23.6.2020

 
 

Naisten edustusjoukkue avaa tänään kautensa MessukylässäTampere Unitedin naisten joukkue on valmistautunut historiansa neljänteen kauteen. Urheilullinen menestys on tähän mennessä noudattanut melko pitkälle samaa kaavaa. Nousu Nelosesta ylöspäin on ollut joka vuosi lähellä, mutta jäänyt lopulta uupumaan. Joukkueessa lähdetään nyt luottavaisena ottamaan se viimeinen askel kohti Kolmosta, kun kausi 2020 potkaistaan vihdoin käyntiin tiistai-iltana klo 20.10 Messukylän tekonurmella. Vastaan asettuu LeKi-futis, ja seuran grilli palvelee paikalle tulevaa yleisöä.

Naisten joukkue sijoittui viime syksyn√§ kolmanneksi omassa sarjassaan j√§√§ty√§√§n vain kahden pisteen p√§√§h√§n sarjan voittaneesta Ilves-Kissoista. Talven aika on j√§lleen rakennettu uutta, ja Sinipaidat l√§htee alkavaan kauteen varsin luottavaisena. Kaksi valmistavaa harjoitusottelua ovat antaneet lis√§buustia nousuprojektille, kun United on kaatanut kaksi sarjaporrasta ylemp√§n√§ pelaavan TKT:n 2‚Äď1 oman sarjatason Valkeakosken Hakan per√§ti 11‚Äď0.

”Joukkue on vaihtunut melko paljon. Erityisesti uusia 00-ik√§luokan pelaajia Ilveksest√§ on nyt mukana. Edelliskauden joukkueesta taitaa olla kymmenisen pelaajaa mukana”, joukkueen kapteeni Anni Alatalo valaisee vaihtuvuutta.

Alkava kausi on Alatalolle kolmas Tampere Unitedissa.

”Aloitin itse pelaamisen yhdeks√§nvuotiaana Yl√∂j√§rven Ilveksess√§. Sitten parin v√§livuoden j√§lkeen l√§hdin t√§h√§n mukaan parin kaverin kanssa ja t√§ll√§ tiell√§ ollaan”, Alatalo valaisee omaa pelaajapolkuaan Tampere Unitedin kapteeniksi.

Naisten joukkue tavoittelee nousua eikä pelkää myöntää sitä ääneen. Alatalon mukaan asetetut tavoitteet ovat linjassa joukkueen tason kanssa.

”Kyll√§ se tavoite on hyvin realistinen. Jo pelk√§st√§√§n harjoitusotteluiden tulokset ovat sen osoittaneet, ett√§ meill√§ on hyv√§ joukkue kasassa. Joukkueessa ei oikeastaan ole heikkoa lenkki√§, ja mik√§ t√§rkeint√§, tasomme ei tule my√∂sk√§√§n laskemaan vaihtojen my√∂t√§.”

Uudet ja vanhat opit

Joukkue on saanut uuden valmentajan tälle kaudelle, kun Kari Numminen on aloittanut Sinipaitojen valmennuksessa. Toisena valmentajana toimii edelliskauden tapaan Jussi Rasva. Anni Alatalo on ollut tyytyväinen yhteistyöhön herrojen kanssa.

”Kari on tuonut t√§h√§n tullessaan mukanaan sit√§ asennetta, ett√§ kun tehd√§√§n, niin tehd√§√§n kunnolla”, Alatalo kiittelee.

”Jussi keskittyy kaksikosta sitten enemm√§n yksil√∂ihin. N√§en my√∂s, ett√§ on ehdoton etu, kun h√§n pelaa yh√§ itse. H√§nelt√§ saa paljon hyvi√§ neuvoja ja h√§nelt√§ voi ottaa lis√§ksi suoraan mallia”, jatkaa Alatalo.

Sarja-avauksessa Tampere United saa siis vastaansa LeKi-futiksen. Ottelu pelataan Messukylän tekonurmella tiistaina 23.6. klo 20.10 alkaen, ja Tampere United järjestää ottelun yhteyteen tapahtuman. Seuran grillillä on tarjolla lihansyöjille Tapolan makkaraa ja kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin makkaroita.

Alatalo toivoo yleisön löytävän paikalle niin tiistaina, kuin kauden aikana myöhemminkin.

”Onhan se hienoa, ett√§ seura haluaa isompaa tapahtumaa j√§rjest√§√§! T√§t√§ toivoisi jatkossa olevan enemm√§nkin. Katsojia vain enemm√§n meid√§n kotipeleihin!” p√§√§tt√§√§ Alatalo ja toivottaa kaikki tervetulleeksi katsomaan TamUa t√§n√§ kes√§n√§.