Naisten edustus­joukkue pääsee sunnuntaina Pyynikille

14/05/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkue pääsee pelaamaan vihdoin Pyynikin urheilukentälle sunnuntaina 15.5. Vastaan asettuu Paimion Haka, ja ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.00 heti miesten kakkosjoukkueen ottelun jälkeen. Joukkueiden kohtaamiset päättyivät viime kaudella 1–1 ja 2–4 TamUn hyväksi, joten odotettavissa on tiukkaa vääntöä pisteistä.

TamU – PaiHa

  • Odotettavissa on kahden tasaisen joukkueen kohtaaminen
  • Viime kaudella TamU oli keskinäisissä kohtaamisissa niukasti niskan päällä
  • Vastaan on odotettavissa korkealta prässäävä joukkue, joten prässin murtaminen on avainasia

Peliin lähdetään pallonhallinnan kautta ja pyritään rytmittämään peliä siten, että pystytään tarjoamaan oman joukkueen viimeistelyihin erityyppisiä loppuratkaisuita.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

PaiHa prässää korkealta, mikä aiheutti viime kaudella päänvaivaa Sinipaidoille. TamU onnistui kuitenkin jälkimmäisessä kohtaamisessa ohittamaan vastustajan prässin ja luomaan maalipaikkoja. Viime kauden kohtaamisten perusteella voisi siis sanoa, että Pyynikin viheriölle astelee korkealta prässäävä vierasjoukkue.

”Peliin lähdetään pallonhallinnan kautta ja pyritään rytmittämään peliä siten, että pystytään tarjoamaan oman joukkueen viimeistelyihin erityyppisiä loppuratkaisuita. PaiHa tarjosi viime kaudella tiukkaa prässiä korkealta, joten siihenkin ollaan varauduttu ja mietitty valmiiksi, kuinka korkea prässi ohitetaan ja saadaan oma peli rakennettua toivotulla tavalla”, ennakoi päävalmentaja Kari Numminen sunnuntain ottelua.

Edellisen ottelun murskavoitto Peimari Unitedia vastaan on nollattu ja katseet käännetty sunnuntain otteluun. TamU ja PaiHa sijoittuvat viime kaudella peräjälkeen yläloppusarjassa, lopulta yhden pisteen erolla Sinipaitojen hyväksi. Ottelusta saadut pisteet voivat olla loppukaudesta suuressa roolissa sarjasijoituksien määrittämisessä.

Sinipaidoilla on tulevassa ottelussa muutamia merkittäviä poissaoloja, mutta otteluun lähdetään hyvällä itseluottamuksella omaan tekemiseen. Peliin lähdetään kapealla rosterilla, ja se näkyy erityisesti puolustus- ja keskikenttälinjan vaihtopelaajien puuttumisena.

Joukkueen hyökkääjä Pinja Aaltonen odottaa jo Pyynikille pääsyä:

”Erinomaisella fiiliksellä lähdetään pelaamaan. Kiva päästä tositoimiin ensimmäistä kertaa Pyynikille tällä kaudella. Kova peli varmasti luvassa. Kaikilla pitää olla asenne ja tekeminen kunnossa, joukkueena lähdetään tekemään töitä. Jokainen ottelu on meille tärkeä ja voittamaan lähdetään.”

PaiHa avasi kautensa 4–0-voitolla IFK Maarianhaminasta, mutta kärsi viime viikonloppuna 3–2-häviön FC Nokialle. Tässä kohtaa kautta ei kuitenkaan voi vetää liian suuria johtopäätöksiä pelattujen otteluiden lopputuloksista, koska sarjaa on takana vasta kaksi kierrosta.

”TamU naiset ovat edelleen hieman siipirikkoisia muutamien runkopelaajien poissaolon johdosta, mutta silti valmiina taistoon. Hyviä treenejä on saatu vedettyä ja peliin valmistautuminen on aikataulussa. Tervetuloa sunnuntaina Pyynikille kannustamaan TamU naiset voittoon”, sanoo päävalmentaja Numminen lopuksi.

Ottelu potkaistaan siis käyntiin suunnuntaina 15.5. kello 16.00, mutta Pyynikillä pelataan ennen naisten ottelua miesten kakkosjoukkueen peli klo 14.00 alkaen. Grilli- ja anniskelupalvelut ovat siis avoinna jo klo 13.30 alkaen. Tarjolla on Tapolan lihaisia ja Vegemin kasvispitoisia makkaroita, kylmiä ja kuumia juomia sekä pientä makeaa. Anniskelualueella on naisten ottelussa tarjolla etenkin pelipaidassakin näkyvän Salama Brewingin tuotteita.

Otteluun on vapaa pääsy, mutta TamU-naisten tukikausikortit ovat edelleen myynnissä TamU-kaupassa. Kausikortin voi lisätä ostoskoriin suoraan alla olevasta napista. Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2