Niclas Kalatsev laittoi kauan odotetun puu­merkkinsä sopimus­paperiin

04/04/2017
Uutinen

Tampere Unitedin kannattajat ovat koko talven odottaneet Niclas Kalatsevin jatkosopimusta, ja nyt kun nurmet alkavat pikkuhiljaa vihertää, on vuoden mittainen jatkosopimuskin saatu solmittua. Keskikentän taituri kuului kaudella 2016 joukkueen avainpelaajiin, ja on meneillään olevalla harjoituskaudellakin ollut tehokas. Pelaamissaan kuudessa ottelussa Kalatsev on tehnyt kolme maalia ja antanut ratkaisusyötön kahdeksaan maaliin.

Lempinimellä ”Pepi” tunnettu Niclas Kalatsev, 26. on kotkalaislähtöinen pelaaja, joka nousi Veikkausliigassa pelaavaan kokoonpanoon ja U19-maajoukkueeseen jo 17-vuotiaana. Tämän jälkeen ura ei jatkunut suunnitelmien mukaisesti, vaan erilaiset vammat estivät täyden läpimurron Suomen huipulla. Ennen kuin Kalatsev siirtyi Tampere Unitediin kaudeksi 2016, alla oli kolme hyvin rikkonaista kautta.

”Oma tavoitteeni kauteen 2016 lähdettäessä oli, että pystyisin nauttimaan jälleen pelaamisesta”, Kalatsev kertaa. ”Pieniä loukkaantumisia lukuunottamatta nautinkin koko kauden pelaamisesta enemmän kuin pitkään aikaan.”

Pelaamisesta nauttiminen näkyy myös tilastoissa. Vaikka muutama ottelu jäi pikkuvammojen takia väliin, Kalatsev teki kaudella 2016 pelaamissaan 18 ottelussa 9 maalia ja syötti 6 – tosin moni ratkaisusyöttö ei edes näy tilastoissa, koska Kalatsevin mestarisuorituksen jälkeen tarvittiin monesti vielä yksi tai kaksi helpompaa syöttöä ennen kuin pallo oli maalissa.

”Kauden kruunasi nousun varmistanut ottelu Ilves-Kissoja vastaan”, Kalatsev muistelee ”Ottelun ainutlaatuinen tunnelma ja pelin jälkeiset yhteislaulut fanien kanssa pysyvät mielessä varmasti vielä pitkään. Odotan jo innolla kauden 2017 kotipelejä ja tunnelmaa, jonka meidän fanit pystyvät luomaan.”

Kannattajien otteluihin luoma tunnelma on toistuvasti ollut asia, jonka pelaajat mainitsevat kysyttäesssä syitä jatkoon Tampere Unitedissa. Niclas Kalatsev nostaa esiin tunnelman suerassa laajemminkin: ”Vaikka viime kaudella olikin muutama pelillisesti vaikea vaihe niin joukkueessa oli hyvä tunnelma pelaajista faneihin ja kaikkiin taustajoukkoihin asti. Toivon, että sama tunnelma jatkuisi koko kauden 2017, vaikka vaikeita hetkiä tulisikin. Itselleni olikin kauden jälkeen selvää, että haluan ehdottomasti jatkaa pelaamista tamun paidassa.”

Tulevasta kaudesta kysyttäessä Kalatsevilla on vahva näkemys joukkueen potentiaalista: ”Kauteen 2017 lähden samoilla fiiliksillä kuin kauteen 2016, tavoitteena nauttia pelaamisesta. Jos jokainen pelaaja pystyy henkilökohtaisella tasolla nauttimaan pelaamisesta, ja liiallinen puristaminen ja jännittäminen jää pois, saavutamme joukkueena varmasti hienoja tuloksia kauden aikana.”

Päävalmentaja Mikko Mäkelä on odottanut Kalatsevin sopimusta koko harjoituskauden vähintään yhtä kuumeisesti kuin kannattajat. ”Iloinen sopimusuutinen kun Pepi laittoi nimensä paperiin”, Mäkelä kommentoi. ”Pepi oli yksi nousun arkkitehtejä viime kaudella. Hänellä on ollut melko ehjä talvikausi, joten voimme odottaa taas Pyynikin taikurilta hienoja otteita myös ensi kaudella. Pepi tuo tärkeää kokemusta ja tietenkin taitoa nuoreen mutta jo vahvaan ryhmäämme.”

Niclas Kalatsevin laitettua puumerkkinsä sopimuspaperiin TamUlla on yhteensä 22 sopimuspelaajaa kun kauden alkuun on aikaa alle kuukausi. Sopimusuutisia onkin tulossa piakkoin lisää. Niitä odotellessa on hyvä hankkia kausikortti TamU-kaupasta tai mobiilikausikortti ZUPticketistä. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa. Myös Tampere Unitedin jäseneksi liittyminen on tietenkin mahdollista.

Niclas Kalatsevin haastattelu:

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Mahdi Ali
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Antti Haavisto
Tuomo Hiltunen
Tero Intala
Topias Järvelä
Niclas Kalatsev
Roope Kostiainen
Tuomas Lehti
Sampo Ojala
Riku Oras
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Lauri Saari
Matti Saari
Mauno Sirén
Santeri Salomaa
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49