Nihkeä esitys riitti jatkoon Regions’ Cupissa

24/06/2021 TamU
Otteluraportti

Suomen Regions' Cup alkoi Tampere Unitedin osalta keskiviikkoiltana toisen kierroksen vierasottelulla AC Estudiantesia vastaan. Kaupissa pelatussa ottelussa ei suuria jalkapallon hienouksia nähty, mutta Arttu Haapalan puolen tunnin kohdalla tekemä maali riitti tällä kertaa voittoon, kun oma pää pidettiin jälleen kerran puhtaana. Näin Tampere United etenee Regions' Cupin kolmannelle kierrokselle, jonka otteluparit arvotaan 13.7.

Suomen Regions Cup

0 – 1

TamU lähti otteluun kokoonpanolla, jossa oli peräti seitsemän uutta pelaajaa edelliseen otteluun nähden, ja näin moni alkukaudella vähemmälle peliajalle jäänyt pelaaja sai tilaisuutensa. Muutoksesta huolimatta joukkue otti pallonhallinnan itselleen edellisten otteluiden tapaan heti ottelun alusta alkaen. Harmittavasti tekopaikat loistivat kuitenkin poissaolollaan.

Ensimmäinen puolittainen tekopaikka nähtiin reilun vartin pelin jälkeen, kun Eric Bullock katkoi syvällä hyökkäysalueella, ja syötti lyhyen kuljetuksen päätteeksi Eino-Veikko Ekille, joka eteni boksiin vasemmalta laidalta. Ek ajautui kuitenkin hiukan pieneen kulmaan, ja maalivahti Miska Jurva sai torjuttua vedon kulmapotkuksi.

Kaikkinensa Sinipaitojen peliä leimasivat huonot kosketukset ja harhasyötöt, eikä pallonhallinta johtanut maalipaikkoihin. Tästä vaarallisin esimerkki nähtiin, kun toppari Ville Kukkanen antoi hiukan pomppivan syötön maalivahti Henri Savolaiselle, joka joutui ensimmäisen kosketuksen epäonnistuttua taistelemaan pallosta boksin ulkopuolella ACE-hyökkääjän kanssa, mutta selvitti kuitenkin tilanteen lopulta tyylikkäästi.
¨
Puolen tunnin kohdalla pallo saatiin kuitenkin maaliin. Tilanne lähti jälleen liikkeelle hyökkäyspään pallonriistosta, josta vastasi tällä kertaa mukaan kokoonpanoon palannut Arttu Mättö. Pallo päätyi suoraan riistosta eteenpäin Arttu Haapalalle, joka kuljetti lähemmäs maalia ja laukoi pallon vastustamattomasti maalin vasempaan alanurkkaan. Näin lukemat olivat 0–1 TamUlle.

Maalin jälkeenkään TamU ei suuremmin maalipaikoille päässyt. Lähimpänä oltiin, kun toppari Ville Kukkanen lähetti pitkän ristipallon vasempaan laitaan Po Law’lle. Law ehti juuri ja juuri keskitykseen ennen kuin pallon ehti päätyrajan yli, mutta Iikka Häkkinen ei maalin edessä aivan päässyt laukomaan, vaan ACE-toppari ehti etutolpalla ensimmäisenä palloon.

Ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla ACE sai hiukan pallonhallintaa myös itselleen ja hyökkäsi muutamia kertoja puolivaarallisesti. TamU-puolustus kuitenkin hoiti kaikki tilanteet tyylikkäästi, eikä Henri Savolaiselle tullut varsinaisia torjuntatöitä. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0–1.

Toinen jakso ei tuo lisämaaleja

Toinen jakso ei tuonut isompaa muutosta pelin kuvaan, vaikka pelin taso laski ehkä vielä ensimmäistäkin jaksoa alemmaksi siitä huolimatta, että TamU käytti viisi vaihtoa, ja toi kentälle enemmän minuutteja alkukauden peleissä saaneita pelaajia.

ACE oli lähellä tasoitusmaalia vajaan tunnin pelin jälkeen. Tilanne lähti hiukan löysästi kohti Anton Brightia heitetystä omasta sivurajaheitosta. ACEn Santeri Kallio näki tilaisuutensa ja iski kiinni rangaistusalueen rajalla. Tuomarilta jäi viheltämättä selkeä rike kun Kallio työnsi Brightin kumoon, mutta kaikeksi onneksi Henri Savolainen torjui Kallion terävän laukauksen.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä nähtiin toisen jakson suurimman kohahduksen aiheuttanut laukaus, kun Po Law pääsi kokeilemaan vastapalloon reilusta 25 metristä. Veto näytti ensin kiertävän juuri sopivasti, mutta ei lopulta osunut kehikkoon. Pohjustuksen tilanteelle loivat kentälle tauolla vaihdetun Mauno Sirénin keskitys sekä Arttu Mätön pelaajamassaan kilpistynyt laukaus, josta pallo tuli juuri mukavassa kaaressa Law’lle lauottavaksi.

Toisen jakson parhaan maalintekopaikan TamU sai 20 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Po Law syötti Iikka Häkkiselle linjan taakse boksin vasemmalle laidalle. Samaan aikaa Mauno Sirén huusi syöttöä itselleen karattuaan ACE-pelaajilta juoksuun boksin toiselle laidalle, mutta harmittavasti Häkkinen päätti laukoa itse, ja veto suuntautui maalin ohi.

Jakson lähetessä loppua TamUlla oli vielä muutamia puolittaisia tekopaikkoja. Arttu Haapala pääsi laukomaan saatuaan boksiin hyvän syötön Mauno Siréniltä, mutta veto suuntautui maalin ohi. Iikka Häkkinen puolestaan katkoi ACE-pelaajan antaman huonon avauksen, ja pelasi Haapalan kanssa hyvän seinän, joka avasi vetopaikan kuudentoista rajan takaa. Tämäkin veto suuntautui maalin ohi. Lopussa kentälle vaihdettu Roope Kostiainen puolestaan teki yhden hyvän spurtin pallon kanssa, ja ansaitsi tästä hyvän vapaapotku, jonka Arttu Haapala laukoi muurin kautta maalin ohi.

Illan erikoisin nähtiin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Anton Bright lahjoitti pallon ACE-hyökkääjälle epäonnistuttuaan aivan tarpeettomassa jalkakikassa. Topparipari Ville Kukkanen ehti juuri ja juuri juosta hätiin, mutta joutui rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti. Niko Virtanen laukoi vapaapotkun onneksi niukasti maalin yli.

Vain hetkeä myöhemmin ACE-toppari epäonnistui kosketuksessaan ja tarjosi Mauno Sirénille tekopaikan. Tämän veto suuntautui kuitenkin niukasti maalin ohi. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Roope Kostiainen riisti pallon puolustajalta vähän vastaavasti, mutta nyt oltiin lähempänä maalia ja pienehkössä kulmassa, eikä pallon ujuttaminen maaliin aivan onnistunut.

ACE ei missään vaiheessa päässyt kehittämään varsinaista loppukiriä, eikä TamUn voitto tuntunut uhatulta missään vaiheessa. Puolustus piti läpi ottelun hyvin, mutta hyökkäyspelistä puuttui tuttu terävyys ja ennen kaikkea tehokkuus. Silti 0–1-voitto oli niukasti ansaittu. Tällä kertaa tämäkin suoritus riitti jatkopaikkaa Suomen Regions’ Cupissa.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli varsin mietteliään oloinen. Peliesitys ei tyydyttänyt, vaikka nollan pitäminen ja yksi maali riittivätkin jatkopaikkaan.

”Suoraan sanoen katastrofaalinen esitys. Oltiin laiskoja ja ylimielisiä. Huippuna omassa kahdessakympissä tehdään naurettavia ylimielisiä temppuja kun on viisi minuuttia jäljellä ja johdetaan peliä 1–0. Ei mene jakeluun”, Listenmaa ruoti suorasanaisesti ottelun jälkeen.

”Omaa pallollista pelaamista ei saatu kulkemaan, mutta puolustettiinhan me kuitenkin suht hyvin, eikä vastustajalla ollut muutoin maalipaikkoja kuin pari pallonmenetysten jälkeen. Puolustukseen voi olla tyytyväinen, varsinkin sen jälkeen kun luovuttiin korkeasta prässistä, joka oli vähän laiskaa. Ehkä tässä oli jo juhannustauko osittain mielissä.”

Listenmaa on tunnetusti sen koulukunnan valmentajia, että tärkeintä on pitää oma pää puhtaana, eikä silloin ole niin paljon väliä, tehdäänkö maaleja yksi vai useampi.

”Siihen voi olla tyytyväinen että pystyttiin voittamaan peli 1–0, koska se riittää jatkoon menoon. Hatunnosto ACElle, se on hyvä joukkue, ja joka kertahan nämä on tasaisia vääntöjä olleet mitä on talvellakin pelattu.”

”Toivotaan että seuraavalla kierroksella tulisi vastaan joku porukka, joka ei ole ihan tästä omilta kulmilta. Vieraspeli ei olisi pahitteeksi, niin päästäisiin istumaan vähän bussissa, ja sitäkin kautta vielä tiivistämään vielä joukkuetta”, Listenmaan päättää.

Suomen Regions’ Cupin kolmannen kierroksen arvontapäivä on siis 13.7. ja pelit on pelattava viimeistään 1.8. Tampere Unitedille on tiedossa otteluruuhkaa, sillä kalenterissa on jo pelit su 18.7., la 24.7., to 29.7. ja su 1.8.

Suomen Regions Cup

0 – 1

( 0 – 1 )

28′ Arttu Haapala

Yleisöä:
48

 

Yleisöä:
48

29 Henri Savolainen
4 Eino-Veikko Ek 52'
9 Eric Bullock 46'
10 Ali Aitbenzanzoun 70'
13 Anton Bright 30'
20 Arttu Haapala
23 Po Law 76'
24 Arttu Mättö 90' +1
25 Iikka Häkkinen 85'
26 Verneri Uimonen
31 Ville Kukkanen 81'
32 Antti Kuusinen
6 Severi Kankkunen 90' +1
7 Mauno Sirén 46'
8 Topias Järvelä
11 Roope Kostiainen 76'
17 Jesse Oksanen 85'
41 Eetu Räisänen 70'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2