Naisten edustus päätti kautensa iloiseen vierasvoittoon

25/09/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue pelasi kauden viimeisen ottelunsa perjantaina Sääksjärvellä LeKi-futista vastaan. Otteluun lähdettiin panoksettomasta tilanteesta, sillä TamU oli jo varmistanut sarjan kakkossijan, eikä LeKi voinut parantaa sijoitustaan putoamisviivan alapuolella. Sinipaidat päätti kauden iloisella pelillä otettuun 0–6 (0–2) -voittoon vieraskentällä. Kokonaisuutena joukkueen toinen kausi Kolmosessa oli hyvä, vaikka sarjan kärkisija karkasikin syyskauden muutamassa vaikeammassa ottelussa.

Naisten Kolmonen

0 – 6

  • Panoksettomassa kauden päätösottelussa nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja ansaittu voitto.
  • Tehokkain oli hattutempun viimeistellyt Pinja Aaltonen.
  • Nyt on aika vetää henkeä kuukauden verran ennen kuin kausi lähtee uudelleen käyntiin tryouteilla.

Edellisen pelin tapaan maalipaikkoja luotiin useita ja maalejakin tehtiin kuusi kappaletta, mikä osoittaa joukkueen kehittymistä loppukauden otteluissa. Kiitos koko joukkueelle, kausi oli kiva päättää voittoon.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu oli alusta alkaen TamUn hallinnassa, eikä LeKi saanut rakennettua tilanteita ensimmäisellä jaksolla oikeastaan ollenkaan. Ensimmäinen maali nähtiin jo ottelun kolmannella minuutilla, kun viime ottelussa maalittoman kautensa päättänyt Pinja Aaltonen viimeisteli pallon verkon perukoille.

TamU piti palloa hallussaan läpi ensimmäisen jakson, mutta tyhjästä maalistakin pallo onnistuttiin potkimaan ohitse useaan otteeseen. Sinipaidat liikuttivat palloa puolelta toiselle, mutta pelin rytmittämisessä oli haasteita. Juuri ennen puoliaikaa TamU onnistui saamaan toisen vapauttavan maalin, kun Nea Vironmäki teki vasemmalta puolelta kenttää sijoituksen maalin etunurkkaan.

Vihreissä paidoissa pelanneen TamUn avauskokoonpano näytti tältä.

Toiselle jaksolle saapui rentoutuneempi ja iloisempi TamU, joka näkyi myös jakson edetessä tulostaululla. Sinipaitojen kolmas maali syntyi jo ensimmäisellä jaksolla maalin tehneen Pinja Aaltosen vedosta, kun laitapuolustaja Roosa Kupi antoi linjan taakse täydellisen kaaripallon Aaltosen jalkaan. Aaltonen otti hyvän ensimmäisen tatsin, jonka ansiosta hän oli yksin läpi ja pääsi viimeistelemään pallon maaliin tarkalla sijoituksella.

Neljäs maali nähtiin 70. minuutilla toppari Emilia Nummisen kaukovesta, kun kierrätyksen jälkeen hän teki lyhyen tempokuljetuksen ja laukoi puolenkentän kaarelta pallon oikeaan ylänurkkaan.

TamU jatkoi maali-iloittelua jo heti 73. minuutilla, kun hyökkääjä Nea Vironmäki viimeisteli 5–0 maalin. Maali oli lähes identtinen PIF-ottelussa Pyynikillä nähdyn Vironmäen maalin kanssa. Pienessä tilassa käännös ja heti laukaus.

Ottelun viimeinen maali syntyi kaksi minuuttia myöhemmin, kun Pinja Aaltonen pääsi toistamiseen läpiajoon tällä kertaa laitapuolustaja Johanna Heikkisen syötöstä. Aaltonen harhautti läpiajon päätteeksi maalivahdin ja viimeisteli samalla hattutemppunsa.

Viimeinen vartti peliä oli pääasiassa pallonhallintaa ja suurin maalinnälkä oli jo taantunut. Aivan ottelun loppupuolella LeKi sai muutaman laukauksen kohti maalia, mutta Silja Korhonen hoiti maalinsuulla tilanteet vaivoitta.

Päävalmentaja Kari Numminen oli tyytyväinen kauden positiiviseen päätökseen.

”Hyvällä ilmeellä alusta loppuun pelattu matsi. Peli oli kokonaisuudessaan TamUn hallintaa. Edellisen pelin tapaan maalipaikkoja luotiin useita ja maalejakin tehtiin kuusi kappaletta, mikä osoittaa joukkueen kehittymistä loppukauden otteluissa. Kiitos koko joukkueelle, kausi oli kiva päättää voittoon.”

Naisten edustusjoukkueen kausi on saatu nyt päätökseen, ja loppusijotuksena on siis Kolmosen kakkossija. Sarjasijoitus ei ollut se mitä ennen kautta lähdettiin hakemaan, mutta kakkossijaan ollaan tyytyväisiä ja sarjasijoitus osoitti, että viime kaudesta on menty eteenpäin. Joukkueella alkaa nyt kuukauden mittainen tauko, jonka jälkeen uusi kausi käynnistyy tryout-jaksolla.

Naisten Kolmonen

0 – 6

( 0 – 2 )

3′ Pinja Aaltonen
44′ Nea Vironmäki
64′ Pinja Aaltonen
70′ Emilia Numminen
73′ Nea Vironmäki
75′ Pinja Aaltonen

Yleisöä:

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.11. Kolos Cherven - TamU 2 – 2

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

8.10. TamU 2 - IkU 3 – 1

22.1. klo 14 TamU - TPV

klo - TamU naiset

klo - TamU 2