Niclas Kalatsev tuo veikkausliigakokemusta TamUun

11/01/2016
Uutinen

Kotkalaislähtöinen Niclas Kalatsev, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Kalatsev tunnetaan nopeana ja taitavana hyökkääjänä, jolla on runsaasti kokemusta kovista peleistä. Kaudella 2008 Kalatsev debytoi 17-vuotiaana Veikkausliigassa, ja samana vuonna Jyrki Heliskoski valitsi hänet U19-maajoukkueeseen, jossa olivat mukana myös muun muassa Teemu Pukki ja Rasmus Schüller. Eniten Kalatseville on kertynyt pelejä Ykkösessä ja Kakkosessa, ja TamUun hän siirtyy kovassa Kakkois-Suomen Kolmosessa viime kaudella pelanneesta Haminan Pallo-Kissoista.

Verrattain nuoresta iästään huolimatta Kalatsevilla on siis jo takanaan mittava pelaajaura liiton sarjoissa. Kaudella 2008 hän teki voittomaalin KooTeePeen kauden ainoassa Veikkausliigan voitto-ottelussa, kun IFK Mariehamn kaatui 1–0. Kotkalaisten pudottua liigasta pelit jatkuivat seuraavalla kaudella Ykkösessä. Kaudella 2010 pelit KooTeePeessä päättyivät jo keväällä selkävaivoihin, ja Kalatsev siirtyi kesällä Kolmosessa silloisen kotkalaisen seurasekoilun myötä erillisenä seurana pelanneeseen KTP:hen. Vokaaliton seura nousi heti kaudeksi 2011 Kakkoseen, jossa Kalatsev jatkoi seuran mukana, kunnes siirtyi kaudeksi 2012 FC Futuran riveihin. Porvoon visiitti jäi vain yhden kauden mittaiseksi, ja kaudella 2013 Kalatsev pelasi jälleen Ykkösessä KooTeePeen riveissä.

Kalatsevin viimeisin täysin ehjä kausi on kausi 2012 FC Futurassa, jossa hän oli vakituinen avauksen pelaaja ja maalejakin kertyi seitsemän. Seuraavalla kaudella Ykkösen tasolla peliaika jäi vähäisemmäksi, ja kausi 2014 jäi kokonaan väliin erilaisten vaivojen myötä. Myöskään kaudella 2015 pelejä ei kertynyt Haminan Pallo-Kissoissa kuin kuusi kevätkauden ottelua, joskin näissä verkko heilui kahdesti.

Elokuun lopussa Kalatsevin tie vei Tampereelle opiskeluiden perässä. ”Siitä alkaen tuli jonkin verran seurattua paikallisia seuroja. Näin jälkeenpäin, että TamU nousi Kolmoseen, ja katsoin ratkaisuottelun jälkeiset hulinat kentällä youtubesta”, Kalatsev muistelee. ”Siitä tuli aika hyviä flashbackejä Kotkan ajoilta, erityisesti siitä kun noustiin KTP:n kanssa Kakkoseen ja siitä kun seuraavan kauden säilyminen Kakkosessa ratkesi viimeisessä vieraspelissä, jossa oli noin 200 kotkalaiskannattajaa.”

Kalatsev kertoo alkaneensa käydä syksyllä yksin lenkillä, ja soittaneensa heti marraskuussa mahdollisuudesta tulla TamUn harjoituksiin. ”Sitten juteltiin avoimesti selkävaivoista ja muista loukkaantumisista, ja siitä miksi on ollut välivuosia pelaamisesta”, Kalatsev muistelee. ”En itse halunnut kiirehtiä sopimuksen kanssa, koska halusin olla varma että osaan vielä pelata ja että se tuntuu edelleen kivalta.”

Tampere United on tehnyt Kalatseviin nopeasti hyvän vaikutuksen. ”Lyhyessä ajassa on tullut selväksi, että seuralla on kova halu mennä eteenpäin, kunnianhimoiset tavoitteet ja hyvä pöhinä”, Kalatsev toteaa. Siksi nuori hyökkääjä ei missään nimessä halua tulla seuraan vain pelailemaan. ”Halusin varmistuksen itselleni siitä, että oma motivaationi on 100%, koska TamUn huikea faniryhmä ei ansaitse yhtään vähempää”, Kalatsev päättää.

”Nikke on todellinen laatupelaaja”, hehkuttaa uusimmasta hankinnastaan selvästi iloinen Mika Suonsyrjä. ”Nuoresta iästä huolimatta kokemusta on laajasti kovista peleistä. Hän tulee tuomaan paljon hyvää hyökkäämiseemme.”

Niclas Kalatsevin haastattelu:

Tampere Unitedin sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Chakib Belbachir
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Niclas Kalatsev
Jonne Keränen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Jussi Rasva
Eetu Rahkola
Jan Riikonen
Lauri Saari
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2