27.7.2018

 
 

Närpiössä jälleen edessä kuuden pisteen otteluKahden viikon mittainen pelitauko päättyy lauantaina, kun Tampere United matkustaa lauantaina Närpiöön ja kohtaa Kraftin alkuillan ottelussa. Kyseessä on jälleen putoamiskamppailun kannalta erittäin tärkeä ottelu, sillä joukkueet ovat tasapisteissä, ja vain parempi maaliero pitää TamUn putoamisviivan yläpuolella. Kraftilla tosin on pelattuna yksi ottelu vähemmän, sillä sarjan avauskierroksen ottelu TPV:tä vastaan jouduttiin siirtämään Mosedalin nurmen huonon kevätkunnon takia, ja pelataan vasta ensi viikolla.

Tampere Unitedin l√§ht√∂kohta otteluun on voiton tavoittelun kannalta erikoinen, sill√§ joukkue ei ole ottanut sarjassa viel√§ ainuttakaan vierasvoittoa, ja ainoa vieraspiste on haettu 0‚Äď0-tasapelill√§ Torniosta. Vierasmaalejakin joukkue on tehnyt luvattoman v√§h√§n, eli vain kolme. Kraftilla pistesaldo jakautuu huomattavasti tasaisemmmin: sek√§ kotoa ett√§ vieraista on kaksi voittoa, eik√§ joukkue ole pelannut tasapelej√§. N√§rpi√∂n sanotaan usein olevan vaikea paikka hakea pisteit√§, mutta t√§ll√§ kaudella se ei ole varsinaisesti toteutunut.

Kraftin kaudelle tunnusomaista on ollut, ett√§ se on p√§√§st√§nyt huomattavan m√§√§r√§n maaleja. Edellinen ottelu Herculeksen vieraan sujui erityisen murheellisesti, sill√§ oululaiset takoivat Castrenilla rumat 7‚Äď0-lukemat. T√§t√§ ennen Kraft oli h√§vinnyt kotonaan JBK:lle 1‚Äď4, joten j√§lki on ollut viimeisiss√§ peleiss√§ rumaa. Sinipaidat puolestaan tekiv√§t Kraftin verkkoon kolme maalia, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran Pyynikill√§ toukokuun puolessa v√§liss√§.

Edellisen kohtaamisen voitto ei kuitenkaan lauantaina paljoa paina, vaan TamUn fokus on ennen sarjataukoa kehittyneen viiden voitottoman ottelun putken katkaisemisessa. Tosiasia on, että sarjapaikan pelastusoperaation aloittamisella alkaa olla jo kiire, ja varsinkin kun vastassa on toinen sarjan tyveen juuttunut joukkue, ei pisteitä ole varaa antaa vastustajalle.

Kraft on siitä poikkeuksellinen Kakkosen joukkue, että sillä on hyvin kapea pelaajarinki. Tälläkin kaudella kentällä on käynyt vain 22 pelaajaa, eikä avauskokoonpanossa ole nähty suuria vaihteluita ottelusta toiseen. Lauantaina tosin joukkueen paras maalintekijä, neljä maalia tehnyt Nedim Ibric joutuu jättämään ottelun väliin ensimmäistä kertaa tällä kaudella, sillä hänen korttitilinsä tuli täyteen edellisessä ottelussa. Tällä osastolla tosin myös TamUlla on huolia, sillä seitsemän maalin mies Berat Grabovci joutuu niin ikään jättämään Kraft-ottelun väliin korttitilin täyttymisen takia.

”Grabovcin pelikielto on meille paha menetys, mutta se toisaalta antaa muille pelaajille mahdollisuuden esitt√§√§ osaamistaan. Toisaalta Riku Oras palaa kokoonpanoon, ja se on loistava asia”, puntaroi p√§√§valmentaja Leroy Maluka.

”Ottelu on j√§lleen √§√§rimm√§isen t√§rke√§ molemmille joukkueille, ja odotaan hyv√§√§ peli√§. Olen luottavainen ja pojat n√§ytt√§v√§t valmiilta. My√∂s kannattajat ovat j√§lleen mukana. Se on aina ollut hyv√§ asia ja auttaa toivottavasti pelaajia antamaan parastaan”, Maluka p√§√§tt√§√§.

Ottelu pelataan Närpiössä Mosedalin stadionilla lauantaina 28.7. klo 17 alkaen. TamU-TV aloittaa lähetyksensä jo klo 16.30m ja silloin ottelua ennakoivat kentän laidalta Tarmo Lyytikäinen ja Ville Toiva. Itse ottelun selostaa totutusti Manu Haapalainen.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.