Naisten Suomen Cupissa pitkä reissu Paraisille

28/02/2023 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin edustusjoukkue saa naisten Suomen Cupin 1. kierroksella vastaansa vierasottelussa Pargas IF. Arvonnat suoritettiin vielä tässä vaiheessa alueellisissa koreissa, joten Sinipaidoilla oli jo ennalta tiedossa, että vastaan tulisi varsin tuttu joukkue. Jos TamU häviää 1. kierroksen ottelunsa, se saa vielä uuden mahdollisuuden edetä 2. kierrokselle voittamalla tasauskierroksen ottelun, jossa tulisi vierasottelussa vastaan joko Kolmosessa pelaava FC Nokia tai Nelosessa pelaava FC Haka juniorit. Ensimmäisen kierroksen ottelun ajankohdasta tiedotetaan heti kun seurat ovat saaneet siitä sovittua.

Uudistuneessa naisten Suomen Cupissa on tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia, sillä mukana on yhteensä 64 joukkuetta. Näistä yhtä vaille puolet eli 31 joukkuetta pelaavat Kolmosessa, Nelosessa ja Vitosessa, ja ovat mukana cupin 1. kierroksella ja sitä seuraavalla tasauskierroksella. Ylempien sarjojen joukkueet tulevat mukaan 3. kierroksella.

Päävalmentaja Kari Numminen myöntää arvan olevan yksi vaikeimmista tarjolla olleista, mutta samassa sarjassa pelaavan vastustajan kohtaamisessa on hyvätkin puolensa.

”Olisi tietysti voitu mielellään ottaa vastustaja tuosta lähempääkin, mutta ainakin pelissä nähdään, miten ollaan onnistuttu talviharjoittelussa.”

”Lähdetään katsomaan peli kerrallaan ilman sen suurempia paineita. Pääpaino on sarjassa, mutta Suomen Cup on hyvä lisämauste. Ajatuksena on pelata ensimmäinen cupin peli ennen kuin sarjat alkavat, jolloin se palvelee myös sarjaan valmistautumista”, Numminen toteaa.

Poikkeukselliseen pelijärjestelmään sisältyy kahden ottelun takuu

Naisten Suomen Cupin erikoisuutena on se, että jokaiselle joukkueelle taataan vähintään kaksi ottelua, sillä 1. kierroksella ottelunsa häviävät joukkueet saavat vielä uuden yrityksen tasauskierroksella. Tosin tämä ei koske yhtä joukkuetta, jolle ei arvottu lainkaan peliä 1. kierrokselle, ja tällä kertaa tämä joukkue on lappeenrantalainen PEPO.

Pelisysteemi poikkeaa kahden ottelun takuun lisäksi totutusta cup-järjestelmästä myös siten, että 2. kierrokselle mentäessä mukana on 23 joukkuetta, mutta näistä vain 8 pelaa 2. kierroksella, ja 15 muuta joukkuetta menevät suoraan 3. kierrokselle. Kolmannelle kierrokselle tulee siis 19 alempien sarjojen joukkuetta, ja lisäksi ylempien sarjojen joukkueet pois lukien 4 parhaiten Kansallisessa Cupissa menestynyttä joukkuetta. Yhteensä joukkueita on siis tässä vaiheessa mukana 48.

Neljännestä kierroksesta alkaen cup etenee perinteisemmin menoin. Kun neljä Kansallisessa Cupissa parhaiten menestynyttä joukkuetta tulee vielä mukaan 5. kierroksella, päästään tämän jälkeen suoraviivaisesti puolivälierien ja välierien kautta finaaliin.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2