28.7.2020

 
 

NoPS komeasti kumoon 3–0-lukemin


Tampere United hallitsi kenttätapahtumia lauantaina Nokian Palloseuraa vastaan, mistä palkintona Pyynikin tulostaululle kirjattiin maukas kotivoitto numeroin 3–0. Ottelun hahmo oli Arttu Huovilan 1–0-maalin pohjustanut ja 2–0-osuman puskenut Roope Kostiainen.

Jos katsoi sarjataulukkoa ennen ottelun alkua, olisi NoPS näyttäytynyt sen perusteella selvältä ennakkosuosikilta TamUa vastaan. Tappiotta kauden aloittaneella nokialaisryhmällä ei kuitenkaan ollut Pyynikin alkuillassa juurikaan mahdollisuuksia vahvan ottelun pelanneita sinipaitoja vastaan.

Ottelun muutaman ensimmäisen minuutin aikana nokialaisten korkea prässi aiheutti vaikeuksia TamUn pelinavaamiselle, ja peli pyöriikin TamUn alueella. Tänän jälkeen peli kuitenkin siirtyy vahvasti TamUn komentoon. Erityisesti kapellimestarina toimii kymppipaikalla erinomaisen pelin pelannut Arttu Haapala, joka dynaamisuudellaan ja järkevillä ratkaisuillaan aiheuttaa toistuvasti harmaita hiuksia NoPSin puolustukselle.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut pitkään odotella. Eino-Veikko Ek sai pallon 14 minuutilla laitaansa ja jatkoi sen heti ensimmäisellä kosketuksella eteenpäin Roope Kostiaiselle. Tämä puolustajan ohi boksiin ja tarjoili syötön pilkun ja vitosen viivan välissä väijyneelle Arttu Huovilalle, joka viimeisteli varmasti maaliin ohi paikoilleen jähmettyneen NoPS-maalivahdin. Kauden avausmaali maistui selvästi Huovilalle, joka kirmasi katsomon eteen logoa taputellen.

TamUn hyvä ote pelistä jatkui, ja ottelun 20 minuutilla Huovilan vahva laitanousu toi Sinipaidoille kulmapotkun. Arttu Haapalan tarkka keskitys löysi etualueelle juoksun tehneen Roope Kostiaisen, joka nikkasi pallon verkkoon. Kulmamaaleja TamU ei viime vuosina ole ihan liikaa tehnyt, joten tämä 2–0-maali maistui katsomossa tavallistakin paremmalta.

Vierailijoiden puoliajan paras maalintekopaikka syntyi vasemmalta laidalta, kun Matias Hakari pääsi Tommi Ala-Hakunin matalaan keskitykseen väliin etutolpalla, mutta Tommi Sääksi liukui tuikkauksen eteen, ja näin tilanteesta tuli vain kulmapotku. Puoliajan lopulla TamUn parhaat paikat olivat Ali Aitbenzanzounin niukasti maalin yli leijaillut vapaapotku, Arttu Huovilan pusku aivan maalin edestä sekä Roope Kostiaisen tulinen veto boksista kohti maalin alakulmaa. Viimeksi mainittuun maalivahti Juuso Ylinen sai venyttää jo ihan kunnolla, mutta seurauksena oli vain kulmapotku.

Lisämaaleja ei siis nähty, ja tauolle vetäydyttiin 2–0-lukemissa. Tauolla kentän valtasivat TamU-K:ssa Nelosen kausilla 2014–15 pelanneet pelaajat, jotka saivat Pyynikin runsaslukuiselta yleisöltä ansaitut aplodit.

Kauden ensimmäinen kotivoitto plakkariin

Toisen jakson alku oli nokialaisten etsikkoaika nousta taistelemaan ottelun voitosta. Paras maalintekopaikka syntyi, kuin Eino Ekin purku epäonnistui, ja NoPS-kapteeni Samu Jokela pääsi laukomaan tulisesti mukavasta pomppupallosta. TamU-vahti Henri Savolainen kuitenkin venytti mainion torjunnan, ja vaikka pallo putosi tyhjän maalin eteen Tommi Ala-Hakunille, tuli tilanne Sinipaitojen onneksi niin nopeasti, ettei nokialaishyökkääjä kyennyt suuntamaan vetoaan tyhjään maaliin, vaan laukaus pomppi lopulta kauemman sivurajan yli.

Hetkeä myöhemmin toisella entisellä TamU-pelaajalla oli tekopaikka, kun NoPS-pelasi tyylipuhtaan hyökkäyksen viidessä sekunnissa omalta maalivahdilta Tuomas Lehden päähän rangaistuspilkun kohdalle. Lehti ei kuitenkaan saanut puskuun kunnon voimaa ja se suuntautui melko reilusti maalin yli.

Tämän jälkeen painopiste siirtyi, ja TamU haki helpottavaa kolmatta maalia. Erityisesti vaihdosta sisään tullut Emenike sai lukuisia tekopaikkoja, mutta edes läpiajotilanteet eivät johtaneet maaliin. Lähimpänä maalia Emenike oli 65. minuutilla, kun seisovilta jaloilta rangaistualueen kaareen tuntumasta lähtenyt veto paukahti yläriman kautta takaisin kentän pintaan.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 84. minuutilla, kun Badr Laouini jatkoi komeasti takajalalla pallon juoksuun Eric Bullockille, joka ohitti heittämällä viime kaudella Sinipaitaa kantaneen Sami Ekmarkin. Bullock hämäsi kylmänviileästi vetävänsä ja odotti maalivahti Juuso Ylisen menevän maihin ennen rauhallista siirtoa etukulmaan. Niin ikään entistä seuraansa vastaan pelannut Bullock jätti tyylikkäästi maalituuletukset tekemättä.

Ottelun loppu oli lähinnä kosmetiikkaa, ja kun tuomari lopulta vihelsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi, juhlat sinisessä leirissä saavat toden teolla alkaa. Näin NoPS kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, ja samalla päästettyjen maalien saldo tuplaantui kolmesta kuuteen.

Pyynikille saapunut jopa 345-päinen yleisö sai nähdä TamUlta vahvan esityksen koko rintamalta. Tästä on hyvä jatkaa tulevana lauantaina 1.8. Forssaan FJK:n vieraaksi. Kotikentälleen Pyynikille TamU palaa torstaina 6.8. jolloin vastaan astelee kauden vahvasti aloittanut Loiske.

Arttu Huovila: ”Tosi tasapainoinen esitys mitä me lähdimmekin hakemaan”

Arttu Huovila oli ensimmäistä kertaa TamU-urallaan avauksessa ja vastasi valmennuksen huutoon parhaalla mahdollisella tavalla.

”Tiistaina kuulin, että tulen avaamaan tämän pelin. Minulla on ollut jonkin verran työtehtäviä viikonloppuisin ja Liste kysyi tuolloin olenko lauantaina käytettävissä. Työvuoro piti siirtää, että pääsi peliin mukaan, mutta hyvä näin oli. Oli mukava tulla ja pelata.”

Kokonaisuutena Huovila on varsin tyytyväinen sekä joukkueen kuin omaankin esitykseen. Huovila itse joutui jättämään pelin toisella jaksolla kesken pienen kolhun takia, mutta mistään vakavammasta ei hänen mukaansa ollut kyse.

”Tosi tasapainoinen esitys, mitä me lähdimmekin hakemaan. Muutaman kolauksen kautta otin siihen sitten sen vaihdon. Pieni vääntö tuli akillesjänteeseen, mutta ei mitään vakavampaa”, Huovila vakuutteli.

Voittomaalista Huovila jakoi kiitosta erinomaisen alustuksen tehneelle Roope Kostiaiselle.

”Sehän oli sellainen maali missä minun itseni ei tarvinnut hirveämmin mitään tehdä. Siinä oli tyhjä tila johon menin seisomaan kahden pelaajan väliin ja Roope näki sen tilan. Yhdellä kosketuksella sellainen perussimppeli maali. Maalinteon pitäisi olla lopulta melko yksinkertainen asia.”

Maali näytti maistuvan Huovilalle isosti ja hän kirmasi tuulettamaan osumaansa hienosti kannustaneen Sinikaartin eteen.

”Pakkohan sitä fiilistä on tuoda, kun on yleisöä ja TamU-sydäntä!”

Päävalmentajan kommentit

”Olihan se aika vakuuttava esitys meiltä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ylivoimaisesti meidän parasta tekemistämme tällä kaudella hallikausi mukaan luettuna. Toisella jaksolla emme ihan sille samalle tasolle päässeet, mutta eipä siinä vastustajallakaan juuri maalipaikkoja ollut. Kenttätasapaino pysyi erittäin hyvin meillä läpi pelin kasassa, ja kyllähän se meidän pelaamistammekin vähän helpotti, kun tällä kertaa vastassa oli joukkue, joka sekin halusi hyökätä”, pohti Jukka Listenmaa heti ottelun päättymisen jälkeen.

Listenmaa oli hyvin mielissään siitä, kuinka Nokian Palloseura pysyi pihdeissä läpi ottelun.

”Eivätpähän he juuri mihinkään päässeet”, päävalmentaja kiteytti.

Tampere Unitedin kurssi on pikkuhiljaa kääntymässä. Lauantain ottelun oli neljäs perättäinen ilman tappiota, ja kolmesta viimeisestä ottelusta on kerätty varsin mukavat seitsemän pistettä. Listenmaa korostaa myös sitä, että näissä viimeisessä kolmessa ottelussa omissa on soinut ainoastaan kertaalleen.

”Se on todella tärkeä asia, että olemme saaneet puolustuspelaamistamme tälle tasolle, millä se alkaa meillä nyt olla. Erikoistilannepuolustamiseen ollaan saatu ryhtiä, ja nyt teimme vielä itsekin vihdoin sen maalin siitä kulmapotkusta”, Listenmaa iloitsi.

”Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Viikon päästä Forssaan ja siitä tulee jälleen aivan erilainen ottelu. Voi olla, että silloin palataan taas siihen bussin purkamiseen, ja siihen meidän pitää nyt tulevan viikon aikana löytää tarvittavat lääkkeet.”

 
 
Tampere Unitedin logo
3 – 0

(2 – 0)

NoPS logo

14' Arttu Huovila
20' Roope Kostiainen
84' Eric Bullock

Yleisömäärä:
345

 

 

Yleisömäärä:
345

1 Juuso Ylinen
4 Sami Ekmark
5 Teemu Syrjänen vaihtoon 59’
9 Iikka Häkkinen vaihtoon 86’
10 Tuomas Lehti
11 Tommi Ala-Hakuni
14 Hannes Varhi
16 Matias Hakari vaihtoon 59’
23 Aldin Kadric keltainen kortti 31’
29 Wihtori Vänttinen vaihtoon 56’
55 Samu Jokela C vaihtoon 46’
91 Janne Välimäki
6 Joni Miettinen
12 Tuomas Sainio
17 Rike Kausiala vaihdosta 86’
20 Ville Kuusinen vaihdosta 59’
21 Peter Fahn keltainen kortti 75’ vaihdosta 59’
31 Pauli Pylvänäinen vaihdosta 56’
29Henri Savolainen
2Topias Järvelä vaihtoon 57'
3Tommi Sääksi
4Eino-Veikko Ek
6Severi Kankkunen
7Matias Stark keltainen kortti 12'
8Ali Aitbenzanzoun
11Roope KostiainenC vaihtoon 84'
13Arttu Haapala vaihtoon 66'
19Arttu Huovila vaihtoon 54'
41Eetu Räisänen
1Riku Tanila
5Eetu Rahkola
10 Emenike vaihdosta 57'
16Eric Bullock vaihdosta 54'
17Jerry Sorjonen
23Badr Laouini vaihdosta 66'
27Nils Strömsholm vaihdosta 84'
1 Juuso Ylinen
4 Sami Ekmark
5 Teemu Syrjänen vaihtoon 59’
9 Iikka Häkkinen vaihtoon 86’
10 Tuomas Lehti
11 Tommi Ala-Hakuni
14 Hannes Varhi
16 Matias Hakari vaihtoon 59’
23 Aldin Kadric keltainen kortti 31’
29 Wihtori Vänttinen vaihtoon 56’
55 Samu Jokela C vaihtoon 46’
91 Janne Välimäki
6 Joni Miettinen
12 Tuomas Sainio
17 Rike Kausiala vaihdosta 86’
20 Ville Kuusinen vaihdosta 59’
21 Peter Fahn keltainen kortti 75’ vaihdosta 59’
31 Pauli Pylvänäinen vaihdosta 56’