Nousu Kakkoseen toteutuu joko suoraan tai ei ollenkaan – nousu­karsintoihin TamU ei voi enää päätyä

26/09/2021 TamU
Uutinen

Tampere United taistelee noususta Kakkoseen kauden kahdessa jäljellä olevassa sarjaottelussa, joissa kohdataan ensin torstaina 30.9. Tampereen Kisatoverit vieraissa ja sitten lauantaina 9.10. FC Haka juniorit kotona Pyynikin urheilukentällä. Muiden joukkueiden lauantaina 26.9. pelaamissa otteluissa varmistui lopullisesti, että TamU ei voi enää mitenkään päätyä nousukarsintoihin. FC Åland nimittäin hävisi TPS U23:lle sunnuntaina pelatussa ottelussa, ja näin ollen TamU on automaattisesti vertailun paras lohkovoittaja, jos lohkovoitto vain pystytään hoitamaan. Varmuudella lohkovoiton tuo kaksi pistettä jäljellä olevista otteluista, mutta hiukan paradoksaalisesti kolme pistettä ei välttämättä riitä. Siksi onkin hyvä tässä kohtaa avata noususkenaarioita.

TamU-uutiskuva

Ratkaisevassa asemassa on ensi keskiviikkona 29.9. Tehtaan kentällä pelattava FC Haka juniorien ja Nokian Palloseuran välinen ottelu. Jos Haka ei voita ottelua, suora nousu on katkolla Tampere Unitedille heti seuraavana päivän eli torstaina 30.9. kun TamU kohtaa vierasottelussa TKT:n. Jos Haka on hävinnyt NoPSille, suoraan nousuun riittää tasapeli TKT:tä vastaan. Jos taas Haka ja NoPS ovat pelanneet tasan, TamUn pitää voittaa TKT varmistaakseen sarjanousun jo siinä ottelussa. Myös NoPSin nousuhaaveet ovat vielä keskiviikon ottelussa periaatteessa elossa, mutta yksikin pistemenetys tai yksikin TamUn ottama piste jäljellä olevissa otteluissa tappaa nokialaisten unelman.

Jännittävimmät skenaariot saadaan, jos Haka voittaa Nokian Palloseuran. Silloin ratkaisu siirtyy automaattisesti päätöskierroksen otteluun, jossa TamU ja FC Haka juniorit kohtaavat toisensa. Sitä ennen TamU voi parantaa asemaansa ratkaisevasti TKT-ottelussa. Jos TamU voittaa TKT:n, päätöskierroksen Haka-ottelussa riittää tasapeli tai maalieroista riippuen saattaa riittää jopa sopivan pieni tappiokin. Jopa tasapeli TKT-ottelusta riittää siihen, että myös päätöskierroksella TamUlle riittää tasapeli, vaikka Haka olis voittanut NoPSin. Jos taas TamU häviää TKT:lle ja Haka on voittanut NoPSin, ovat joukkueet tasapisteissä, ja Hakalla on parempi maaliero, jolloin vain voitto kelpaa TamUlle päätöskierroksen kohtamisessa.

Yksi merkille pantava asia on sekin, että jos Haka ei voita ensi keskiviikon ottelussa NoPSia, TamUn ei ole seuraavana päivänä pakko saada pistettäkään TKT:ltä, sillä häviön tapauksessakin TamUlle riittää sarjanousuun tasapeli tai voitto päätöskierroksen Haka-ottelussa. Lisäksi tässäkin skenaariossa jopa pieni tappio voi päätöskierroksella riittää riippuen millaisiksi maalierot ovat muodostuneet. Toki sarjanousu olisi tässä tilanteessa hyvä ratkaista jo TKT-ottelussa, mutta otteluun voitaisiin kuitenkin lähteä ilman suurempia paineita.

Sarjataulukkomatematiikka voi tuntua vaikealta, mutta asian voi tehdä myös hyvin yksinkertaiseksi. Jos TamU voittaa molemmat seuraavat ottelunsa, ei tarvitse kysellä mitä muissa otteluissa tapahtui. Lisäksi kaksi tasapeliäkin riittää varmasti sarjanousuun. Tavoitteena on siis tappioton kausi, jolloin myös sarjanousu toteutuu automaattisesti.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa