24.6.2021

 
 

Nihke√§ esitys riitti jatkoon Regions’ CupissaSuomen Regions’ Cup alkoi Tampere Unitedin osalta keskiviikkoiltana toisen kierroksen vierasottelulla AC Estudiantesia vastaan. Kaupissa pelatussa ottelussa ei suuria jalkapallon hienouksia n√§hty, mutta Arttu Haapalan puolen tunnin kohdalla tekem√§ maali riitti t√§ll√§ kertaa voittoon, kun oma p√§√§ pidettiin j√§lleen kerran puhtaana. N√§in Tampere United etenee Regions’ Cupin kolmannelle kierrokselle, jonka otteluparit arvotaan 13.7.

TamU lähti otteluun kokoonpanolla, jossa oli peräti seitsemän uutta pelaajaa edelliseen otteluun nähden, ja näin moni alkukaudella vähemmälle peliajalle jäänyt pelaaja sai tilaisuutensa. Muutoksesta huolimatta joukkue otti pallonhallinnan itselleen edellisten otteluiden tapaan heti ottelun alusta alkaen. Harmittavasti tekopaikat loistivat kuitenkin poissaolollaan.

Ensimmäinen puolittainen tekopaikka nähtiin reilun vartin pelin jälkeen, kun Eric Bullock katkoi syvällä hyökkäysalueella, ja syötti lyhyen kuljetuksen päätteeksi Eino-Veikko Ekille, joka eteni boksiin vasemmalta laidalta. Ek ajautui kuitenkin hiukan pieneen kulmaan, ja maalivahti Miska Jurva sai torjuttua vedon kulmapotkuksi.

Kaikkinensa Sinipaitojen peliä leimasivat huonot kosketukset ja harhasyötöt, eikä pallonhallinta johtanut maalipaikkoihin. Tästä vaarallisin esimerkki nähtiin, kun toppari Ville Kukkanen antoi hiukan pomppivan syötön maalivahti Henri Savolaiselle, joka joutui ensimmäisen kosketuksen epäonnistuttua taistelemaan pallosta boksin ulkopuolella ACE-hyökkääjän kanssa, mutta selvitti kuitenkin tilanteen lopulta tyylikkäästi.
¨
Puolen tunnin kohdalla pallo saatiin kuitenkin maaliin. Tilanne l√§hti j√§lleen liikkeelle hy√∂kk√§ysp√§√§n pallonriistosta, josta vastasi t√§ll√§ kertaa mukaan kokoonpanoon palannut Arttu M√§tt√∂. Pallo p√§√§tyi suoraan riistosta eteenp√§in Arttu Haapalalle, joka kuljetti l√§hemm√§s maalia ja laukoi pallon vastustamattomasti maalin vasempaan alanurkkaan. N√§in lukemat olivat 0‚Äď1 TamUlle.

Maalin j√§lkeenk√§√§n TamU ei suuremmin maalipaikoille p√§√§ssyt. L√§himp√§n√§ oltiin, kun toppari Ville Kukkanen l√§hetti pitk√§n ristipallon vasempaan laitaan Po Law’lle. Law ehti juuri ja juuri keskitykseen ennen kuin pallon ehti p√§√§tyrajan yli, mutta Iikka H√§kkinen ei maalin edess√§ aivan p√§√§ssyt laukomaan, vaan ACE-toppari ehti etutolpalla ensimm√§isen√§ palloon.

Ensimm√§isen jakson viimeisell√§ vartilla ACE sai hiukan pallonhallintaa my√∂s itselleen ja hy√∂kk√§si muutamia kertoja puolivaarallisesti. TamU-puolustus kuitenkin hoiti kaikki tilanteet tyylikk√§√§sti, eik√§ Henri Savolaiselle tullut varsinaisia torjuntat√∂it√§. N√§in tauolle mentiin vierasjohdossa 0‚Äď1.

Toinen jakso ei tuo lisämaaleja

Toinen jakso ei tuonut isompaa muutosta pelin kuvaan, vaikka pelin taso laski ehkä vielä ensimmäistäkin jaksoa alemmaksi siitä huolimatta, että TamU käytti viisi vaihtoa, ja toi kentälle enemmän minuutteja alkukauden peleissä saaneita pelaajia.

ACE oli lähellä tasoitusmaalia vajaan tunnin pelin jälkeen. Tilanne lähti hiukan löysästi kohti Anton Brightia heitetystä omasta sivurajaheitosta. ACEn Santeri Kallio näki tilaisuutensa ja iski kiinni rangaistusalueen rajalla. Tuomarilta jäi viheltämättä selkeä rike kun Kallio työnsi Brightin kumoon, mutta kaikeksi onneksi Henri Savolainen torjui Kallion terävän laukauksen.

Hetke√§ my√∂hemmin toisessa p√§√§ss√§ n√§htiin toisen jakson suurimman kohahduksen aiheuttanut laukaus, kun Po Law p√§√§si kokeilemaan vastapalloon reilusta 25 metrist√§. Veto n√§ytti ensin kiert√§v√§n juuri sopivasti, mutta ei lopulta osunut kehikkoon. Pohjustuksen tilanteelle loivat kent√§lle tauolla vaihdetun Mauno Sir√©nin keskitys sek√§ Arttu M√§t√∂n pelaajamassaan kilpistynyt laukaus, josta pallo tuli juuri mukavassa kaaressa Law’lle lauottavaksi.

Toisen jakson parhaan maalintekopaikan TamU sai 20 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Po Law syötti Iikka Häkkiselle linjan taakse boksin vasemmalle laidalle. Samaan aikaa Mauno Sirén huusi syöttöä itselleen karattuaan ACE-pelaajilta juoksuun boksin toiselle laidalle, mutta harmittavasti Häkkinen päätti laukoa itse, ja veto suuntautui maalin ohi.

Jakson lähetessä loppua TamUlla oli vielä muutamia puolittaisia tekopaikkoja. Arttu Haapala pääsi laukomaan saatuaan boksiin hyvän syötön Mauno Siréniltä, mutta veto suuntautui maalin ohi. Iikka Häkkinen puolestaan katkoi ACE-pelaajan antaman huonon avauksen, ja pelasi Haapalan kanssa hyvän seinän, joka avasi vetopaikan kuudentoista rajan takaa. Tämäkin veto suuntautui maalin ohi. Lopussa kentälle vaihdettu Roope Kostiainen puolestaan teki yhden hyvän spurtin pallon kanssa, ja ansaitsi tästä hyvän vapaapotku, jonka Arttu Haapala laukoi muurin kautta maalin ohi.

Illan erikoisin nähtiin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Anton Bright lahjoitti pallon ACE-hyökkääjälle epäonnistuttuaan aivan tarpeettomassa jalkakikassa. Topparipari Ville Kukkanen ehti juuri ja juuri juosta hätiin, mutta joutui rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti. Niko Virtanen laukoi vapaapotkun onneksi niukasti maalin yli.

Vain hetkeä myöhemmin ACE-toppari epäonnistui kosketuksessaan ja tarjosi Mauno Sirénille tekopaikan. Tämän veto suuntautui kuitenkin niukasti maalin ohi. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Roope Kostiainen riisti pallon puolustajalta vähän vastaavasti, mutta nyt oltiin lähempänä maalia ja pienehkössä kulmassa, eikä pallon ujuttaminen maaliin aivan onnistunut.

ACE ei miss√§√§n vaiheessa p√§√§ssyt kehitt√§m√§√§n varsinaista loppukiri√§, eik√§ TamUn voitto tuntunut uhatulta miss√§√§n vaiheessa. Puolustus piti l√§pi ottelun hyvin, mutta hy√∂kk√§yspelist√§ puuttui tuttu ter√§vyys ja ennen kaikkea tehokkuus. Silti 0‚Äď1-voitto oli niukasti ansaittu. T√§ll√§ kertaa t√§m√§kin suoritus riitti jatkopaikkaa Suomen Regions’ Cupissa.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli varsin mietteliään oloinen. Peliesitys ei tyydyttänyt, vaikka nollan pitäminen ja yksi maali riittivätkin jatkopaikkaan.

”Suoraan sanoen katastrofaalinen esitys. Oltiin laiskoja ja ylimielisi√§. Huippuna omassa kahdessakympiss√§ tehd√§√§n naurettavia ylimielisi√§ temppuja kun on viisi minuuttia j√§ljell√§ ja johdetaan peli√§ 1‚Äď0. Ei mene jakeluun”, Listenmaa ruoti suorasanaisesti ottelun j√§lkeen.

”Omaa pallollista pelaamista ei saatu kulkemaan, mutta puolustettiinhan me kuitenkin suht hyvin, eik√§ vastustajalla ollut muutoin maalipaikkoja kuin pari pallonmenetysten j√§lkeen. Puolustukseen voi olla tyytyv√§inen, varsinkin sen j√§lkeen kun luovuttiin korkeasta pr√§ssist√§, joka oli v√§h√§n laiskaa. Ehk√§ t√§ss√§ oli jo juhannustauko osittain mieliss√§.”

Listenmaa on tunnetusti sen koulukunnan valmentajia, että tärkeintä on pitää oma pää puhtaana, eikä silloin ole niin paljon väliä, tehdäänkö maaleja yksi vai useampi.

”Siihen voi olla tyytyv√§inen ett√§ pystyttiin voittamaan peli 1‚Äď0, koska se riitt√§√§ jatkoon menoon. Hatunnosto ACElle, se on hyv√§ joukkue, ja joka kertahan n√§m√§ on tasaisia v√§√§nt√∂j√§ olleet mit√§ on talvellakin pelattu.”

”Toivotaan ett√§ seuraavalla kierroksella tulisi vastaan joku porukka, joka ei ole ihan t√§st√§ omilta kulmilta. Vieraspeli ei olisi pahitteeksi, niin p√§√§st√§isiin istumaan v√§h√§n bussissa, ja sit√§kin kautta viel√§ tiivist√§m√§√§n viel√§ joukkuetta”, Listenmaan p√§√§tt√§√§.

Suomen Regions’ Cupin kolmannen kierroksen arvontap√§iv√§ on siis 13.7. ja pelit on pelattava viimeist√§√§n 1.8. Tampere Unitedille on tiedossa otteluruuhkaa, sill√§ kalenterissa on jo pelit su 18.7., la 24.7., to 29.7. ja su 1.8.