Naisten edustusjoukkue osallistuu Suomen Cupiin

16/01/2023 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue osallistuu kaudella 2023 ensimmäistä kertaa Suomen Cupiin. Aiemmin kilpailu ei ole ollut varsinaisesti cup-muotoinen, mutta kaudelle 2023 Naisten Suomen Cup uudistuu samaan tulos tai ulos -muotoon, johon miesten puolella palattiin vuotta aiemmin. Naisten Suomen Cup näyttääkin saavan hyvän vastaanoton, sillä mukaan on ilmoittautunut jo 30 joukkuetta kaikilta sarjatasoilta Vitosesta Kansalliseen liigaan. Ilmoittautuminen jatkuu 20.2. saakka, ensimmäisen kierroksen arvonta tehdään 28.2. ja sen pelit pelataan 18.3. – 10.4.

Naisten Suomen Cup 2023

  • Ensimmäinen kierros 18.3.–10.4.
  • Kansallisen Liigan, naisten Ykkösen ja naisten Kakkosen joukkueet tulevat mukaan toukokuussa kolmannelle kierrokselle.
  • Tampere Unitedille on porkkanana myös Roots Cup, jonka finaali pelataan Olympiastadionilla.

Kerran elämässä Olympiastadionille on varmaan jokaisen haave, ja varsinkin pelaajana sinne kentälle pääseminen on vielä enemmän nannaa.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Naisten Suomen Cupin ensimmäiselle kierrokselle osallistuvat Kolmosessa ja sitä alempana pelaavat joukkueet. Tasauskierros on toteutettu siten, että kaikki ensimmäisellä kierroksella hävinneet joukkueet saavat vielä uuden mahdollisuuden edetä toiselle kierrokselle. Kansallisen Liigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueet tulevat mukaan jo kolmannella kierroksella, jossa arpa on vapaa siten, että jokainen kolmannelle kierrokselle edennyt alempien sarjojen joukkue voi saada vastaansa vaikkapa liigajoukkueen.

Alemmassa sarjassa pelaava joukkue saa kierroksilla 1–5 aina automaattisesti kotiottelu, ja arpa ratkaisee kotiedun jos vastakkain arvotaan kaksi saman sarjatason joukkuetta. Tämän jälkeen kotietu ratkaistaan kaikissa otteluissa arvalla.

Tampere Unitedilla on Kolmosen joukkueena mahdollisuus päästä Suomen Cupin kautta Roots Cupiin, johon pääsee neljä parhaiten Suomen Cupissa menestynyttä Kolmosessa tai alempana pelaavaa joukkuetta. Roots Cupin finaali pelataan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana Olympiastadionilla Helsingissä, joten Suomen Cupissa on todellinen panos myös Tampere Unitedille.

”Onhan se mukava porkkana sinne loppuun. Kerran elämässä Olympiastadionille on varmaan jokaisen haave, ja varsinkin pelaajana sinne kentälle pääseminen on vielä enemmän nannaa”, kommentoi päävalmentaja Kari Numminen Roots Cupia.

”Lähdetään kuitenkin katsomaan mitä cup pitää sisällään ja millaisia vastustajia sieltä meille tulee. Arpaonni siinä kai ratkaisee paljon.”

Päävalmentaja näkee myös ylempisarjalaisten haastamisen mukavana mahdollisuutena.

”Sen takia tässä treenataan, että heti maaliskuussa oltaisiin ainakin kunnon puolesta valmiita. Maaliskuun kanssa aletaan käydä taktisia asioita enemmän läpi, ja on hyvä saada pelejä alle ennen sarjakautta ja nähdään missä mennään. Se on nimenomaan oman taktisen kehittämisen kannalta hyödyllistä”, kommentoi Numminen cupissa ennen Kolmosen alkua tulevia kilpailullisia otteluita.

Myös uusien pelaajien sisäänajo on varmasti vielä käynnissä maaliskuussa.

”Meillä on jonkinverran porukka vaihtunut, ja on hyvä päästä testaamaan miten uudet pelaajat ovat sopeutuneet joukkueeseen ja mitä annettavaa heillä on joukkueelle”, päävalmentaja Numminen pohtii.

Naisten Suonen Cupin ensimmäinen arvonta tehdään 28.2. ja silloin arvotaan heti joukkueet ensimmäisen kierroksen, tasauskierroksen ja toisen kierroksen otteluihin. Jännitettävää siis riittää silloin roimasti!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49