Naisten edustusjoukkue avaa tänään kautensa Messukylässä

23/06/2020
Uutinen

Tampere Unitedin naisten joukkue on valmistautunut historiansa neljänteen kauteen. Urheilullinen menestys on tähän mennessä noudattanut melko pitkälle samaa kaavaa. Nousu Nelosesta ylöspäin on ollut joka vuosi lähellä, mutta jäänyt lopulta uupumaan. Joukkueessa lähdetään nyt luottavaisena ottamaan se viimeinen askel kohti Kolmosta, kun kausi 2020 potkaistaan vihdoin käyntiin tiistai-iltana klo 20.10 Messukylän tekonurmella. Vastaan asettuu LeKi-futis, ja seuran grilli palvelee paikalle tulevaa yleisöä.

Naisten joukkue sijoittui viime syksynä kolmanneksi omassa sarjassaan jäätyään vain kahden pisteen päähän sarjan voittaneesta Ilves-Kissoista. Talven aika on jälleen rakennettu uutta, ja Sinipaidat lähtee alkavaan kauteen varsin luottavaisena. Kaksi valmistavaa harjoitusottelua ovat antaneet lisäbuustia nousuprojektille, kun United on kaatanut kaksi sarjaporrasta ylempänä pelaavan TKT:n 2–1 oman sarjatason Valkeakosken Hakan peräti 11–0.

”Joukkue on vaihtunut melko paljon. Erityisesti uusia 00-ikäluokan pelaajia Ilveksestä on nyt mukana. Edelliskauden joukkueesta taitaa olla kymmenisen pelaajaa mukana”, joukkueen kapteeni Anni Alatalo valaisee vaihtuvuutta.

Alkava kausi on Alatalolle kolmas Tampere Unitedissa.

”Aloitin itse pelaamisen yhdeksänvuotiaana Ylöjärven Ilveksessä. Sitten parin välivuoden jälkeen lähdin tähän mukaan parin kaverin kanssa ja tällä tiellä ollaan”, Alatalo valaisee omaa pelaajapolkuaan Tampere Unitedin kapteeniksi.

Naisten joukkue tavoittelee nousua eikä pelkää myöntää sitä ääneen. Alatalon mukaan asetetut tavoitteet ovat linjassa joukkueen tason kanssa.

”Kyllä se tavoite on hyvin realistinen. Jo pelkästään harjoitusotteluiden tulokset ovat sen osoittaneet, että meillä on hyvä joukkue kasassa. Joukkueessa ei oikeastaan ole heikkoa lenkkiä, ja mikä tärkeintä, tasomme ei tule myöskään laskemaan vaihtojen myötä.”

Uudet ja vanhat opit

Joukkue on saanut uuden valmentajan tälle kaudelle, kun Kari Numminen on aloittanut Sinipaitojen valmennuksessa. Toisena valmentajana toimii edelliskauden tapaan Jussi Rasva. Anni Alatalo on ollut tyytyväinen yhteistyöhön herrojen kanssa.

”Kari on tuonut tähän tullessaan mukanaan sitä asennetta, että kun tehdään, niin tehdään kunnolla”, Alatalo kiittelee.

”Jussi keskittyy kaksikosta sitten enemmän yksilöihin. Näen myös, että on ehdoton etu, kun hän pelaa yhä itse. Häneltä saa paljon hyviä neuvoja ja häneltä voi ottaa lisäksi suoraan mallia”, jatkaa Alatalo.

Sarja-avauksessa Tampere United saa siis vastaansa LeKi-futiksen. Ottelu pelataan Messukylän tekonurmella tiistaina 23.6. klo 20.10 alkaen, ja Tampere United järjestää ottelun yhteyteen tapahtuman. Seuran grillillä on tarjolla lihansyöjille Tapolan makkaraa ja kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin makkaroita.

Alatalo toivoo yleisön löytävän paikalle niin tiistaina, kuin kauden aikana myöhemminkin.

”Onhan se hienoa, että seura haluaa isompaa tapahtumaa järjestää! Tätä toivoisi jatkossa olevan enemmänkin. Katsojia vain enemmän meidän kotipeleihin!” päättää Alatalo ja toivottaa kaikki tervetulleeksi katsomaan TamUa tänä kesänä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV