekivät keskikentän kanssa läpi ottelun onnistuneita prässejä PaiHan avaustilanteissa. Korkea prässi pakotti PaiHan hätäisiin ratkaisuihin, jotka usein menivät sivurajasta yli. 

TamU sai ennen toisen jakson juomataukoa useamman erikoistilanteen oikealta puolelta kenttää. Ensimmäiset kulmat ja sivuvaparit eivät tuottaneet tulosta, mutta pelikellon näyttäessä 66. minuuttia Emilia Heinon antama kulmapotku osui etualueelle juosseen Emilia Nummisen päähän, josta pallo ohjautui takakulmaan. TamU siirtyi 0–2-johtoon juuri ennen juomataukoa.

Maali vapautti Sinipaitojen pelaamista entisestään eikä PaiHa saanut rakenneltua tilanteita juurikaan sen jälkeen. Helteinen sää alkoi painamaan pelaajien jaloissa, mutta TamU jaksoi liikuttaa palloa ja haki murtavia syöttöjä keskustasta sekä laidoista. Joukkueen haasteena oli murtavan syötön voimakkuus, ja usein pallo karkasi pääty- tai sivurajasta ylitse.

Ottelun loppupuolella PaiHan vaarallisin tekopaikka syntyi kulmatilanteesta ottelun loppupuolella. Kavennusmaali oli lähellä jälkitilanteessa, mutta Sinipaidat saivat blokattua laukaukset ja purettua pallon turvallisemmille vesille.

”Alun hätiköinnin jälkeen saimme rauhoiteltua itseämme ja aloimme kierrättämään enemmän sekä käyttämään palloa enemmän keskustassa. Näisä saimme rakenneltua vaarallisia maalipaikkoja. Prässi toimi myös hyvin kaikilla pelipaikoilla, joten vastustaja ei päässyt rakentamaan vaarallisia tilanteita juuri yhtään”, kommentoi hyökkääjä Maria Saastamoinen ottelua.

Päävalmentaja Kari Numminen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen:

”Joukkueen pieni ylimääräinen paine pelin alussa hankaloitti oman pelin käynnistymistä, mutta onneksi juomatauko tuli sopivasti ja saatiin rivit järjestykseen. Peli oli TamUn hallintaa juomatauon jälkeen, ja pallo alkoi löytää oikeita jalkoja. Luotiin hyvin maalintekotilanteita ja useampi pallo vieri niukasti ohi maalin. PaiHa puolusti todella tiiviillä alimmalla linjalla, mutta kovalla työllä pallon mentäviä aukkoja löytyi. Hieno lopputulos ja koko joukkue ansaitsee kiitosta hienosta suorituksesta. Tästä on hyvä jatkaa.”

Ottelusta napatut kolme pistettä olivat erittäin tärkeät TamUlle, joka kohtaa seuraavaksi torstaina 18.8. sarjakärki RaiFun Kaupin tekonurmella 3 eli Kaupin niinsanotulla katsomokentällä. Ottelu on erittäin ratkaisevassa roolissa, jotta TamU pääsisi aivan RaiFun kantaan sarjataulukossa, mikä antaisi mahdollisuuden mennä ohi jos RaiFu jossain vaiheessa kokee muita pistemenetyksiä. Tulkaa siis kaikki torstaina Kauppiin jännittämään nousutaistelua. Ottelu alkaa silloin kello 20.00 ja siihen on vapaa pääsy.

Naisten Kolmonen

0 – 2

( 0 – 1 )

16′ Emilia Heino
66′ Emilia Numminen

Yleisöä:

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2