Naisten Kolmosen kärki­kamppailu torstaina Kaupissa

17/08/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Huomenna torstaina pelataan kenties naisten kauden tärkein ottelu, kun vieraaksi Tampereelle saapuu sarjakärki RaiFu. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kaupin tekonurmella 3 eli katsomokentällä kello 20.00 alkaen. Ottelu on erityisesti Sinipaidoille tärkeä, sillä voittaessaan TamU nousee vain yhden pisteen päähän RaiFusta, ja nousutavoite Kakkoseen on taas hivenen lähempänä. Jos RaiFu kärsisi loppukauden aikana pistemenetyksiä, TamUlla olisi tilaisuus mennä puhtaalla pelillä raisiolaisten ohi.

TamU – RaiFu

 • TamU tarvitsee kärkikamppailusta voiton, jotta mahdollisuudet sarjanousuun pysyvät hyvinä.
 • Edellinen ottelu Raisiossa päättyi harmittavaan 3–2-tappioon TamUn mentyä ensin 0–2-johtoon.
 • Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kaupissa niin sanotulla katsomokentällä.

  Joukkueessa on ollut hyvä tekemisen meininki viime viikkoina ja se on näkynyt myös kentällä. Torstain ottelu on tähän asti kauden tärkein, joten asennetta ei tästä pelistä varmasti puutu.

  - Emilia Heino
  Keskikentän työmyyrä

  Kevätkierroksen ottelu RaiFua vastaan oli erityisen tiukka ja se päättyi Raisiossa TamUn niukkaan 3–2-häviöön. Sinipaidat johtivat keväistä ottelua ensimmäisellä jaksolla jo maalein 0–2 , mutta RaiFu kavensi tilanteeksi 1–2 ennen taukoa. Tauolle päästiin vielä Sinipaitojen johtoasemassa, mutta RaiFu näytti toisella jaksolla vahvuutensa miltei heti tauon jälkeen ja tasoitti tilanteeksi 2–2. Vaikka peli oli tasaista loppuun asti, oli RaiFun viimeistely varmempaa ja ottelu päättyi 3–2-tappioon. 

  Nyt syyskierroksella onkin mielenkiintoista nähdä, miten joukkueet ovat kehittyneet ja muovautuneet kesän aikana. Molemmat ovat kärsineet hieman yllättäviäkin pistemenetyksiä, mikä kertoo siitä, että tässä sarjassa voi tapahtua mitä tahansa. Torstaisessa ottelussa Sinipaidoille tulee varmasti olemaan isona haasteena saada pelattua ehjä ja tasainen 90-minuuttinen. Oma pallollinen peli tulee saada pyörimään alusta alkaen. TamUn puolustus tulee olemaan ottelussa myös kovilla, sillä RaiFun hyökkääjät ovat tunnettuja nopeudestaan, sekä viimeistelytehokuudestaan.

  Viime viikonlopun PaiHa-peli antoi Sinipaidoille osaltansa hyvää valmistautumista tulevaan koitokseen, sillä ottelu sarjan nelosta vastaan oli huomattavasti tiukempi ja kovatempoisempi kuin edelliset ottelut. Tämän viikon treeneissä TamU on myös keskittynyt erityisesti syöttöjen laatuun ja puheeseen kentällä. Sinipaidat lähtevätkin otteluun uskolla omaan tekemiseen ja osaamiseen. Ottelussa avainasemassa tulee varmasti olemaan myös taistelutahto.

  Joukkueen työmyyrä Emilia Heino luottaa joukkueen tekemiseen:

  ”Joukkueessa on ollut hyvä tekemisen meininki viime viikkoina ja se on näkynyt myös kentällä. Torstain ottelu on tähän asti kauden tärkein, joten asennetta ei tästä pelistä varmasti puutu. Meillä on kaikki avaimet napata kolme pistettä sarjakärjeltä, kun saadaan oma peli pyörimään.”

  Päävalmentaja Kari Numminen uskoo voittoon ja korostaa pallonhallinnan tärkeyteen;

  ”Tauon jälkeen kolme voittoa saalistanut RaiFu saapuu mittaamaan TamUn syyskunnon. Edellinen kohtaaminen päättyi niukkaan tappioon, ja odotettavissa on erittäin tiukka matsi. Me lähdemme pelaamaan omaa peliämme ja pyrimme yhtenäiseen tekemiseen. Pistetään palloa liikkeelle ja panostetaan syöttöjen laatuun.”

  ”Vastustajan avauksia ja pelin rakentelua vastaan lähdetään tiiviillä rintamalla. Vastustajan päädyssä pyritään voittamaan 1v1-tilanteet, ja sitä kautta pyritään pitämään pallo hyökkäyspäässä. Rakennetaan laadukkaita maalintekopaikkoja ja pidetään pisteet Tampereella”, Numminen kaavailee.

  Ottelu pelataan siis Kaupin tekonurmella 3 torstaina 18.8. klo 20.00. alkaen, ja siihen on vapaa pääsy. Pelikenttä on Kaupin kentistä se, jolla on korkeat katetut katsomot. Yleisöä palvelee kello 19.30 alkaen Tampere Unitedin grilli, jolla on tarjolla Tapolan lihaisia ja Vegemin vegaanisia makkaroilla. Lisäksi tarjolla on kylmiä ja kuumia juomia sekä suolaista ja makeaa pikkupurtavaa.

  Tule kannustamaan Tampere United kohti nousua naisten Kakkoseen!

  TamU-Kauppa

  Pääyhteistyökumppanit

  Tukemassa myös

  American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

  15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

  2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

  15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

  2.7. klo 18 TPV - TamU

  16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

  27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2