Naisten edustus­joukkueen sarja­kausi käynnistyy sunnuntaina Nokialla

22/04/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkue pelaa kaudella 2022 Läntisen alueen Kolmosta A+B-lohkossa. Viime kausi oli joukkueen ensimmäinen Kolmosessa ja kauteen lähdettiin kasa kysymysmerkkejä kainalossa. Kausi kuitenkin antoi paljon oppia sarjan tasosta ja vastustajista, joten kauteen valmistautuminen on ollut tällä kertaa helpompaa.

Naisten edustusjoukkue

  • Aloittaa toisen kautensa Kolmosessa
  • Sijouttui kaudella 2021 sarjassa viidenneksi
  • Perustettu kaudeksi 2017

Meillä on tosi hyvä joukkue ja paljon hyviä pelaajia joka pelipaikalle, joten tulee varmasti tosi hyvä kausi

- Kiira Kaivola
Tehohyökkääjä

Joukkue aloittaa kauden FC Nokian vieraana Menkalan tekonurmella sunnuntaina 24.4. klo 15.00. Joukkueet kohtasivat viime kaudella viimeisessä pelissä Pyynikillä ilotulituksen paukkeessa, ja ottelu päättyi tuolloin 1–1 lukemiin. Kauden aikaisemman kohtaamisen TamU vei nimiinsä maalein 1–0, mutta sunnuntaina voidaan odottaa tiukkaa ottelua.

Joukkueessa on tuttu runko edellisiltä kausilta, mutta muutamia edellisien kausien johtopelaajia päätti TamU-uransa viime kauteen. Lopettaneisiin pelaajiin lukeutuvat esimerkiksi viime kauden kapteeni Anni Alatalo sekä naisten joukkueen perustajajäsen Mari Filatov. Joukkue on kuitenkin löytänyt uusia pelaajia talven aikana, ja rosterin leveys on kasvanut viime kauteen nähden. Uusia tulokkaita ovat muuan muassa FC Kuusysissä pelannut Lilli Koski sekä Liigassa pelannut ja Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi valittu Kiira Kaivola.

Kiira Kaivola ei kuitenkaan tullut TamUun maalivahdiksi vaan hyökkääjäksi! Kaivola sai tarpeekseen maalien estämisestä ja alkoikin sen sijaan tekemään niitä. Kaivola on jo nähty talven aikana harjoituspeleissä, joissa hän on ehtinyt viimeistelemään useamman maalin. Futsalin puolella hän ehti tehdä 13 ottelussa 40 maalia ja voitti lohkon pistepörssin ylivoimaisesti 46 tehopisteellä.

Kaivola vaihtoi TamUun jo kaudella 2020, mutta Raumalta tuli soitto ja hän lähti Pallo-Iiroihin kaudeksi pelaamaan.

”Kauden 2020 jälkeen ajattelin keskittyä muuhunkin kuin jalkapalloon. Sen takia ajattelin, että TamUun olisi hyvä tulla, ja Kolmonen vaikutti hyvältä sarjatasolta. Varsinkin kun ajattelin jättää maalivahdin hommat ja siirtyä kenttäpelaajaksi ja nimenomaan hyökkääjäksi”, kertoo Kiira Kaivola vaihdostaan.

”Lähden hyvillä mielin uuteen kauteen. Meillä on tosi hyvä joukkue ja paljon hyviä pelaajia joka pelipaikalle, joten tulee varmasti tosi hyvä kausi. Kyllähän pelit aina vähän jännittää, varsinkin kauden ekat pelit, mutta uskon, että siitä tulee tosi hyvä. Voittamaan lähdetään”, ennakoi Kaivola kauden avausta.

Naisten edustuksen kausi starttaa siis sunnuntaina 24.4. klo 15.00 FC Nokian vieraana Menkalassa. Kotiavaus on vuorossa 7.5. klo 16.00, kun Peimari United saadaan vieraaksi Pyynikin urheilukentälle. Ennen sitä on hyvä antaa tukensa TamU-naisille hankkimalla tukikausikortti TamU-kaupasta. Tukikausarit maksavat 20 € erikseen ostettuna, ja lisäksi tarjolla on miesten ja naisten kausikorttien paketteja, joissa naisten tukikausarin osuus hinnasta on 15 €.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2