Naisten Kolmonen käyntiin komealla voitolla

25/04/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue pelasi kauden avausottelunsa sunnuntaina 24.4. Nokialla Menkalan kentällä FC Nokiaa vastaan. Sinipaidat hallitsivat ottelua ja nappasivat täyden pistepotin sekä komean 3–0-voiton matkaansa. Hyökkääjätrio Nea Vironmäki, Kiira Kaivola ja Pinja Aaltonen pääsivät useaan läpiajoon ottelun aikana, ja lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin. FC Nokia ei saanut lauottua Silja Korhosen vartioimaa maalia kohti, joten hän sai tililleen kauden ensimmäisen nollapelin.

Naisten Kolmonen

0 – 3

  • Kausi käyntiin dominoivalla esityksellä ja nollapelillä
  • Samalla kuitattiin edellisen kauden viimeisen ottelun nihkeä kotitasapeli nokialaisia vastaan
  • TamUn hyökkäyskolmikko Nea Vironmäki, Kiira Kaivola ja Pinja Aaltonen olivat pitelemättömiä, ja pieni rentous viimeistelyssä olisi voinut muuttaa ottelun lukemat todella rumiksi

Kaikki kolme maalia olivat erityyppisiä, joten vaihtoehtoja viimeistelyyn on olemassa. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja joukkue noudatti todella hienosti laadittua pelitaktiikkaa.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Kauden avauspeliksi hyvä ja ehjä suoritus joukkueelta. Ottelu oli hyvin meidän hallussa ja aina täytyy olla tyytyväinen, kun oma pää pysyy puhtaana.

- Mari Virtanen
Joukkueen kapteeni

Ennen ottelun aloitusta joukkueessa oli jännittynyt ja malttamaton ilmapiiri. TamU aloitti pallonhallinnan heti alkuvihellyksestä, mutta alkuminuuttien aikana oli havaittavissa hermostuneisuutta pallonkäsittelyssä. Kiira Kaivola karkasi jo toisen peliminuutin kohdalla karkuun, mutta viimeistely jäi vielä piippuun. Pallonhallintajakson päätteeksi Janette Savumaa syötti pallon pystyyn, josta Pinja Aaltonen viimeisteli pallon verkon perukoille, kun pelikellossa oli 11 minuuttia.

”Kauden avaus näkyi joukkueen alkuilmeessä. Pientä oikeanlaista jännitystä oli havaittavissa pelaajien suorituksissa pelin alkuvaiheessa. Ensimmäinen maali 11. minuutin kohdalla vapautti tunnelmaa, ja tuon maalin jälkeen pelin hallinta oli kokonaan TamUlla. Saatiin luotua useita hienoja hyökkäyksiä oman pään rakentelusta alkaen”, analysoi päävalmentaja Kari Numminen joukkueen tekemistä.

Päivän avauskokoonpano poseeraa perinteisessä joukkuekuvassa.

Ensimmäisen jakson aikana nähtiin useaan otteeseen jopa varmoja maalipaikkoja, mutta FC Nokian maalivahti Emmi Kortesmaa venyi upeisiin torjuntoihin. Joukkue jaksoi rakennella peliä, vaikka maalinteon ontuminen hieman turhauttikin. Johanna Heikkinen ja Emilia Heino tarjosivat millintarkkoja kulmapotkuja, mutta tulokset jäivät näistäkin uupumaan. Tauolle mentiin siis 0–1-lukemissa.

Toinen jakso käynnistyi Sinipaitojen painostuksella, ja prässi tuotti tulosta useiden riistojen muodossa. Heti 54 peliminuutin kohdalla Johanna Heikkinen antoi oikealta puolelta kulmapotkua, jonka Julianna Boström puski takanurkkaan. Toinen maali vapautti joukkueen tekemistä entisestään. Välillä yritettiin murtautua turhankin nopeasti, kun jokainen halusi juosta maalia kohti. Keskikenttä haki aktiivisesti puolustajien avaussyöttöjä, ja pääsi vaihtamaan painopistettä useaan otteeseen keskikentän alueella. Kotijoukkueella alkoi hieman jalka painamaan, joten välit aukenivat paremmin.

Joukkueen viimeinen maali syntyi 78. peliminuutin kohdalla, kun Nea Vironmäki kuljetti oikeasta laidasta sisään boksin tuntumaan, josta laukaisi oikealla jalalla komean vedon, joka kimposi yläriman kautta sisään. Maalin jälkeen Vironmäki vapautti vielä Kiira Kaivolan avopaikkaan, mutta FC Nokian maalivahti venyi kahteen lähitorjuntaan. Maalin jälkeen joukkueen pelitempo hieman laski, mutta pallonhallinta pystyttiin säilyttämään. Loppuottelun aikana maalipaikkoja ei juuri syntynyt ja peli pyöri paljon keskialueella.

”Toisen jakson maalit olivat nekin hyviä esimerkkejä monipuolisesta hallinnasta, puskumaali kulmapotkusta ja noin 15 metrin päästä lähtenyt mahtava pommi yläriman kautta maaliin. Kaikki kolme maalia olivat erityyppisiä, joten vaihtoehtoja viimeistelyyn on olemassa. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja joukkue noudatti todella hienosti laadittua pelitaktiikkaa. Nokia ei saanut yhtään pelitilannelaukausta kohti TamUn maalia. Tämä osoitti koko joukkueen sitoutumista kahteen suuntaan pelaamisesta, ja näin pelaten pystyttiin pysäyttämään FC Nokian isoimmat hyökkäysyritykset”, kertaa päävalmentaja Numminen joukkueen maaleista ja yleisilmeestä.

”Kauden avauspeliksi hyvä ja ehjä suoritus joukkueelta. Ottelu oli hyvin meidän hallussa ja aina täytyy olla tyytyväinen, kun oma pää pysyy puhtaana. Parannettavaakin jäi, joten reenaamista riittää ennen kahden viikon päästä pelattavaa kotiavausta”, analysoi joukkueen kapteeni Mari Virtanen.

”Hyvä aloitus kauteen, mutta vielä on tekemistä, jotta tavoitetasolle päästään ja ollaan tosissaan haastamassa sarjan kärkikastin joukkueita”, summaa Numminen yhteenvedoksi.

Joukkueen pelit siis jatkuvat vajaan kahden viikon kuluttua, kun kotiavaus pelataan lauantaina 7.5. Pyynikin urheilukentällä. Sinipaidat saavat vastaansa sarjanousija Peimari Unitedin, ja ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.00. Ennen kotiavausta onkin siis hyvä hetki antaa tukensa joukkueelle ja hankkia TamU-naisten tukikausikortti TamU-kaupasta. Tukikausikortit maksavat 20 €, ja sen voi lisätä ostoskoriin suoraan alla olevasta napista. TamU-kaupasta löytyvät lisäksi kaikki muutkin seuran kausikortit sekä tietenkin fanituotteet.

Naisten Kolmonen

0 – 3

( 0 – 1 )

11′ Pinja Aaltonen
54′ Julianna Boström
78′ Nea Vironmäki

Yleisöä:

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa