Naisten edustus palaa tauolta ja kohtaa kärki­kamppailussa FC Nokian

29/07/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkueen kesätauko on vihdoin tullut päätökseensä ja pelit jatkuvat tulevana lauantaina 30.7. kello 16.00. Naiset saavat vieraaksi kotikentälleen Pyynikille naapurikuntalaisen FC Nokian, jonka kanssa on pelattu vuosien varrella lukuisia otteluita. Viimeisin ottelu joukkueiden väliltä on kevätkauden ensimmäinen sarjapeli, ja se päättyi tamperelaisten 0–3 voittoon.

TamU – FC Nokia

  • Kesätauko päättyy tosilleen tuttujen paikallisvastustajien kohtaamiseen sarjan kärkikamppailussa.
  • Voitto nostaisi TamUn sarjakärkeen ainakin sunnuntaihin asti, mutta tappio olisi nousuhaaveiden kannalta raskas.
  • Avainkysymys on, kumpi joukkue on valmiimpi pitkän tauon jäljiltä.

Odotettavissa on tiukka matsi ja pisteiden saaminen paikallisvastustajalta on kakkoskierroksen alkuun tosi tärkeä nousutoiveiden säilymisen kannalta.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

FC Nokia on tällä hetkellä sarjataulukossa yhden pisteen Sinipaitojen edellä. Voittamalla ottelun TamUlla on siis mahdollisuus nousta ainakin sarjakakkoseksi ellei jopa piikkipaikalle, riippuen RaiFun sunnuntain ottelun tuloksesta. Vierasjoukkue on voittanut yhdeksästä ottelustaan seitsemän ja pelannut yhden tasapelin sekä hävinnyt yhden. Sinipaidat taasen ovat voittaneet seitsemän ja hävinneet kaksi ottelua. Lauantain ottelusta odotetaan tulevan hyvin tiukka.

TamU on kärsinyt loukkaantumisista myös tällä kaudella, ja rosteri on valitettavasti edelleen kapea. Viikon treeneihin on kuitenkin saatu terveystilanteeseen nähden pelaajia hyvin mukaan, ja joukkue on päässyt takaisin hyvään treenirytmiin pienen tauon jälkeen. Treeneissä on keskitytty pallotatsin löytämiseen sekä sen kuuluisan viimeisen linjan murtamiseen, jossa joukkueella on ollut haasteita. Tulevaan otteluun lähdetäänkin tutulla teemalla, eli pallonhallinnan kautta.

Laituri Lilli Koski lähtee otteluun luottavaisin mielin:

”Kiva palata tauon jälkeen takaisin kentille. Meillä on tullut vähän muutoksia rinkiin, mutta lähdemme otteluun hyvällä joukkuepelillä. Kevätkierroksen peli Nokiaa vastaan oli meidän kauden ensimmäinen ottelu, joten lauantaina kentälle voi astua hyvinkin eri joukkueet kuin silloin.”

Paikallisottelut ovat aina haastavia, ja FC Nokia on ollut TamUlle vaikea joukkue voittaa. Vierasjoukkue on prässännyt usein korkealta, mikä on luonut haasteita etenkin Pyynikillä kentän pienen koon vuoksi. Nokialaisilta on nähty useita kaukolaukausmaaleja, ja joukkueessa on useita hyvän potkutekniikan omaavaa pelaajaa. Sinipaitojen tulee puolustaa läheltä palloa, jotta kaukolaukauksia nähtäisiin mahdollisimman vähän. Joka tapauksessa kauden ensimmäinen kohtaaminen on nollattu ja otteluun lähdetään itseluottavaisina sekä peli-intoa puhkuen.

Päävalmentaja Kari Numminen on tyytyväinen kuluneeseen treeniviikkoon ja ennakoi ottelusta tiukkaa vääntöä:

”Syyskierros käynnistyy kärkikamppailulla FC Nokiaa vastaan. Tauko on pidetty ja treenirytmi on palautunut. Odotettavissa on tiukka matsi ja pisteiden saaminen paikallisvastustajalta on kakkoskierroksen alkuun tosi tärkeä nousutoiveiden säilymisen kannalta. Joukkue on pienistä loukkaantumisista huolimatta hyvässä iskussa ja valmiina taistelemaan näistä tärkeistä pisteistä.”

Ennen naisten ottelua miesten kakkosjoukkue pelaa oman ottelunsa klo 14.00 alkaen. Palvelut stadionilla aukeavat siis jo klo 13.30 alkaen ja ovat auki läpi molempien otteluiden. Peleihin on vapaa pääsy. Myyntipisteinä ovat Salama Brewingin tuotteita tarjoileva anniskelualue (K-18) sekä grillipiste, jossa on tarjolla Tapolan lihaisien ja Vegemin vegaanisten makkaroiden lisäksi kylmiä ja kuumia juomia sekä pientä suolaista ja makeaa.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan ja kannattamaan naiset voittoon tärkeässä ottelussa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2