Naisten kakkos­joukkueen kausi käyntiin lauantaina Toijalassa

21/04/2022 TamU naiset / TamU naiset 2
Uutinen

Naisten kakkosjoukkue pelaa kaudella 2022 läntisen alueen Nelosen B-lohkossa. Sarjassa on seitsemän joukkuetta, ja se pelataan kolminkertaisena. Lohkon voittaja nousee kauden päätteeksi Kolmoseen. Sarjan joukkueet ovat pääosin tuttuja edellisiltä kausilta, sillä ainoana uutena joukkueena on mukana HJS. B-lohko on kutistunut viime kauteen nähden, jolloin joukkueita oli vielä kymmenen.

Naisten kakkosjoukkue

  • Voitti Nelosen kaudella 2021, mutta ei voinut nousta koska edustus pelaa Kolmosessa
  • Perustettu kaudeksi 2021, mutta TamUlla on ollut joukkue Nelosessa kaudesta 2017 alkaen

Kaudelle on asetettu tavoitteeksi oman sarjan voittaminen ja sen mukana tuleva mahdollinen nousu sarjatasoa ylemmäs

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Kakkosjoukkue toimii nyt ensimmäistä kertaa omana joukkueena, sillä viime kaudella Kolmosen ja Nelosen joukkueet olivat yksi yhteinen joukkue, josta pelaajat nimettiin otteluihin. Kakkosjoukkue muodostuu TamUssa jo pidempään pelanneista naisista, uusista tulokkaista sekä T15-tytöistä. Joukkueen aikuispelaajat ovat harjoitelleet läpi talven edustusjoukkueen kanssa, ja peliryhmät muodostettiin vasta hiihtoloman jälkeen.

”Talven harjoittelua on leimannut eri ryhmissä oleminen, sairastelut ja osaltaan myös se, että joukkueeseen on liittynyt muutama pelaaja vasta kevään kynnyksellä. Yhteisharjoituksia joukkueella ei ole vielä ollut, mutta yksi harjoituspeli on plakkarissa, ja se päättyi 0–0-tasapeliin Valkeakosken Hakan joukkuetta vastaan”, kertoo naisten päävalmentaja Kari Numminen.

Joukkueen ensimmäinen peli pelataan Toijalassa lauantaina 23.4. klo 12.00, kun vastaan asettuu TP-49. Viime kaudella joukkueet kohtasivat vain kerran, kun alkusarja pelattiin yksinkertaisena ja TamU/2 pelasi syksyllä ylälohkossa, TP-49:n jäädessä alalohkoon. Tuo ainoa ottelu päättyi TamUn 7–0-voittoon, ja se pelattiin pääasiallisesti edustusjoukkueen pelaajistolla.

Naisten kakkosjoukkueen ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 27.4. klo 20.00 Rantaperkiön tekonurmella Ilves-Kissoja vastaan. Viime kaudella otteluvoitot menivät tasan 1–1, joten pelistä tulee todennäköisesti tasaväkinen vääntö.

Kakkosjoukkueelle on muodostunut nyt siis ensimmäistä kertaa oma runko, jota täydennetään otteluihin edustuksen tarvittaessa pelaajilla. Joukkueet eivät ole kiveen hakattuja, ja kauden aikana vaihtelua joukkueissa tullaan näkemään.

Naisten joukkueista vastaava Kari Numminen kertoo että tavoitteista ei tingitä.

”Kaudelle on asetettu tavoitteeksi oman sarjan voittaminen ja sen mukana tuleva mahdollinen nousu sarjatasoa ylemmäs. Joukkueessa on potentiaalia ja yhteen hioutumisen jälkeen tulos tulee varmasti olemaan sen mukainen. Valmentajina joukkueessa tulevat olemaan Mikko Savisaari ja Juha Väntti.”

Kauteen siis lähdetään uudella joukkueella, joten tarkkoja ennusmerkkejä tulevasta kaudesta on vaikea antaa. Tervetuloa otteluihin!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2