3.8.2020

 
 

Naisten ottelutahti jatkuu tiiviin√§ ‚Äď maanantaina vastassa FC Haka

Naisten edustusjoukkue pelaa maanantai-iltana toisen ottelunsa viiden päivän sisään. Maanantai-illan myöhäisottelussa vastaan asettuu Ahvenisjärvellä Valkeakosken Haka, jonka Sinipaidat kaatoivat kauden alla runsasmaalisesti harjoitusottelussa.

Pitk√§√§n ei saanut naisten edustus iloita historiallisen suuresta PP-70 voitosta, kun katseet oli suunnattava jo maanantai-iltaan, jolloin Ahvenisj√§rvell√§ on vastassa FC Haka kello 20.10 alkavassa ottelussa. Joukkueet kohtasivat kauden alla pelatussa harjoitusottelussa, jossa Tampere United oli murskaavan ylivoimainen voittaen ottelun lopulta tylyin 11‚Äď0-numeroin.

Vaikka Tampere United on massiivinen suosikki tulevassa kohtaamisessa, lyhyt otteluväli tuo valmistautumiseen oman kiharuutensa. Joukkueelle kun ei mahtunut väliin yhtään yhteistä harjoituskertaa pelien väliin. Näin valmistautuminen onkin jäänyt hyvin pitkälle pelaajien omalle vastuulle. Unitedin pelaajista Mari Virtanen ei näe tätä kuitenkaan ongelmana.

”Joukkueharjoituksia ei ole ollut, joten jokainen pelaaja tekee valmistautumisen omalla tavallaan. Mieless√§ valmentajalta saatu edellisen pelin palaute sek√§ tulevan pelin valmistava materiaali”, Virtanen valaisee valmistautumisprosessia Hakan kohtaamiseen.

Mari Virtanen on ollut alusta asti mukana, kun Tampere Unitedin naisjoukkue perustettiin kaudelle 2017. Hänen mukaansa toiminta on kehittynyt koko ajan eteenpäin.

”Joukkueen toimintakulttuuri on kehittynyt parempaan suuntaan kausi kaudelta. Jo viime kaudella oltiin sarjan k√§rkisijoilla, ja t√§lle kaudelle on otettu isoja harppauksia. Harjoitusaktiivisuus on noussut merkitt√§v√§sti, mik√§ on mahdollistanut eri malliin joukkuepelin harjoittelun”, Virtanen kiittelee ja jatkaa.

”Joukkueeseen on tullut taitavia pelaajia, mik√§ puolestaan on tuonut uutta virtaa joukkueen tekemiseen. Pid√§n siit√§, ett√§ valmentajallamme on selke√§ visio meid√§n pelaamisestamme, ja mielest√§ni pelaajat ovat sen hyvin sis√§ist√§neet.”

Otteluun lähdettäessä Tampere United johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. Ylöjärven Ilves vaanii kaksi pistettä perässä, ja pelin vähemmän pelannut Ilves-Kissat on puolestaan kolme pistettä TamUa takana. Maanantain jälkeen Ilves-Kissat ja Ylöjärven Ilves ovat Sinipaitojen seuraavat vastustajat, joten nämä pelit tulevat hyvin pitkälle sanelemaan sen, kantaako Sinipaitojen nousujuna perille asti vai jäädäänkö viimeiselle asemalle. Mari Virtasen mukaan tulevat ottelut eivät ole häiriötekijä, ja fokus saadaan pidettyä maanantaina sen hetkisessä ottelussa.

”En usko, ett√§ t√§m√§ on meill√§ ongelma mink√§√§n pelin kohdalla. Joka peliss√§ on tarjolla yht√§ paljon sarjapisteit√§, joten edet√§√§n peli kerrallaan.”

Vastustaja FC Haka on aloittanut oman sarjansa huomattavasti TamUa heikommin. Nelj√§st√§ pelist√§ saldona on ollut yksi voitto ja kolme tappiota. Viimeksi valkeakoskelaiset olivat tulessa tiistaina, kun he h√§visiv√§t kotonaan juuri mainitulle Yl√∂j√§rven Ilvekselle tennislukemin 1‚Äď6. Huomionarvoista oli, ett√§ koskilaiset pelasivat kaksi ottelua kolmeen p√§iv√§√§n, sill√§ joukkue oli k√§ynyt h√§vi√§m√§ss√§ Pirkkalassa vain kahta p√§iv√§√§ aikaisemmin. Koskilaiset ovatkin siis nyt saaneet kaivattua lepoa ennen TamUn kohtaamista.

Naisten Nelosen ottelu Tampere United ‚Äď FC Haka k√§ynnistyy Ahvenisj√§rvell√§ maanantaina kello 20.10. Otteluun on vapaa p√§√§sy, ja otteluseuranta on tarjolla TamUn twitteriss√§ perinteiseen tapaan.